Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 5.1 Plus Review : Μια ακόμα επιλογη στη μεσαία κατηγορία

Nokia 5.1 Plus Review : Μια ακόμα επιλογη στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Όπως και σε αρκετές ακόμα νεότερες συσκευές της, έτσι και στο Nokia 5.1 Plus, η εταιρεία έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει έναν επεξεργαστή της Mediatek, και συγκεκριμένα τον Helio P60. O συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν «κατάφερε» να είναι διαθέσιμος στην αγορά την εποχή που έπρεπε, με αποτέλεσμα πλέον να ανήκει πρακτικά στην μεσαία κατηγορία τιμής, με βάση τις δυνατότητες και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Το περίεργο εδώ είναι ότι με βάση αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Nokia 5.1 plus είναι πρακτικά το ίδιο σε απόδοση με το αισθητά ακριβότερο Nokia 7.1 της ίδιας εταιρείας. Από τους 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του Helio P60, οι τέσσερις είναι οι μέχρι και πριν λίγο καιρό κορυφαίοι σε απόδοση A-73 της ARM, με τους υπόλοιπους τέσσερις να είναι ως συνήθως οι πιο οικονομικοί σε ενέργεια Α-53 επίσης της ARM.

Η Nokia έχει περιορίσει τεχνητά την μέγιστη συχνότητα λειτουργίας του Helio P60, με τους Α-73 να φτάνουν το 1.8 GHz (αντί των 2.0 GHz) σε μια προσπάθεια που πιθανότατα έχει γίνει ώστε η απόδοση να είναι λίγο χειρότερη από αυτή του Snapdragon 636 στο εσωτερικό του Nokia 7.1

Μάλιστα το Nokia 5.1 Plus αρνείται πεισματικά να «τρέξει» το Geekbench, που κατά παράδοση αποτελει το πιο αξιόπιστο και ενδεικτικό τεστ για την μέτρηση της επεξεργαστικής ισχύς ενός Smarthone.

Η έκδοση του Nokia 5.1 Plus που έρχεται επίσημα στη χώρα μας έχει 32 GB αποθηκευτικού χώρου ονομαστικά, και 3 GB μνήμης RAM. Με τις απαιτήσεις των εφαρμογών πλέον σε Android Smartphones, τα 3 αυτά GB είναι το ελάχιστο που πρέπει να υπάρχει προκειμένου αυτές να τρέχουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Σε βάθος χρόνου όμως, με την συνεχόμενη αύξηση στο μέγεθος και τις απαιτήσεις εφαρμογών όπως το Facebook και όχι μόνο, τα 3 GB της μνήμης RAM πιθανότατα θα περιορίσουν τον χρήστη του Nokia 5.1 Plus στην εγκατάσταση των Lite εκδόσεων με χαμηλότερες απαιτήσεις.

Για την παραγωγή γραφικών τώρα, η κατάσταση είναι σχετικά καλύτερη, αφού ο Helio P60 έχει στο εσωτερικό του μια αρκετά ικανή Mali G72 κάρτα γραφικών σε διάταξη με τρεις μονάδες παραγωγής γραφικών. Παρότι η απόδοση της δεν θα ήταν ικανοποιητική για High end smartphones πριν μερικούς μήνες, στην κατηγορία τιμής του Nokia 5.1 Plus και με δεδομένη την χαμηλή ανάλυση της οθόνης του, η Mali G72 καλύπτει σχεδόν κάθε είδος απαίτηση σε γραφικά.

Το Stock Android έτσι και αλλιώς δεν έχει ιδιαίτερα δύσκολα γραφικά στην προβολή του, οπότε σε Gaming χρήση, το smartphone μπορεί να προσφέρει αυτά που περιμένει ο ιδιοκτήτης του από αυτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights