Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone XR Review : Το ακριβό “φθηνό”

Apple iPhone XR Review : Το ακριβό “φθηνό”

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η μια αλλαγή που έχει κάνει η Apple και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται από την τιμή πώλησης του iPhone XR είναι η οθόνη που έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει σε αυτό. Το LCD panel από μόνο του θα μπορούσε να θεωρηθεί αποδεκτό σαν επιλογή μείωσης του κόστους, όμως η αστεία χαμηλή ανάλυση των 1792 x 828 pixels είναι πρακτικά η ίδια με αυτή ενός 720p Panel στον κόσμο του Android. Σε καμία περίπτωση μια τόσο χαμηλή ανάλυση δεν μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτή σε οθόνη 6.1 ιντσών και πόσο μάλλον σε ένα Smartphone που κοστίζει σχεδόν 1.000 ευρώ.

Τα 326 pixel ανά ίντσα είναι ακριβώς το «όριο» που είχε … θέσει πριν από αρκετά χρόνια πλέον ο ίδιος ο Steve Jobs για να χαρακτηριστεί μια οθόνη “retina” όπως ήταν η εμπορική ονομασία που έδωσε τότε στην υψηλής πυκνότητας οθόνη του iPhone 4. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα πιθανό να επιλέχθηκε ακριβώς η ανάλυση που δεν θα έριχνε την πυκνότητα κάτω από αυτό το όριο για καθαρά εμπορικούς λόγους.

Αυτό που έχει όμως περισσότερη σημασία είναι πως αποδίδει η οθόνη του iPhone XR στην πράξη, και η εύκολη και σύντομη απάντηση είναι ότι και εδώ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πρέπει, με βάση την τιμή πώλησης.

Ακόμα και σε σύγκριση με παλαιότερες συσκευές της Apple και τις ελάχιστες του ανταγωνισμού που χρησιμοποιούν ακόμα LCD οθόνη, αυτή του iPhone XR χαρακτηρίζεται μέτρια σε χρωματική απόδοση. Η αντανάκλαση του φωτισμού πάνω στο ίδιο το Panel είναι ορατή με γυμνό μάτι, και μάλιστα όχι μόνο στο μαύρο χρώμα που κατά παράδοση εμφανίζει αυτό το πρόβλημα. Στα θετικά στοιχεία της οθόνης μπορεί να αναφέρει κανείς μόνο τις καλές γωνίες θέασης, αφού η χρωματική αλλοίωση είναι ελάχιστη και αυτό μόνο σε υπερβολικά μεγάλη γωνία.

Η αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού λειτουργεί επίσης άριστα όπως σε όλες τις συσκευές της Apple με την μέγιστη ένταση να είναι ικανοποιητική για εξωτερικούς χώρους. Το true tone υπάρχει και εδώ και αναλαμβάνει να προσαρμόζει την απόχρωση της οθόνης ανάλογα με την ένταση αλλά και το χρώμα του φωτισμού που «μετράει» στον γύρω χώρο του το iPhone XR.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάλυση αλλά κυρίως η πραγματική χρωματική απόδοση της οθόνης του iPhone XR δεν έχουν καμία θέση σε Smartphone που κοστίζει λίγο λιγότερο από 1.000 ευρώ. Ακόμα και για όσους θεωρούν ότι είναι πρακτικά ωφέλιμη η χαμηλή ανάλυση στην απόδοση της μπαταρίας και την παραγωγή γραφικών, δεν παύει να είναι μια οθόνη που με λίγη προσπάθεια μπορεί να ξεχωρίσει κανείς μεμονωμένα Pixels και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να έρθει τόσο κοντά σε αυτή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights