Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 5.1 Plus Review : Μια ακόμα επιλογη στη μεσαία κατηγορία

Nokia 5.1 Plus Review : Μια ακόμα επιλογη στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Ως γνωστόν, η Nokia συμμετέχει στο Android One της Google, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το Περιβάλλον Χρήστη είναι εκείνο της «stock» έκδοσης του εν λόγω δημοφιλούς OS. Έτσι, το 5.1 Plus θα έρθει στα χέρια σας με την έκδοση 8.1.0 (Oreo), ενώ ένα από τα πλεονεκτήματα της παραπάνω επιλογής, είναι ότι στο μέλλον οι αναβαθμίσεις θα είναι  αρκετά… τακτικές, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ίδιας της Google.

Στα πλαίσια αυτά, το γραφικό περιβάλλον των Οθονών μας είναι το γνώριμο του Android και, φυσικά μπορούμε να διαχειριστούμε τις ταπετσαρίες και τα widgets μας, να δημιουργήσουμε φακέλους κτλ. Επίσης, με σύρσιμο του δαχτύλου μας προς τα πάνω σε οποιαδήποτε Οθόνη Αναμονής, θα εμφανιστεί το… γνώριμο App Drawer.

Οι προεγκατεστημένες εφαρμογές, είναι οι γνωστές της Google, οι οποίες κατά την άποψή μας χρειάζονται κάποιο… «lifting» στον σχεδιασμό τους. Επίσης, θέλουμε να επισημάνουμε την ύπαρξη Ραδιοφώνου FM, κάτι που θα επικροτήσουμε.

Τα ίδια με τα ανωτέρω ισχύουν και για τον Πίνακα Ειδοποιήσεων που είναι ο γνωστός και μη… εξαιρετέος του Android και που μας δίνει την δυνατότητα να διαχειριστούμε τις συντομεύσεις μας.

Οι Ρυθμίσεις είναι και αυτές ιδιαίτερα απλές και «μαζεμένες» και προφανώς λείπουν οι επιλογές παραμετροποίησης που υπάρχουν στα προσαρμοσμένα UI άλλων κατασκευαστών. Φυσικά, εάν είσαστε οπαδός της… απλότητας, αυτό δεν είναι κάτι απαραίτητα αρνητικό.

Τέλος, οι εφαρμογές για την πραγματοποίηση κλήσεων, την αποστολή και λήψη SMS, την διαχείριση των επαφών μας, είναι απλές και εύχρηστες.

Όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν, εν τέλει τα πάντα είναι θέμα γούστου και άποψης. Εάν είσαστε χρήστης που θέλει όσο το δυνατόν περισσότερη παραμετροποίηση και πολλές επιλογές στις Ρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να κινηθείτε προς κάποιο από τα προσαρμοσμένα UI που έχουν δημιουργήσει άλλοι κατασκευαστές, Από την άλλη, εάν αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να λαμβάνετε σύντομα αναβαθμίσεις του λογισμικού και σας ικανοποιεί η απλότητα της stock έκδοσης του Android, τότε το Nokia 5.1 Plus δεν θα σας προβληματίσει στην καθημερινότητά σας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights