Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 7.1 Review : Ένα “πολυτελές” Mid Range

Nokia 7.1 Review : Ένα “πολυτελές” Mid Range

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που θεωρούμε σχεδόν…. Αυτονόητο για ένα smartphone να έχει πολλαπλές κάμερες και το Nokia 7.1 δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι, το «σετ» της οπίσθιας κάμερας περιλαμβάνει δύο αισθητήρες των 12 και 5 MP, με αντίστοιχα διαφράγματα f/1.8 και f/2.4. Ο αισθητήρας των 12 MP διαθέτει, επίσης λειτουργία Dual Pixel αυτόματης εστίασης, ενώ όπως είναι γνωστό η χρησιμότητα του «μικρού» αισθητήρα έχει να κάνει με την μέτρηση του βάθους πεδίου στις φωτογραφίες μας που θέλουμε να έχουν «θολό» φόντο. Παράλληλα, θα επισημάνουμε ότι την κατασκευή των οπτικών μερών έχει αναλάβει η Zeiss Optics ενώ θα θυμίσουμε ότι η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει αισθητήρα των 8 MP με διαφραγμα φακού f/2.0 και δυνατότητα βιντεοσκόπησης στα 1080p.

Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στην βασική κάμερα του Nokia 7.1, μπορούμε να πούμε ότι κατά την διάρκεια της μέρας οι φωτογραφίες που μπορεί να παράγει είναι αρκετά ικανοποιητικές για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Τα χρώματα αποδίδονται χωρίς υπερβολές, ενώ η εστίαση και η απόδοση των λεπτομερειών κινούνται σε καλά επίπεδα.

Ανάλογα με το τι θέλουμε να φωτογραφίσουμε, η χρήση HDR μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα και υα σας προτείνουμε, εάν δεν ανήκετε στους χρήστες που… πειραματίζονται, να το έχετε στην αυτόματη ρύθμιση.

Ερχόμενοι τώρα σε συνθήκες νυχτερινής φωτογράφισης και, γενικότερα, χαμηλού φωτισμού, η έλλειψη OIS δείχνει, για ακόμα μια φορά, πως όταν δεν υπάρχει το αποτέλεσμα δύσκολα θα ικανοποιήσει τον απαιτητικό χρήστη. Η ύπαρξη EIS είναι σίγουρα καλοδεχούμενη, ωστόσο δεν μπορεί να αναπληρώσει την απουσία οπτικής σταθεροποίησης που ήδη αναφέραμε, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις οι φωτογραφίες να μην είναι τόσο εστιασμένες και καθαρές όσο θα θέλαμε. Στο σημείο αυτό όμως, οφείλουμε να αναφέρουμε την ύπαρξη Dual-Tone LED flash το οποίο μπορεί να βοηθήσει αρκετά όταν θέλουμε να φωτογραφίσουμε κάποιο κοντινό αντικείμενο.

Κάνοντας μία μνεία και για το interface της κάμερας, θα πούμε ότι κρίνεται ως αρκετά εύχρηστο για όσους δεν θέλουν να «παίζουν» με τις διάφορες Ρυθμίσεις, ενώ η λειτουργία «Pro» απευθύνεται στους… γνώστες που θέλουν να πειραματιστούν.

Για την εγγραφή video, το Nokia 7.1 προσφέρει το 4k σαν την μέγιστη δυνατή ανάλυση, εκμεταλλευόμενο πλήρως τις δυνατότητες του Hardware στο εσωτερικό του. Η ποιότητα των αρχείων είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο, και σίγουρα καλύτερη από τις περισσότρες συσκευές αυτής της κατηγορίας που προσφέρουν αντίστοιχη δυνατότητα

Μοναδική “έλλειψη” που παρόλα αυτά είναι λογική, είναι η απουσία ηλεκτρονικής σταθεροποίησης της εικόνας σε αυτή την μέγιστη ανάλυση, μια επιλογή που παρόλα αυτά υπάρχει κανονικά σε εγγραφή 1080p. Εδώ μας άρεσε ιδιαίτερα το ότι η κάμερα του Nokia 7.1 μπορεί να δει ένα ιδιαίτερα ευρύ πλάνο, κάτι σπάνιο και ειδικά με δεδομένο το ότι η λεκτρονική σταθεροποίηση το περιορίζει ακόμα περισσότερο.

Για όσους θέλουν έναν γενικό συμπέρασμα, είμαστε της άποψης ότι η κάμερα του Nokia 7.1 είναι πολύ ικανοποιητική κατά την διάρκεια της μέρας και σχετικά μέτρια σε συνθήκες νυχτερινής φωτογράφησης. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εν τέλει πρόκειται για μία συσκευή που ανήκει στην μεσαία κατηγορία, οπότε δεν θέλουμε να φανούμε πολύ… αυστηροί και το σίγουρο είναι ότι θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε και τις μελλοντικές υλοποιήσεις της εταιρείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights