Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η LG παρουσιάζει τη νέα σειρά φορητών υπολογιστών GRAM στη CES 2019

Η LG παρουσιάζει τη νέα σειρά φορητών υπολογιστών GRAM στη CES 2019

απο Kostas Gliatiotis

Η LG Electronics (LG) θα ανακοινώσει  τα πιο πρόσφατα μοντέλα  της  σειράς των πολύ ελαφριών laptop της κατά τη διάρκεια της  CES 2019, τα νέα LG gram 17 (μοντέλο 17Z990) και την 2 σε 1 λύση  (μοντέλο 14Τ990) 14’’,  και τα δύο βραβευμένα με το 2019 CES Innovation Award.

Με επεξεργαστή μεγαλύτερης ισχύος και με ανεπτυγμένη, χρηστικότητα το LG gram 17 παραμένει πιστό στη βραβευμένη φόρμουλα του LG Gram που εξισορροπεί την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι χρήστες σε συνδυασμό με τις δυνατότητες  φορητότητας, κάτι που πιο πριν θεωρούταν αδύνατο για τέτοιου μεγέθους laptop. Το 14’’ ιντσών μοντέλο πρόκειται για ένα  2 σε 1 φορητό υπολογιστή που μετατρέπεται εύκολα σε tablet προσφέροντας στους χρήστες απαράμιλλη ευελιξία  μίας on-the-go λύσης.

LG gram 17

Παρόλο που πολλά ανταγωνιστικά προϊόντα αναγκάζουν τους καταναλωτές να επιλέξουν μεταξύ φορητότητας και απόδοσης, το LG gram 17 δεν θυσιάζει τίποτα από τα δύο αποδίδοντας εξίσου καλά και στους δύο τομείς. Με τιμητική διάκριση στα CES 2019 Innovation Awards,προσφέρει ταχύτητα, δύναμη και ‘γενναιόδωρη’  οθόνη υψηλής ευκρίνειας 17’’ ιντσών, όλα μέσα σε συνολικό μέγεθος 15,6’ ιντσών.

Το 17’’ ιντσών LG  gram είναι εξοπλισμένο με οθόνη Wide Quad Extended Graphics Array (WQXGA) και διαθέτει διπλάσια pixel (2560 x 1600) σε σχέση με μία συμβατική   οθόνη Full HD με αποτέλεσμα να αποδίδει  εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες με ακριβή αναπαραγωγή χρώματος. Η αναλογία οθόνης 16:10 προσφέρει μεγαλύτερη εικόνα από τη συνηθισμένη αναλογία 16:9 καθιστώντάς την ιδανική για επεξεργασία εικόνας και βίντεο με ταυτόχρονη προβολή πολλαπλών αρχείων και πλήθος άλλων εφαρμογών. Το νέο μοντέλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης και τους επαγγελματίες που χρειάζονται ένα εξαιρετικά ελαφρύ φορητό υπολογιστή με μεγάλη οθόνη που παρέχει ισχυρή απόδοση.

Εκεί όπου οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές των 17’’ ιντσών ζυγίζουν περισσότερο από δύο κιλά, ο LG gram 17 ζυγίζει μόλις 1.340 γραμμάρια διεκδικώντας τον τίτλο του ελαφρύτερου φορητού υπολογιστή 17’’ ιντσών στην αγορά. Το ελαφρύ βάρος καθιστά εύκολο για τους χρήστες να απολαμβάνουν την εμπειρία της μεγάλης οθόνης όπου κι αν πάνε. Επιπλέον, το νέο μοντέλο διαθέτει εξαιρετική απόδοση  μπαταρίας 72W που επιτρέπει έως και 19,5 ώρες λειτουργίας με μία μόνο φόρτιση[1], που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να κάνουν περισσότερα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για την παροχή ρεύματος. Λεπτό και κομψό, το LG  gram  είναι επίσης δυνατό καθώς έχει περάσει με επιτυχία  τα αυστηρά κριτήρια MIL-STD-810G των ΗΠΑ που καλύπτουν επτά παράγοντες ανθεκτικότητας, όπως κραδασμούς, σκόνη και ακραίες θερμοκρασίες.

Σε αντίθεση με το μέγεθός του, το LG gram  17  είναι ένα φορητός σταθμός εργασίας. Με τον ολοκαίνουργιο 8ης γενιάς επεξεργαστή Intel® Core™ και τη μέχρι 16GB DDR4 μνήμη, ο φορητός αυτός υπολογιστής λειτουργεί αποτελεσματικά και ομαλά, ακόμα και όταν εκτελεί τις πιο απαιτητικές εργασίες  και εφαρμογές. Είναι επίσης διαθέσιμο  με μονάδα δίσκου SSD 256GB ενώ έχει επιπλέον υποδοχή για πρόσθετο SSD, δημιουργώντας διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο.

Το LG gram 17 ενσωματώνει μια ποικιλία χαρακτηριστικών που προσφέρουν περισσότερη ευκολία στη ζωή των χρηστών. Συμπεριλαμβάνοντας  το Thunderbolt™ 3  οι χρήστες μπορούν να φορτίζουν τις συσκευές, να μεταφέρουν αρχεία και να προβάλλουν περιεχόμενο μέσω μιας μόνο θύρας[2]. Διαθέτει  ταχύτητα μεταφοράς έως 40 gigabit ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή οκτώ φορές πιο γρήγορη από μία συμβατική σύνδεση USB 3.0. Επίσης, η Touchscreen Glass Touchpad του Η/Υ εξασφαλίζει έλεγχο απόκρισης προσφέροντας αναγνώριση επαφής τεσσάρων σημείων. Το  πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό και με δύο ρυθμίσεις φωτεινότητας καθιστά δυνατή τη χρήση του φορητού υπολογιστή σε κάθε περιβάλλον.

Για καθηλωτικό  ήχο surround ακόμα και on-the-go, τα Χ ακουστικά DTS προσομοιώνουν ρεαλιστικά τη διάταξη 11,1 καναλιών που μπορεί κάποιος να συναντήσει μόνο σε κινηματογραφικές αίθουσες. Παράλληλα για μεγαλύτερη ασφάλεια και εξοικονόμηση χρόνου, η  αναγνώριση  δακτυλικών αποτυπωμάτων επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν τη συσκευή και να συνδέονται ταυτόχρονα.

Η 2 σε 1 λύση LG gram

Ακόμα ένα νέο μοντέλο για το 2019 είναι το βραβευμένο με CES Innovation Award , το LG gram 2 σε 1. Αυτός ο δημιουργικός φορητός υπολογιστής μπορεί να διπλωθεί άνετα και να μετατραπεί από φορητό υπολογιστή σε tablet και το αντίθετο. Προσφέροντας στους χρήστες απαράμιλλη ευελιξία, το 2 σε 1 LG gram είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει όσους αναζητούν μια πραγματικά ευέλικτη λύση για H/Y on-the-go.

Το 2 σε 1 μοντέλο με δυνατότητα μετατροπής  διαθέτει ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό, τη μεγάλη οθόνη αφής 14’’ ιντσών  διατηρώντας  εξαιρετικά χαμηλό βάρος για τη συσκευή. Η μονάδα ενσωματώνει έξυπνα ένα 360 σύστημα μέσω του οποίου μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες ευελιξίας και δημιουργικότητας. Χάρη σε αυτή τη μοναδική δομή, η  2 σε 1 λύση λειτουργεί τόσο ως φορητός υπολογιστής όσο και ως tablet, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν τη λειτουργία που προτιμούν για τις αγαπημένες τους δραστηριότητες, όπως περιήγηση στον internet, παρακολούθηση βίντεο καθώς και δημιουργία ή προβολή περιεχομένου. Ωστόσο,  αυτή η ευελιξία δεν σημαίνει ότι το LG gram 2 σε 1 είναι ευπαθές. Αντίθετα, και αυτή η συσκευή πληροί το αυστηρό πρότυπο MIL-STD-810G των ΗΠΑ για την ανθεκτικότητα.

Ο μετατρέψιμος φορητός υπολογιστής διαθέτει Wacom AES 2.0 Pen με 4.096 επίπεδα πίεσης και ανίχνευση κλίσης, επιτρέποντας μια φυσική και ακριβής εμπειρία σχεδίασης. Το 2 σε 1 LG gram έχει  το Corning® Gorilla® Glass 5 που είναι γνωστό για την αντοχή του σε πτώσεις, γρατζουνιές ή χτυπήματα προστατεύοντας την υπέροχη οθόνη του. Επιπλέον,  η 2 σε 1 λύση χρησιμοποιεί την κορυφαία τεχνολογία οθόνης IPS της LG που εγγυάται εξαιρετική ποιότητα εικόνας από οποιαδήποτε γωνία θέασης. Αντλώντας  ενέργεια από μια μεγάλη μπαταρία 72W, αυτός ο φορητός υπολογιστής μπορεί να λειτουργήσει έως και 21 ώρες μεταξύ των φορτίσεων.

«Το LG gram εξελίχθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των  καταναλωτών – πολύ ελαφριούς  φορητούς υπολογιστές που συνδυάζουν την απόδοση με τη βελτιωμένη φορητότητα» δήλωσε ο Jang Ik-hwan, επικεφαλής του κλάδου της πληροφορικής της LG. «Με τις ομορφότερες οθόνες, τον συναρπαστικό σχεδιασμό και αρκετή ισχύ  για παραγωγικότητα και παιχνίδι, τα μοντέλα LG gram του 2019 προσφέρουν άνεση άλλου επιπέδου για μια άνευ προηγουμένου εμπειρία χρήσης».

Οι επισκέπτες της CES 2019 μπορούν να δουν από κοντά τα νέα χαρακτηριστικά των μοντέλων Gram 2019 της LG.Χ


[1] Βάσει κριτηρίων 2014 MobileMark®

[2] Η επιλογή Thunderbolt™ 3 δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις αγορές

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights