Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Την εκπαιδευτική αποστολή της Huawei Seeds for the Future υποδέχθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής και η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

Την εκπαιδευτική αποστολή της Huawei Seeds for the Future υποδέχθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής και η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

απο Kostas Gliatiotis

Σε μια λαμπρή τελετή στο Ξενoδοχείο Intercontinental ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στέλιος Ράλλης, η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κα. Zhang Qiyue καθώς και εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής κοινότητας υποδέχθηκαν τους Έλληνες σπουδαστές που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική αποστολή της Huawei Seeds for the Future.

Χάρη στην εκπαιδευτική αποστολή Seeds for the Future 2018 της Huawei που αποτελεί μέρος του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, 11 φοιτητές και φοιτήτριες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Μακεδονίας και Πειραιώς, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Κίνα για 2 εβδομάδες και να έρθουν σε επαφή με τον Κινέζικο πολιτισμό, να επισκεφτούν τα Κεντρικά Γραφεία της Huawei και να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής& Επικοινωνιών (ICT).

Πιο αναλυτικά την πρώτη εβδομάδα της αποστολής οι σπουδαστές επισκέφτηκαν το Πεκίνο και βίωσαν την Κινέζικη κουλτούρα μέσα από τη διδασκαλία της Κινέζικης γλώσσας και την επίσκεψή τους σε σημαντικά αξιοθέατα όπως το εμβληματικό Σινικό Τείχος και την Απαγορευμένη Πόλη με τους μοναδικής ομορφιάς ναούς της.

Τη δεύτερη εβδομάδα, οι σπουδαστές μετακινήθηκαν στη Σενζέν (Shenzhen) και περιηγήθηκαν στα Κέντρα Έρευνας &Ανάπτυξης της Huawei ενώ μέσα από εντατικά μαθήματα και διαγωνιστική διαδικασία είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στον τομέα ICT και ειδικότερα στο Internet of Things (IoT), Cloud, Τηλεπικοινωνίες & 5G, Smart cities και Artificial Intelligence (AI), αλλά και να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε συγκεκριμένα case studies.

O Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής,Στέλιος Ράλλης δήλωσε σχετικά: «Στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από συνέργειες με τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και να φέρουμε το αύριο σήμερα για όλους. H εκπαιδευτική αποστολή της Huawei στην Κίνα συμβάλει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων μας ενώ παράλληλα ενισχύει την πολυεπίπεδη συνεργασία που έχουν αναπτύξει δυο χώρες με σημαντικούς ιστορικούς δεσμούς όπως η Ελλάδα και η Κίνα.»

H Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κα Qiyue Zhang δήλωσε: «Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Huawei Ελλάδας είναι αξιέπαινο. Ελπίζουμε ότι η Huawei θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ελληνική Ακαδημαϊκή κοινότητα και θα συμμετάσχει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Είναι σημαντικό να δίνονται πολύτιμες ευκαιρίες στους νέους της Ελλάδας προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) στην Κίνα, ώστε να συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Η Huawei είναι η επιτομή των κινεζικών επιχειρήσεων που λειτουργούν και αναπτύσσονται στην Ελλάδα. Οι κινέζικες επιχειρήσεις και οι Έλληνες εταίροι τους έχουν μια από κοινού επικερδή συνεργασία με σκοπό να βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού και να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις φιλικές σχέσεις συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας.» H Πρέσβης επίσης συνεχάρη τους συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες για την επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος Seeds for the Future και πρόσθεσε:

«Οι παρόντες Έλληνες Seeds for the Future φοιτητές και φοιτήτριες μπορούν να συμβάλουν στη φιλία μεταξύ των δύο χωρών όχι μόνο στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και στην προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.»

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei στην Ελλάδα,κ. Chen Le, δήλωσε σχετικά:

«Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να υποδεχθεί την ελληνική ομάδα Seeds for the Future της Huawei μας τιμά ιδιαίτερα, υπογραμμίζει τη δέσμευση της πολιτείας για την ανάδειξη της καινοτομίας και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά τη συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημαϊκή και Επιστημονική Κοινότητα δίνοντας τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να συμμετάσχουν στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Huawei, Seeds for the Future.»  

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights