Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Όταν βλέπεις… την μεγαλύτερη εικόνα με το Mate 20 Pro

Όταν βλέπεις… την μεγαλύτερη εικόνα με το Mate 20 Pro

απο Kostas Gliatiotis

Είναι δεδομένο ότι η συνεργασία της Huawei με τη Leica δημιουργεί σε κάθε νέο Smartphone κάτι διαφορετικό και μοναδικό στον τομέα της φωτογραφίας. Έχοντας φτάσει στην κορυφή σε θέματα ποιότητας, αναγνωρισμένης μάλιστα από φορείς όπως το DxO Mark με το P20 Pro, η Huawei θέλησε να «πιέσει» ακόμα περισσότερο το όριο του τι είναι τεχνικά εφικτό σε ένα Smartphone, με την παρουσίαση του Mate 20 Pro.

Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία επέλεξε (σωστά κατά τη γνώμη μας) να το εξοπλίσει με ένα διαφορετικό είδος κάμερας από το συνηθισμένο, που έχει έναν ευρυγώνιο φακό, για την λήψη φωτογραφιών με εντυπωσιακά μεγαλύτερο «πλάνο». Παρότι δεν είναι η πρώτη συσκευή στην αγορά με ευρυγώνια κάμερα αυτού του είδους, σαφώς και αυτή του Mate 20 pro ξεχωρίζει, επειδή φυσικά είναι σχεδιασμένη σε συνεργασία με την Leica, αλλά και επειδή έχει σημαντικά μεγαλύτερη ανάλυση από κάθε πρόταση του ανταγωνισμού.

Φτάνοντας τα 20 Mpixels αντί των συνηθισμένων 8 για όλα τα Smartphones μέχρι σήμερα, η κάμερα με τον ευρυγώνιο αυτό φακό δεν προσφέρει απλά μεγαλύτερο πλάνο στις φωτογραφίες, αλλά και σημαντικά αυξημένα επίπεδα λεπτομέρειας. Μάλιστα η μεγαλύτερη αυτή ονομαστική ανάλυση προσφέρει στο Mate 20 Pro δυνατότητες που δεν έχει καμία άλλη αντίστοιχη κάμερα σε άλλο Smartphone, όπως τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο ακόμα και σε ανάλυση 4K με αυτή. Μάλιστα όλες οι επιπλέον δυνατότητες εγγραφής βίντεο με εφέ που ανακοίνωσε η εταιρεία για το mate 20 pro είναι εφικτές και με αυτή την ευρυγώνια κάμερα.

https://youtu.be/cLz7oveY3nc

Στο ταξίδι μας στο Λονδίνο για την παρουσίαση της σειράς Mate 20 από την εταιρεία, είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε την νέα αυτή κάμερα, να τη συγκρίνουμε με την βασική των 40 Mpixels αλλά και με τον ανταγωνισμό του Mate 20, σύγκριση που αξίζει το δικό της ξεχωριστό άρθρο τις επόμενες ημέρες.

Το σημαντικότερο στοιχείο εδώ είναι ο τρόπος με τον οποίο το Mate 20 Pro εκμεταλλεύεται την αυξημένη αυτή ανάλυση στα 20 Mpixels. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η κάμερα με τον ευρυγώνιο φακό έχουν σημαντικά αυξημένα επίπεδα λεπτομέρειας σε σύγκριση με κάθε άλλη συσκευή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά και κάμερα με αντίστοιχο οπτικό πεδίο.

Μάλιστα, μια από τις εκπλήξεις για εμάς, ήταν ότι η σημαντικά αυξημένη επεξεργαστική ισχύς του Mate 20 Pro επιτρέπει τη χρήση και διαφορετικών Modes λειτουργίας με αυτή την κάμερα, όπως το καταπληκτικό Night Mode που έχει σχεδιάσει η Huawei σε συνεργασία με την Leica.

 

Η εταιρεία επέλεξε, και πάλι σωστά κατά τη γνώμη μας, να διευρύνει το πλάνο που βλέπει η κάμερα αυτή, μέχρι το σημείο που δεν υπάρχει εμφανής αλλοίωση στα άκρα της φωτογραφίας. Η καμπυλότητα που εμφανίζεται σε λύσεις με λίγο πιο ευρύ πλάνο, παρότι είναι μερικές φορές «ενδιαφέρουσα» οπτικά, είναι λιγότερο πρακτική στο σύνολο σε σύγκριση με την πρόταση της Huawei.

Έχοντας πραγματικά πολλές ακόμα φωτογραφίες, και με ακόμα… περισσότερες που θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τις επόμενες ημέρες, το αναλυτικό Review του Mate 20 Pro θα είναι… γεμάτο φωτογραφίες και βίντεο, όμως έρχεται σύντομα και μια «σκληρή» σύγκριση με το Galaxy Note 9 της Samsung.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights