Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 7.1 Review : Ένα “πολυτελές” Mid Range

Nokia 7.1 Review : Ένα “πολυτελές” Mid Range

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη

Όπως ήδη αναφέραμε, η οθόνη του Nokia 7.1 έχει διαγώνιο 5,84 ιντσών, ενώ η αναλογία της είναι 19:9. Η ανάλυσή της φτάνει τα 1080 x 2280 pixels κάτι που οδηγεί σε πυκνότητα 432 pixels ανά ίντσα, επίδοση αποδεκτή για την μεσαία κατηγορία στην οποία ανήκει η συσκευή. Παράλληλα, θα επισημάνουμε ότι πρόκειται για οθόνη που υποστηρίζει το πρότυπο HDR10 με τα ανάλογα αποτελέσματα όταν το video που θέλουμε να δούμε, είναι συμβατό και θα προσθέσουμε ότι είναι ένα από τα λίγα smartphones σε αυτά τα χρήματα που το διαθέτει.

Σε επίπεδο καθημερινής χρήσης, θα αναφέρουμε ότι η οθόνη του Nokia 7.1 δεν εντυπωσιάζει, ταυτόχρονα όμως δεν απογοητεύει. Τα χρώματα αποδίδονται αρκετά «φυσικά» χωρίς να είναι κορεσμένα, ωστόσο όταν έχουμε την φωτεινότητα στο μέγιστο υπάρχουν αλλοιώσεις ιδιαίτερα στο μαύρο χρώμα., χωρίς να μιλάμε για κάτι… ιδιαίτερα ενοχλητικό. Επίσης, να μην αμελήσουμε να αναφέρουμε την απόδοσή της κάτω από το φως του ήλιου η οποία κρίνεται ως αρκετά καλή. Κάτι στο οποίο βοηθάει ο διαθέσιμος αισθητήρας φωτισμού που διαθέτει η συσκευή.

Όπως αναφέραμε και στην ενότητα του σχεδιασμού, το Nokia 7.1 διαθέτει λειτουργία Always On (αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι), η οποία εμφανίζει τυχόν ειδοποιήσεις στην οθόνη όταν είναι σε κατάσταση αναμονής. Όπως έχουμε πει και παλαιότερα, η Nokia έχει αρκετή εμπειρία από τέτοιες υλοποιήσεις, από τον καιρό των Windows Phone (για όσους θυμούνται). Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, εφόσον υπάρχει κάποια ειδοποίηση όπως μια αναπάντητη, ένα SMS, ένα μήνυμα από κάποια IM εφαρμογή κτλ, η οθόνη του Nokia 7.1 θα «ξυπνήσει» και σε πρώτη φάση θα προβάλει μία «σύνοψη», ενώ στην συνέχεια θα δείχνει το εικονίδιο της εκάστοτε εφαρμογής.

Να  σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της συγκεκριμένες λειτουργίας, να επαναλαμβάνεται κάθε δύο λεπτά, να ανάβει η οθόνη μια φορά μόνο κτλ, όπως επίσης υπάρχει και η επιλογή να σηκώνουμε την συσκευή και να βλέπουμε αν υπάρχουν ειδοποιήσεις. Όλα αυτά θα υα βρούμε στην ενότητα «Προβολή» στις Ρυθμίσεις, μαζί με διάφορες άλλες επιλογές που επιτρέπουν να φέρουμε την οθόνη του Nokia 7.1 περισσότερο στα… μέτρα μας.

Πριν προχωρήσουμε στην επόμενη ενότητα, θα κάνουμε έναν απολογισμό και θα πούμε ξανά ότι η οθόνη του Nokia 7.1 χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, εν τούτοις δεν θα προβληματίσει σε κάτι τον χρήστη στην καθημερινότητά του. Η θέαση περιεχομένου είναι άνετη και ξεκούραστη, η απόδοσή της κάτω από το φως του ήλιου αρκετά καλή και θα επαναλάβουμε την υποστήριξη του HDR10, κάτι που όπως είπαμε δεν και ότι πιο… συνηθισμένο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights