Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 7.1 Review : Ένα “πολυτελές” Mid Range

Nokia 7.1 Review : Ένα “πολυτελές” Mid Range

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Το Nokia 7.1 είναι μια αρκετά ισχυρή συσκευή για την κατηγορία του, και αυτό το οφείλει στον αποδοτικό επεξεργαστή που βρίσκεται στο εσωτερικό του.

 

Ο Snapdragon 636 ανήκει στην «οικογένεια» επεξεργαστών της Qualcomm που έχει φέρει στην μεσαία κατηγορία τους A-73 πυρήνες επεξεργασίας της ARM. Από αυτούς υπάρχουν συνολικά τέσσερις, που η Qualcomm ονομάζει Kryo 260 High Performance, επειδή έχει επέμβει ελάχιστα στην αρχιτεκτονική τους. Αντίστοιχα οι υπόλοιποι τέσσερις είναι Kryo 260 Low Power, και είναι επίσης ελάχιστα τροποποιημένη έκδοση του A-53 της ARM.

Η μέγιστη συχνότητα είναι το 1.8 GHz για τους Α-73 και το 1.6 GHz για τους μικρότερους Α-53, δύο επιλογές συχνότητας που έχουν γίνει ώστε ο SD 636 να είναι ελάχιστα πιο «Αργός» από τον SD 660 που η Qualcomm βασίζει στην ίδια αρχιτεκτονική και τον προσφέρει σαν τον αμέσως καλύτερο στη σειρά.

Το Stock Android μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά ακόμα και σε λιγότερο ισχυρές συσκευές, και η ίδια η Nokia έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις δικές της προτάσεις σε αυτή τη κατηγορία. Πρακτικά το Nokia 7.1 είναι ένα αρκετά γρήγορο Smartphone σε σχεδόν κάθε είδους καθημερινή χρήση.

Στη χώρα μας έρχεται επίσημα η έκδοση με τα 64 GB αποθηκευτικού χώρου, που έχει 4 GB μνήμης RAM. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει και στο παρελθόν, μέχρι πριν λίγο καιρό τα 4 αυτά GB ήταν αρκετά για High end smartphones, και παραμένουν αρκετά και σήμερα σχεδόν για κάθε χρήση.

Στον τομέα των γραφικών, η Adreno 509, παρά την μικρή της διαφορά στην…. Ονομασία, είναι κατά 40% περίπου πιο ισχυρή από την Adreno 506 του αμέσως προηγούμενου Snapdragon 625 της εταιρείας. Ακόμα και για σχετικά απαιτητικά παιχνίδια όπως το PUBG, η κάρτα γραφικών του Nokia 7.1 είναι αρκετά ικανή ώστε να τα παίξει, έστω και με σαφώς μειωμένη ποιότητα γραφικών.

Για τον αποθηκευτικό χώρο τέλος, η έκδοση με τα 64 GB έχει πρακτικά 50 από αυτά διαθέσιμα στον ιδιοκτήτη του Nokia 7.1. Η υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD είναι στο ίδιο σημείο με αυτή για την δεύτερη SIM, και έτσι ο χρήστης πρέπει να επιλέγει μεταξύ τους.

Αυτό που μας  άρεσε είναι ότι και το Stock Android έχει πλέον δυνατότητα διαχείρισης αρχείων, αλλά και αυτόματη εκκαθάριση αυτών που δεν χρειάζεται πλέον ο χρήστης, και που μαζεύονται από εφαρμογές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights