Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Ταξίδι στο διάστημα μέσα από το εκπαιδευτικό παιχνίδι “The Moondiver Xperience” του Ιδρύματος Vodafone

Ταξίδι στο διάστημα μέσα από το εκπαιδευτικό παιχνίδι “The Moondiver Xperience” του Ιδρύματος Vodafone

απο Kostas Gliatiotis

Το πρόγραμμα STEMpowering Youth του Ιδρύματος Vodafone, μετά την ολοκλήρωση 2 χρόνων του, εμπλουτίζεται και αυξάνει την εμβέλεια δράσης του με την προσθήκη του mobile εκπαιδευτικού παιχνιδιού “The Moondiver Xperience”. Βασικός στόχος του παιχνιδιού είναι μέσα από αυτό, μικροί και μεγάλοι να έρθουν σε επαφή με το διάστημα και να αποκτήσουν ενδιαφέρουσες γνώσεις για το μαγικό κόσμο της αστρονομίας.

To “The Moondiver Xperience”, αποτελεί ένα παιχνίδι γνώσεων και εξερεύνησης που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων STEM του Ιδρύματος Vodafone από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science For You – SciFY, με σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων για τα θαύματα του διαστήματος, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Σελήνη και ενδιάμεσους σταθμούς επιστημονικά κέντρα της Ευρώπης. Παράλληλα, μέσα από διασκεδαστικούς γρίφους, αναπτύσσει τις δεξιότητες και τις γνώσεις των μικρών μαθητών, και όχι μόνο, σε θέματα που αφορούν στο ηλιακό σύστημα, τις φάσεις της Σελήνης, τους πλανήτες και τις αποστάσεις τους.

Το εκπαιδευτικό mobile παιχνίδι “The Moondiver Xperience”, είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσα από το Google Play στο http://go.scify.gr/moondiverx, ενώ στη δημιουργία του, συνέβαλαν η ΜΚΟ SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και η Ελληνογερμανική Αγωγή.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Το “The Mondiver Xperience” αποτελεί για εμάς, το στοίχημα  για τη διεύρυνση του Προγράμματος STEMpowering Youth στη χώρα μας. Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό παιχνίδι φιλοδοξούμε να εισάγουμε ακόμη περισσότερους μαθητές στις αρχές του Προγράμματος STEMpowering Youth και της STEM τεχνογνωσίας, αξιοποιώντας την τεχνολογία ως εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό εργαλείο ».

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing and Impact Manager της SciFY συμπλήρωσε: «Συνεργαστήκαμε με το Ίδρυμα Vodafone και δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αστρονομίας, μιας επιστήμης που γενικώς δε διδάσκεται πλέον στην Ελλάδα, ενώ διεθνώς είναι χαίρει περισσότερης εκτίμησης. Η αστρονομία προσφέρεται ξανά σε όλους μέσα από το παιχνίδι και γίνεται συναρπαστική!».

Σχετικά με το STEMpowering Youth

Το STEMpowering Youth είναι ένα εξωσχολικό πρόγραμμα εκπαίδευσης STEM (Επιστήμη – Τεχνολογία – Μηχανική – Μαθηματικά), που υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό  SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία με την υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Μέχρι σήμερα, και έπειτα από 3 Κύκλους, έχει εκπαιδεύσει μέσω STEM εργαστηρίων περισσότερους από 650 μαθητές και 30 καθηγητές απομακρυσμένων περιοχών. Παράλληλα, το Πρόγραμμα ενισχύει τη βιωματική διδασκαλία των Θετικών Επιστημών μέσα από τη διάθεση εκπαιδευτικών πακέτων Φυσικής και Πληροφορικής με εξοπλισμό που ωφελεί περισσότερους από 3.200 μαθητές απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα

Εδώ και 26 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά  με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών.

Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 16 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 84 φορείς και οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 754.000 πολίτες.

Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, τα Εργαστήρια STEMpowering Youth στην περιφέρεια, το Επίκεντρο της ActionAid, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων και το πρόγραμμα World of Difference.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook – https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece/

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCwr8dnMx6wYk5Q9I3JBf45Q

Instagram – https://www.instagram.com/vodafonefoundationgreece/?hl=en

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights