Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J6 Plus Review : Προσαρμογή σε μια νέα εποχή

Samsung Galaxy J6 Plus Review : Προσαρμογή σε μια νέα εποχή

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Όσο όμως και αν ενοχλεί αρχικά ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Galaxy j6 plus, αυτό που δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να εξηγηθεί, είναι η οθόνη που έχει επιλέξει η Samsung για το συγκεκριμένο Smartphone.

Μετά από αρκετά χρόνια, και μοναδική εξαίρεση το J3 του 2017, η Samsung επιστρέφει στην χρήση οθονών LCD για τις πιο οικονομικές συσκευές της (και πιθανότατα όχι μόνο…). Εκτός της LCD τεχνολογίας, η οθόνη του J6 Plus έχει και σημαντικά χαμηλή ανάλυση 1440 x 720 pixels, που ενώ είναι λογική σε αυτή την κατηγορία τιμής, είναι οριακά αποδεκτή για μια οθόνη με διαγώνιο 6 ιντσών.

Η σύγκριση με την AMOLED Οθόνη του απλού J6, είναι ένας από τους τομείς που ο χαρακτηρισμός “plus” ξενίζει σε αυτό το Smartphone, όμως η Samsung έχει προφανώς τους δικούς της λόγους για να την επιλέξει.

Όπως είναι αναμενόμενο, η LCD οθόνη απέχει σημαντικά σε χρωματική απόδοση από αυτή των ακριβότερων συσκευών της εταιρείας αλλά και από όλα τα παλαιότερα κινητά της σειράς J. Συνολικά μάλιστα, πρόκειται για ένα μέτριο Panel ακόμα και σε σύγκριση με συσκευές του ανταγωνισμού που προσφέρουν επίσης LCD οθόνη.

Η Samsung έχει επιλέξει μια έντονη χρωματική παλέτα, παρόμοια με αυτές που συναντά κανείς στα Smartphones της που έχουν AMOLED οθόνη, και η παλέτα αυτή μοιάζει «ψεύτικη» στην οθόνη του J6 Plus. Οι γωνίες θέασης επίσης είναι σχετικά περιορισμένες, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος αυτών των έντονων χρωμάτων να αλλοιώνεται εύκολα.

Σαν μοναδικό θετικό θα πρέπει να αναφέρουμε τον σχετικά υψηλό φωτισμό που έχει η οθόνη του J6 Plus, κάτι που την κάνει ευανάγνωστη σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και με έντονη ηλιοφάνεια. Για κάποιο λόγο αφαιρώντας την AMOLED οθόνη, η Samsung αφαίρεσε και κάθε είδους επιλογή για την προσαρμογή της χρωματικής ρύθμισης για όσους θέλουν να “μειώσουν” λίγο την έντονη λειτουργία της.

Η επιλογή της Samsung να αφαιρέσει από το j6 plus ένα από τα χαρακτηριστικά που αποτελούσαν πλεονέκτημα για τις συσκευές της σε αυτή τη κατηγορία τιμής, είναι κάτι που έχει γίνει προφανώς για λόγους μείωσης του συνολικού κόστους. Το «πρόβλημα» εδώ είναι ότι με τα χρήματα που τελικά κοστίζει το smartphone, ο ανταγωνισμός προσφέρει επιλογές με συνολικά καλύτερη οθόνη (πάντα LCD…) ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται και για συνολικά καλύτερα τηλέφωνα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights