Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Επενδύσεις για το 5G σχεδιάζει η WIND

Επενδύσεις για το 5G σχεδιάζει η WIND

απο Kostas Gliatiotis

«Η εποχή του 5G δεν ορίζεται ως ακόμα μια συμβατική τεχνολογική εξέλιξη αλλά ως ένας ολόκληρος ανασχηματισμός δικτύου», υποστήριξε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Αντώνης Τζωρτζακάκης , Chief Strategy Officer της WIND Ελλάς, στο συνέδριο «Towards 5G Enabled Gigabit Society», που διοργάνωσε το ITU(International Telecommunication Union) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, στις 11 & 12 Οκτωβρίου 2018.

Ο κ. Τζωρτζακάκης αναφέρθηκε στις «περιοχές – verticals» που θα επηρεαστούν από τη νέα πραγματικότητα του 5G, όπως ο τομέας της υγείας, η ενέργεια, η αυτοκινητοβιομηχανία, οι μεταφορές και η βιομηχανία, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό και κρίσιμο για τον κλάδο είναι να μπουν οι σωστές παράμετροι στο επενδυτικό πλαίσιο για όλα τα έργα και τις υποδομές που απαιτεί το 5G.

«Το επενδυτικό πλαίσιο γύρω από τη νέα αυτή τεχνολογία είναι μια κρίσιμη πρόκληση για την πολιτεία και τους παρόχους που προετοιμάζονται να επενδύσουν εκατομμύρια για την ανάπτυξη των νέων υποδομών», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής στρατηγικής της WIND, συμπληρώνοντας πως για “Κάθε ευρώ που πρέπει να αποδοθεί στην απόκτηση του φάσματος, θα στερηθεί ουσιαστικά από τις απαραίτητες επενδύσεις στο δίκτυο“.

Αναφερόμενος στη χώρα μας, ο Αντώνης Τζωρτζακάκης είπε ότι η WIND έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες υπό την αιγίδα του Υπουργείου προκειμένου να  εγκαινιάσει τη λειτουργία πιλοτικού 5G το 2019 στην Καλαμάτα. Τόνισε δε, πως λόγω έλλειψης βαριάς βιομηχανίας και οικονομιών κλίμακας στην Ελλάδα, δεν θα μας απασχολήσουν όλες οι περιοχές εφαρμογής 5G, ενώ παράλληλα οι περιορισμοί του διαθέσιμου εισοδήματος θέτουν τη ζήτηση για τις τηλεπικοινωνίες κάτω από έντονες πιέσεις.

Κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο γύρω από την εφαρμογή και χρήση δικτύων 5G, καθώς οι κανονισμοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη χρειάζεται να συμμορφώνονται πλήρως.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights