Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την αξία του Internet of Things, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής της Vodafone Ελλάδας

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την αξία του Internet of Things, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής της Vodafone Ελλάδας

απο Kostas Gliatiotis

Το Internet of Things (ΙοΤ) προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα και οφέλη που ενδυναμώνουν και βοηθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους, να ενισχύσουν την αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Και η Vodafone, ως αξιόπιστος συνεργάτης με διεθνές αποτύπωμα, μπορεί να τις υποστηρίξει στη μετάβασή τους προς την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση μέσα από τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις.

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης Vodafone IoT Conference που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Vodafone Ελλάδας την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την παρουσία στελεχών επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της οικονομίας και διακεκριμένων εταιρικών πελατών που αξιοποιούν λύσεις IoT της Vodafone Ελλάδας.

«To IoT θα είναι ένας από τους πυλώνες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και, σε συνδυασμό με νέες, καινοτόμες εφαρμογές, θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η οικονομία. H Vodafone λειτουργεί ως καταλύτης και οδηγεί την αγορά μπροστά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, επενδύοντας σε νέες, εκθετικές τεχνολογίες προκειμένου να βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση των πελατών της στο ψηφιακό αύριο, μέσα από τις πιο σύγχρονες υποδομές και λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης.

Στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία θα επηρεάσει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο διεθνούς φήμης Brand Strategist, κ. Peter Economides. «Ζούμε σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο, απρόβλεπτο  και εκρηκτικό περιβάλλον και βρισκόμαστε ενώπιον κοσμογονικών και απότομων αλλαγών. Η ριζική αλλαγή εστιάζεται στη δημιουργία νέων καταναλωτικών εμπειριών και υπηρεσιών, δημιουργώντας “WoW points”, μέσω νέων τεχνολογιών – και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να απαντήσουν σε αυτή την πρόκληση και να το κάνουν γρήγορα, γιατί κάποιος άλλος μπορεί να το κάνει πρώτος. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση έρχεται να συνδέσει το ψηφιακό με το φυσικό περιβάλλον και την τεχνολογία με την ανθρωπολογία, οδηγώντας σε περισσότερες διασυνδεδεμένες εμπειρίες και φέρνοντας ανατροπές σε όλα τα πεδία. Διεθνώς, η επιχειρηματική ηγεσία προβλέπει οι τεχνολογικές εξελίξεις θα προκαλέσουν τον ραγδαίο μετασχηματισμό του επιχειρείν έως το 2020. Το ΙοΤ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της μετάβασης» τόνισε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Οι παγκόσμιες τάσεις του ΙοΤ δείχνουν ότι πρόκειται για μία τεχνολογία που όχι μόνο ήρθε για να μείνει, αλλά και φιλοδοξεί να διασυνδέσει τα πάντα γύρω μας. Οι άνθρωποι οφείλουν να προετοιμαστούν για αυτή την εξέλιξη, καθώς ένας νέος, διασυνδεδεμένος κόσμος έρχεται να προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για όλες τις επιχειρήσεις, μέσω του ΙοΤ. Αποστολή της Vodafone είναι να σταθεί στο πλευρό των επιχειρήσεων ως ένας αξιόπιστος συνεργάτες  σε αυτό το ταξίδι τους προς το ΙοΤ. Χάρη στη μεγάλη μας εξειδίκευσή σε ένα μεγάλο εύρος τομέων της οικονομίας μπορούμε να εγγυηθούμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες που θα μετασχηματίσουν αποτελεσματικά μία επιχείρηση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο όμιλος Vodafone είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών ΙοΤ στον πλανήτη, με περισσότερες από 74 εκατ. συνδέσεις» τόνισε με τη σειρά του ο Head of Global Sales IOT του Ομίλου Vodafone, κ. Tony Guerion.

Η εμπορική διευθύντρια εταιρικών πελατών της Vodafone Ελλάδας, κ. Κάτια Σταθάκη μίλησε για τη δυναμική του IoT στην υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. «Η Vodafone Ελλάδας, μέσω της θυγατρικής της Vodafone Innovus, διαθέτει εμπορικά ολοκληρωμένες λύσεις IoT που περιλαμβάνουν όλες τις τεχνολογίες, τις εφαρμογές και τις πλατφόρμες που μπορεί να χρειάζονται επιχειρήσεις όλων των μεγεθών για να κάνουν τη μετάβασή τους προς το ψηφιακό αύριο. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι οι λύσεις που αναπτύσσονται στην Ελλάδα από τη Vodafone Innovus, υιοθετούνται και διατίθενται εμπορικά από τον Όμιλο Vodafone, σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Είμαστε υπερήφανοι για τη συμβολή της εταιρείας μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights