Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Pocophone F1 Review : Ο ορισμός του Value for money
pocophone f1

Pocophone F1 Review : Ο ορισμός του Value for money

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Συνεχίζοντας την άμεση σύγκριση με το Mi 8 της Xiaomi μπορούμε να δούμε ότι και για την οθόνη η εταιρεία έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες αλλαγές. Η βασικότερη από αυτές είναι η χρήση ενός LCD panel αντί της AMOLED Οθόνη του Mi 8, με την ανάλυση να παραμένει σταθερή στα 2246 x 1080 pixels και την διαγώνιο ελάχιστα διαφορετική στις 6,18 ίντσες αντί για… 6,21.

Το ίδιο το Panel τώρα είναι διαφορετικό σε συνολική χρωματική απόδοση από την αντίστοιχη LCD οθόνη του Mi Mix 2S της εταιρείας. Το χρωματικό εύρος είναι λίγο πιο «ήπιο» προκειμένου να μην εμφανίζονται τα μειονεκτήματα που έχει σαν τεχνολογία ένα LCD Panel, και να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Σε καμία περίπτωση δεν βρεθήκαμε να θεωρούμε «φτηνή» την οθόνη του Pocophone F1 και αυτό είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα για το ότι η εταιρεία έχει πετύχει και εδώ τον στόχο της. Σε υπερβολικά μεγάλη γωνία θέασης η οθόνη έχει μια αισθητή χρωματική αλλοίωση που παρόλα αυτά εμφανίζεται περισσότερο σε χρώματα όπως το μαύρο και ίσως το κόκκινο. Ειδικά για την απεικόνιση του μαύρου χρώματος η οθόνη του Pocophone F1 δεν καταφέρνει να κρύψει ιδιαίτερα καλά την αντανάκλαση του φωτισμού, χωρίς όμως και εδώ το αποτέλεσμα να είναι ενοχλητικό.

Η Xiaomi προσφέρει σε όλες τις συσκευές της τη δυνατότητα προσαρμογής της απόχρωσης ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη, και το Pocophone F1 δεν αποτελεί εξαίρεση εδώ.  Παρότι δεν είναι άμεσα ξεκάθαρο από την περιγραφή του κάθε Mode, το Standard mode προσφέρει μια χρωματικά σωστή εμφάνιση με βάση το sRGB πρότυπο ενώ υπάρχει και ξεχωριστή επιλογή για αυξημένη χρωματική αντίθεση. Η ρύθμιση μέσω μιας «παλέτας» που εμφανίζεται στην οθόνη είναι για όσους θέλουν συγκεκριμένη απόχρωση ενώ υπάρχει και απλά η εναλλαγή ανάμεσα σε πιο ψυχρά και θερμά χρώματα.

Παρότι δεν αφορά συγκεκριμένα την οθόνη, αλλά προβάλλεται φυσικά μέσω αυτής, εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε έναν «περιορισμό» που έχει το Pocophone F1 στην προβολή βίντεο υψηλής ανάλυσης. Από το Smartphone απουσιάζει ένα πιστοποιητικό ασφαλείας που επιτρέπει την αναπαραγωγή περιεχόμενου από υπηρεσίες όπως το Netflix και το Amazon Prime που προς το παρόν τουλάχιστον έχουν περιορισμένη απήχηση στη χώρα μας. Σε αυτές τις υπηρεσίες υποστηρίζεται η προβολή περιεχομένου σε «κανονική» HD ανάλυση, όμως επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι η αναπαραγωγή Video από το Youtube δεν έχει τον ίδιο περιορισμό και γίνεται κανονικά στην πλήρη FullHD ανάλυση της οθόνης του Pocophone F1.

Συνολικά η οθόνη του Pocophone F1 είναι ένας ακόμα  τομέας όπου η συσκευή πετυχαίνει να είναι οικονομικότερη χωρίς να γίνεται και να δείχνει … φτηνή. Είναι σίγουρο ότι δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής αντί κάποιας άλλης συσκευής του ανταγωνισμού, όμως είναι το ίδιο σίγουρο ότι δεν αποτελεί και αποτρεπτικό παράγοντα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights