Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 7.1 Review : Ένα “πολυτελές” Mid Range

Nokia 7.1 Review : Ένα “πολυτελές” Mid Range

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Ως γνωστόν, η επιλογή της Nokia από τότε που εισήλθε στον χώρο του Android είναι να μην επεμβαίνει ιδιαίτερα στο λειτουργικό της Google και να παρέχει στον χρήστη την εμπειρία που… προβλέπεται από τις stock εκδόσεις του. Στην περίπτωση, δε, του 7.1, έχουμε να κάνουμε με το Android One και την έκδοση 8.1.0 (Oreo), ενώ όπως είναι ευνόητο και είναι άλλωστε ένα από τα πλεονεκτήματα της επιλογής αυτής, στο μέλλον θα υπάρχουν τακτικές αναβαθμίσεις, όπως τουλάχιστον  υπόσχεται η Google.

Στα πλαίσια αυτά, το Περιβάλλον Χρήστη είναι εκείνο που… ορίζει το Android One, το οποίο χαρακτηρίζεται από απλότητα, τουλάχιστον σε σχέση με τα προσαρμοσμένα UI άλλων κατασκευαστών.

Έτσι, η διαχείριση των ταπετσαριών, των widgets μας κτλ γίνεται με τον… γνώριμο τρόπο, ενώ με «swipe» του δαχτύλου μας  προς τα πάνω θα αποκαλυφθεί το App Drawer στο οποίο θα βρούμε όλες τις εφαρμογές μας.

Οι προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι εκείνες της Google, οι οποίες ως γνωστόν χαρακτηρίζονται από μια σχετική… απλότητα. Ίσως, κατά την γνώμη μας, θα ήταν καλό στο μέλλον ο κατασκευαστής να δημιουργήσει κάποια ξεχωριστή π.χ. για την διαχείριση των φωτογραφιών ή της μουσικής μας κτλ, στα πρότυπα άλλων κατασκευαστών. Επίσης, θέλουμε να επισημάνουμε ότι το Nokia 7.1 δεν διαθέτει FM Radio, κάτι που θα θέλαμε να υπάρχει.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο… γνωστός και καθιερωμένος του Android και υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης των συντομεύσεών μας.

Οι Ρυθμίσεις είναι ιδιαίτερα απλές και περιεκτικές, κάτι που κατά την γνώμη μας δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Φυσικά, λείπουν διάφορες δυνατότητες επιλογές παραμετροποίησης που μπορεί να βρει κανείς στα προσαρμοσμένα UI άλλων κατασκευαστών. Για όσους ενδιαφέρονται πάντως, υποστηρίζονται διάφορα gestures.

Τέλος, οι εφαρμογές του dialer, της αποστολής και λήψης SMS, της διαχείρισης των επαφών μας κτλ είναι οι γνώριμες του Android, οι οποίες δεν θα προβληματίσουν σε κάτι τον χρήστη στην καθημερινότητά του.

Όπως είπαμε και πριν, η επιλογή της Nokia να συμπορευτεί με το Android One έχει το θετικό ότι το 7.1 θα λαμβάνει στο μέλλον τακτικά τις ενημερώσεις και αναβαθμίσεις του λογισμικού της Google. Από την άλλη πλευρά, είναι δεδομένο ότι λείπουν δυνατότητες που υπάρχουν στα UI του ανταγωνισμού, οπότε εν τέλει όλα έχουν να κάνουν με το τι επιλέγει ο καθένας. Όπως και να έχει, επί της ουσίας, ο μέσος χρήστης δεν θα προβληματιστεί ιδιαίτερα σε κάτι στην καθημερινότητά του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights