Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi Max 3 Review : Το μέγεθος μετράει

Xiaomi Mi Max 3 Review : Το μέγεθος μετράει

απο Kostas Gliatiotis

Μέσα σε περίπου 6 χρόνια, η αντίληψη της αγοράς για το τι θεωρείται ένα «μεγάλο» σε διαστάσεις Smartphone είναι δεδομένο ότι έχει αλλάξει αρκετά. Ταυτόχρονα με την εξοικείωση απλά σε μεγαλύτερες συσκευές, και τα πλεονεκτήματα που έχουν οι μεγαλύτερες οθόνες τους, η πρόοδος σε τομείς όπως η αναλογία πλευρών τους αλλά και η κατασκευή με μικρότερο πλαίσιο γύρω τους, έχει κάνει πιο «μαζεμένες» τις συσκευές με οθόνη που πριν από χρόνια πλησίαζαν στο όριο του να χαρακτηριστούν Tablet.

Με οθόνες κοντά ή και λίγο πάνω από τις 6 ίντσες να θεωρούνται πλέον αποδεκτές, ειδικά με την χρήση πολύ μικρών πλαισίων (και του… Notch στο πάνω μέρος τους), ακόμα και Smartphones που παλαιότερα ανήκαν σε μια ξεχωριστή κατηγορία με την ονομασία Phablets, είναι πλέον απλά συνηθισμένα και αποδεκτά από το αγοραστικό κοινό.

Η Xiaomi από την πλευρά της θεωρεί ότι πάντα θα υπάρχει κοινό που αναζητά πραγματικά όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη, και για αυτό έχει δημιουργήσει την σειρά Mi Max. Με το Mi Max 3 που αποτελεί το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review να είναι ουσιαστικά η Τρίτη συσκευή της σειράς αυτής, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το κοινό αυτό υπάρχει και είναι και αρκετά μεγάλο ώστε η εταιρεία να συνεχίζει να δημιουργεί νεότερες προτάσεις για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του.

Είχαμε την ευκαρία να δοκιμάσουμε το Mi max 3 στο πάντα γρήγορο και με εντυπωσιακά καλή κάλυψη δίκτυο της Cosmote. Οι ταχύτητες που προσφέρει το δίκτυο της εταιρείας, ήταν με χαρακτηριστική άνεση υψηλότερες από ότι χρειαζόταν για την άνετη προβολή βίντεο στο Youtube ή ακόμα και ολόκληρων ταινιών από το Netflix στην μεγάλη και εντυπωσιακή οθόνη του Smartphone.

Σχεδιασμός.

Προσπαθώντας ίσως να βρει που είναι το «όριο» ανάμεσα σε ένα Smartphone και ένα Tablet, το Mi Max 3 είναι μια σίγουρα εντυπωσιακά μεγάλη συσκευή. Αντίστοιχα εντυπωσιακό όμως είναι ότι στα τέλη του 2018 μπορεί ένα Smartphone να έχει οθόνη 6.99 (ουσιαστικά 7 δηλαδή…) ιντσών οθόνη, και να διατηρείται μέσα στα πλαίσια του λογικού σε συνολικό μέγεθος.

Η εταιρεία έχει προσπαθήσει αρκετά ώστε το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του Mi Max 3 να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, και θα μπορούσε κανείς να πει ότι το έχει πετύχει σε καλύτερο βαθμό ακόμα και σε σύγκριση με ακριβότερες συσκευές της.

Με την 18:9 αναλογία πλευρών επίσης, η 6.99 ιντσών οθόνη του Mi Max 3 είναι ψηλότερη και λίγο πιο «στενή» σε σύγκριση με μια παραδοσιακή οθόνη των προηγούμενων χρόνων. Με αυτόν τον τρόπο το Smartphone δεν είναι υπερβολικά φαρδύ, σε σημείο που είναι δυνατόν να το κρατήσει κάποιος και με το ένα χέρι.

Για το συνολικό σχεδιασμό τώρα, το Mi Max «δανείζεται» την φιλοσοφία των υπολοίπων συσκευών της εταιρείας, και κυρίως του πολύ επιτυχημένου RedMi Note 5. Η κατασκευή του έχει γίνει από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου, που καλύπτει ολόκληρη την πίσω όψη αλλά και το πλαϊνό μέρος του Smartphone.

Με τον τρόπο αυτό, το Mi Max 3 είναι ταυτόχρονα σχετικά ελαφρύ για το μέγεθος του (υπάρχουν αρκετά μικρότερα Smartphones με το ίδιο ή και μεγαλύτερο βάρος…) ενώ και η αίσθηση που αφήνει στο χέρι του ιδιοκτήτη του είναι όσο ποιοτική και πολυτελής μας έχει έτσι και αλλιώς συνηθίσει η Xiaomi.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων και οι δύο κάμερες του Mi Max 3 βρίσκονται αναμενόμενα στο πίσω μέρος του.  Για τον αισθητήρα θα θέλαμε να είναι τοποθετημένος λίγο πιο κοντά στο κέντρο του Smartphone με δεδομένες και τις μεγάλες διαστάσεις του, αφού στο σημείο που βρίσκεται είναι δύσκολο να τον φτάσει ο χρήστης χωρίς να χρειαστεί να το «πιάσει» και με τα δύο χέρια.

Για τις δύο κάμερες έχει επιλεχθεί μια κάθετη διάταξη που και εδώ θα αναφέρουμε ότι θυμίζει περισσότερο από ότι θα έπρεπε τις συσκευές της Apple. Όπως και στα Redmi Note 5 και Note 6 pro, έτσι και εδώ οι δύο αυτές κάμερες προεξέχουν αρκετά από το υπόλοιπο Smartphone με αποτέλεσμα να μην κάθεται σωστά σε επίπεδες επιφάνειες.

Αυτό που έχει όμως πρακτικά σημασία στο Mi Max 3 είναι ότι η xiaomi έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα Smartphone με ασυνήθιστα μεγάλη οθόνη, που να βρίσκεται έστω και οριακά μέσα στα πλαίσια του τι θεωρείται λογικό σε συνολικές διαστάσεις. Είναι δεδομένο ότι η συσκευή είναι μεγάλη για να μπορεί να χωρέσει σε μια φυσιολογική τσέπη, μια παραχώρηση όμως που θεωρούμε λογικό ότι γνωρίζει ότι θα πρέπει να κάνει όποιος γνωρίζει ότι έχει… 7 ιντσών οθόνη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights