Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi RedMi Note 6 Pro Review : Κορυφαίο στην κατηγορία του

Xiaomi RedMi Note 6 Pro Review : Κορυφαίο στην κατηγορία του

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Όπως είναι ευνόητο, το Redmi Note 6 Pro βασίζεται στο Android της Google και, πιο συγκεκριμένα, κυκλοφορεί με την έκδοση 8.1 (Oreo). Όσον αφορά το UI, προφανώς και είναι το γνωστό MIUI της Xiaomi, το οποίο βρίσκεται στην έκδοση 9.6.6 και στο μέλλον θα πάρει και την νεώτερη.

Για όσους δεν έχουν εμπειρία από το MIUI, θα αναφέρουμε καταρχήν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο παραμετροποιήσιμα στον χώρο του Android. Παράλληλα, όπως συνηθίζεται σε αρκετές περιπτώσεις, δεν υπάρχει App Drawer, συνεπώς όλες οι εφαρμογές μας βρίσκονται στις Οθόνες Αναμονής μας, τις οποίες μπορούμε να ομαδοποιήσουμε σε φακέλους, να τις μετακινήσουμε ή να τις απεγκαταστήσουμε κτλ.

Φυσικά, έχουμε επίσης την δυνατότητα να διαχειριστούμε τις ταπετσαρίες και τα widgets μας κατά το δοκούν, ενώ υπάρχει και υποστήριξη Θεμάτων.

Όταν βρισκόμαστε στην Home Screen, με σύρσιμο του δαχτύλου μας από τα αριστερά προς τα δεξιά, θα εμφανιστεί μια σελίδα στην οποία μπορούμε να βάλουμε συντομεύσεις, συμβάντα και υπενθυμίσεις από το Ημερολόγιο, να κρατήσουμε μια σημείωση κτλ. Πρόκειται για αρκετά χρήσιμη λειτουργία εάν ανήκετε στους… οργανωτικούς χρήστες.

Όσον αφορά τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, η Xiaomi έχει φροντίσει να φτιάξει ολόκληρο… οικοσύστημα, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε την ύπαρξη Ραδιοφώνου FM καθώς και την «Ασφάλεια» που μας δίνει την δυνατότητα βελτιστοποίησης της συνολικής απόδοσης της συσκευής μας.

Οι Ρυθμίσεις είναι αρκετά εκτεταμένες και για άλλη μια φορά θα πούμε πως είμαστε της  άποψης ότι καλό θα ήταν στο μέλλον να απλοποιηθούν περισσότερο. Παρόλαυτά, αν είσαστε χρήστης που επιθυμεί την μέγιστη παραμετροποίηση, τότε θα ικανοποιηθείτε και με το… παραπάνω.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι σχεδιασμένος στα πρότυπα του MIUI και έχουμε την δυνατότητα διαχείρισης των συντομεύσεών μας.

Τέλος, οι εφαρμογές για τις κλήσεις, την διαχείριση των επαφών μας και την αποστολή και λήψη SMS κινούνται και αυτές στο μοτίβο του UI της Xiaomi.

Κλείνοντας το κομμάτι του λειτουργικού συστήματος, είναι εμφανές ότι το UI που έχει δημιουργήσει η Xiaomi έχει κάνει και αυτό εξελικτικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση και προσφέρει μια άνετη εμπειρία χρήσης η οποία θα ικανοποιήσει τόσο τον απαιτητικό όσο και τον απλό χρήστη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights