Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 20 Pro Review : Το καλύτερο στο είδος του !
mate 20 pro

Huawei Mate 20 Pro Review : Το καλύτερο στο είδος του !

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Η μπαταρία του Mate 20 Pro είναι και αυτή με τη σειρά της κάτι … διαφορετικό από το συνηθισμένο, όχι για την χωρητικότητα της μόνο, που είναι εντυπωσιακά μεγάλη στα 4.200 mAh αλλά και για τις επιπλέον δυνατότητες που αυτή… προσφέρει.

Εκτός της ασύρματης φόρτισης του ίδιου του Mate 20 Pro, που γίνεται και αρκετά γρήγορα στα 15W, υπάρχει η δυνατότητα να… φορτιστεί κάποια άλλη συσκευή ασύρματα από το ίδιο το Smartphone. Στην παρουσίαση του στο Λονδίνο, η εταιρεία πολύ πετυχημένα έδειξε με νόημα τη χρησιμότητα αυτής της λειτουργίας σε όσους έχουν επιλέξει Smartphones του ανταγωνισμού με μικρότερη μπαταρία (και σημαντικά πιο αργή φόρτιση…)

Σε ότι αφορά τους χρόνους λειτουργίας του Mate 20 Pro, η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας του δεν είναι «μόνη» της στην προσπάθεια να το διατηρήσει ενεργό για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο ίδιος ο Kirin 980 στο εσωτερικό του με την κατασκευή στα 7nm αλλά και την βελτιωμένη απόδοση, χρειάζεται σημαντικά μικρότερα ποσά ενέργειας για να προσφέρει την ίδια επεξεργαστική ισχύ με άλλα Smartphones ή μπορεί να προσφέρει περισσότερη με μικρό «κόστος» σε ενέργεια.

Η Huawei αναπτύσσει εδώ και χρόνια πλέον το λειτουργικό της προκειμένου να μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη του, να διατηρεί ενεργές τις εφαρμογές που αυτός όντως χρησιμοποιεί, και να ελέγχει σωστά τις υπόλοιπες που δυστυχώς πολλές φορές δεν έχουν σχεδιαστεί σωστά και τρέχουν μονίμως χωρίς λόγο. Μάλιστα υπάρχει πάντα η δυνατότητα ενημέρωσης του ιδιοκτήτη του Mate 20 Pro όταν μια εφαρμογή καταναλώνει μεγάλα ποσά ενέργειας, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και χειροκίνητης επιλογής αυτών που είτε θέλει να λειτουργούν μονίμως είτε δεν θέλει να ανοίγουν… ποτέ από μόνες τους.

Μια ημέρα έντονης και «σκληρής» χρήσης όλων των δυνατοτήτων του Mate 20 Pro, και ειδικά της εκπληκτικής κάμερας του δεν είναι συνήθως αρκετή για να το αφήσει από μπαταρία. Στο τέλος της ημέρας θα υπάρχει πάντα ένα περίπου 20% που παρότι δεν αρκεί για δεύτερη ημέρα χρήσης, είναι ένα «ψυχολογικό» όριο ασφαλείας για τον ιδιοκτήτη του, ότι δεν θα τον αφήσει … ξεκρέμαστο.

Με χαρακτηριστική ευκολία ο χρόνος αυτός μπορεί να επεκταθεί στις δύο ημέρες λειτουργίας, ακόμα και σχετικά έντονης χρήσης, κάτι που δεν μπορεί εύκολα να βρει κάποιος σε συσκευές του ανταγωνισμού. Αυτό είναι φυσικά αποτέλεσμα της χωρητικότητας που έχει η μπαταρία, αλλά και της πολύ καλής διαχείρισης που όπως αναφέραμε κάνει το Mate 20 Pro σε όλους τους επιμέρους τομείς.

Η Huawei όμως είναι υπερήφανη δικαίως και για τον τρόπο που φορτίζει το Smartphone, και συγκεκριμένα το πόσο γρήγορα γίνεται αυτό. Η τεχνολογία SUPER CHARGE που έχει αναπτύξει, στην έκδοση που χρησιμοποιεί το Mate 20 pro, χρησιμοποιεί έναν εντυπωσιακά ισχυρό φορτιστή των 40W. Αυτός μπορεί να «περάσει» στην συσκευή έως και 4Α στα 10V όταν χρησιμοποιείται και το καλώδιο που υπάρχει στην συσκευασία. Το πρότυπο είναι πιστοποιημένο μάλιστα προκειμένου η Huawei να εξασφαλίσει εκτός των άλλων και την… ασφάλεια στην φόρτιση ενός Smartphone με τέτοια ταχύτητα.

Από το τεχνικό κομμάτι στην πράξη, ο χρόνος φόρτισης είναι τέτοιος, που η μπαταρία φτάνει στο 70% της χωρητικότητας της σε μόλις μισή ώρα. Για μια πλήρη φόρτιση χρειάζεται περίπου μια ώρα αφού προκειμένου να προστατευθεί και η μπαταρία σε μακροχρόνια χρήση, ο ρυθμός αυτός μειώνεται σταδιακά όσο πλησιάζει στο 100%.

Συμπέρασμα.

Αν και μάλλον είναι εμφανές σε ένα τόσο… εκτεταμένο κείμενο, η Huawei έχει σαφώς πετύχει τον στόχο της στο να δημιουργήσει ένα πραγματικά ξεχωριστό και κορυφαίο Smartphone με το Mate 20 Pro. Βελτιώνοντας σημαντικά κάθε πιθανό τομέα, από την κάμερα και την συνολική ταχύτητα λειτουργίας, στην οθόνη και τον μοναδικό σχεδιασμό, καταφέρνει να «ξεπεράσει» το ήδη καταπληκτικό P20 Pro που η ίδια είχε δημιουργήσει πριν μερικούς μόλις μήνες.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του, το Mate 20 Pro όχι μόνο δεν έχει κάτι να ζηλέψει, αλλά έχει και πολλά να… μάθει σε πολλές συσκευές που δεν προσφέρουν όσα αυτό. Από την καταπληκτική κάμερα στην επίσης ξεχωριστή διαχείριση ενέργειας, και τον πανίσχυρο επεξεργαστή του που τα προσφέρει όλα αυτά, μέχρι και σε τεχνολογικές καινοτομίες όπως το αποτύπωμα κάτω από την οθόνη και την τεχνικά ασφαλή διαδικασία αναγνώρισης προσώπου.

Προφανώς και δεν πρόκειται για ένα οικονομικό Smartphone, όμως το Mate 20 Pro δεν έχει σχεδιαστεί να είναι κάτι τέτοιο. Η Huawei τονίζει δικαίως ότι αποτελεί το καλύτερο προϊόν τεχνολογίας που έχει η ίδια να προσφέρει στον κόσμο των Smartphones, και για τα χρήματα αυτά προσφέρει πραγματικές αλλά και καθημερινά πρακτικές βελτιώσεις σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του. Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, η εταιρεία έχει καταφέρει όχι μόνο να εδραιωθεί σαν πρωτοπόρος στον κλάδο, αλλά και μια εταιρεία που όντως φροντίζει συνεχώς να πηγαίνει ένα βήμα πιο μακριά τις συσκευές της, και το Mate 20 Pro είναι το πιο πρόσφατο αλλά και το καλύτερο παράδειγμα αυτής της προσπάθειας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights