Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 5.1 Plus Review : Μια ακόμα επιλογη στη μεσαία κατηγορία

Nokia 5.1 Plus Review : Μια ακόμα επιλογη στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη

Η διαγώνιος της οθόνης του Nokia 5.1 Plus ανέρχεται στις 5,86 ίντσες, με την συνηθισμένη πλέον αναλογία πλευρών 19:9. Η ανάλυσή της φτάνει τα 720 x 1520 pixels, κάτι που έχει ως επακόλουθο ο αριθμός των εικονοστοιχείων ανά ίντσα να φτάνει τα 287, επίδοση η οποία κατά την γνώμη μας θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Σε καθαρά πρακτικό επίπεδο, σε αρκετές περιπτώσεις τα χρώματα είναι κάπως «άτονα» και γενικά, είναι δεδομένο ότι η οθόνη του Nokia 5.1 Plus δεν θα εντυπωσιάσει τον απαιτητικό χρήστη. Παρόλαυτά, θα επισημάνουμε ότι η απόδοσή της κάτω από το φως του ήλιου κινείται σε αρκετά καλά επίπεδα, κάτι στο οποίο συντελεί ο αισθητήρας φωτισμού που διαθέτει η συσκευή και που αναλαμβάνει την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας και της ευκρίνειάς της.

Εάν προσέξατε, στην ενότητα του σχεδιασμού δεν αναφέραμε την ύπαρξη κάποιου LED ειδοποιήσεων, κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε στις παρουσιάσεις μας. Στην περίπτωση του Nokia 5.1 Plus η έλλειψη αυτή αντισταθμίζεται από το σύστημα Always On που διαθέτει, το οποίο αναλαμβάνει να χρησιμοποιεί την οθόνη για την προβολή ειδοποιήσεων.

Έτσι, όπως ακριβώς περιγράψαμε και στο πρόσφατο review που κάναμε για το 7.1, σε περίπτωση κάποιου συμβάντος, η οθόνη θα «ξυπνήσει» παρουσιάζοντάς μας μία μικρογραφία της ειδοποίησης και στην συνέχεια θα δείχνει το εικονίδιο της εκάστοτε εφαρμογής (π.χ. μία αναπάντητη, ένα μήνυμα από κάποιο IM App κτλ). Όπως είναι ευνόητο, τις σχετικές επιλογές θα τις βρούμε στην σχετική ενότητα στις Ρυθμίσεις, μαζί με διάφορες άλλες που θα μας επιτρέψουν να παραμετροποιήσουμε σε κάποιο βαθμό την γενικότερη συμπεριφορά της οθόνης.

Κάνοντας έναν απολογισμό, είναι δεδομένο ότι η οθόνη του Nokia 5.1 Plus δεν ανήκει στις καλύτερες που έχουμε δει σε αυτή την κατηγορία τιμής. Η ανάλυση που έχει επιλεγεί την «αδικεί» και χωρίς να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα κατά την χρήση της συσκευής, θα θέλαμε κάτι… καλύτερο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights