Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A9 2018 Review : Περισσσότερο από ένα Smartphone με τέσσερις κάμερες

Samsung Galaxy A9 2018 Review : Περισσσότερο από ένα Smartphone με τέσσερις κάμερες

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Ένα από τα πιο σημαντικά παράπονα που μπορεί να έχει κανείς από το Galaxy A9 2018 είναι ο επεξεργαστής που βρίσκεται στο εσωτερικό του, και πάλι επειδή δεν ταιριάζει με το αυξημένο κόστος. Ο Snapdragon 660 συνεχίζει να αποτελεί μια από τις καλύτερες λύσεις της Qualcomm για την μεσαία κατηγορία, στην οποία όμως δεν ανήκει το Galaxy A9 2018

Η Samsung δεν έχει κάποια δική της λύσης της σειράς Exynos με αντίστοιχες επιδόσεις, όμως στα περίπου 630 ευρώ θα μπορούσε ακόμα και να χρησιμοποιήσει τον μέχρι και σήμερα ταχύτατο Exynos 8895 των αμέσως προηγούμενων Galaxy S8 Και Note 8.

Στα θετικά πρέπει να αναφέρουμε τα 6 GB μνήμης RAM που δεν θεωρούνται κάτι συνηθισμένο σε αυτή την κατηγορία, και σίγουρα βελτιώνουν την συνολική απόδοση του Galaxy A9 2018. O ίδιος ο Snapdragon 660 από την πλευρά του ανήκει οριακά στην μεσαία κατηγορία, αφού στο εσωτερικό του από τους συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, οι μισοί είναι οι μέχρι και σήμερα αρκετά ισχυροί Α-73 της ARM σε μια ελάχιστα τροποποιημένη από την Qualcomm έκδοση.

Η Qualcomm έχει μειώσει εσκεμμένα τον χρονισμό τους στα 2.2 GHz ώστε να μην έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον τότε κορυφαίο Snapdragon 835. Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι πιο συνηθισμένοι Α-53 και πάλι ελάχιστα τροποποιημένοι, με μέγιστη συχνότητα το 1,85 Ghz.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν η επεξεργαστική ισχύς του Galaxy A9 2018 δεν είναι «λιγη» όμως σε αυτή την κατηγορία τιμής υπάρχουν πολλές συσκευές με σημαντικά ισχυρότερες λύσεις όπως ο Snapdragon 845 της Qualcomm. Πόσο μάλλον αν υπολογίσει κανείς ότι και η διαφορά τιμής σε σύγκριση με το Galaxy S9 της ίδιας της Samsung είναι πολύ μικρή για την μεγάλη διαφορά που υπάρχει σε συνολική απόδοση.

Αυτό που έχει πάντως σημασία είναι ότι το Galaxy A9 2018 δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία του. Ακόμα και όσοι θέλουν να… μεταπηδούν συνεχώς από την μια εφαρμογή στην άλλη, μπορούν να το κάνουν με χαρακτηριστική ευκολία, σε μεγάλο βαθμό και χάρη στα 6 GB RAM.

Το Galaxy A9 2018 έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα, αφού ο Snapdragon 660 δεν παράγει και ενοχλητικά υψηλά επίπεδα θερμότητας, κάτι που τον κάνει ιδανικό για εντατική χρήση.

Εδώ ερχόμαστε ίσως και στο μοναδικό πραγματικά αδύναμο σημείο που είναι η κάρτα γραφικών του Snapdragon 660 και του Galaxy A9 2018. Η Adreno 512 είναι αρκετά ισχυρότερη από την Mali G71 σε έκδοση με μια μονάδα παραγωγής γραφικών που έχει ο Exynos 7885 του Galaxy A7 2018, φτάνει όμως πρακτικά μέχρι το άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας.

Για τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store όπως το PUBG και πλέον και το… Fortnite, η απόδοση της Adreno 512 είναι αρκετή για να παίζουν στο μέσο των ρυθμίσεων ποιότητας τους. Χωρίς αυτό το αποτέλεσμα να είναι απαραίτητα «κακό», σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον το Galaxy A9 2018 θα είναι λιγότερο αποδοτικό σε επόμενα παιχνίδια με ακόμα πιο υψηλές απαιτήσεις.

Ερχόμενοι σε κάτι θετικό για αλλαγή, το Smartphone έχει ονομαστικά 128 GB αποθηκευτικού χώρου στην βασική έκδοση του. Από αυτά περίπου 109 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του.

Σαν επιπλέον μπόνους, το Galaxy A9 2018 έχει ξεχωριστή υποδοχή για δύο κάρτες SIM και επιπλέον κάρτα μνήμης MicroSD, κάτι που δυστυχώς ακόμα δεν θεωρείται δεδομένο σε συσκευές του ανταγωνισμού του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights