Αφού αρχικά διέρρευσαν πληροφορίες για το hardware της νέας συσκευής, στη συνέχεια αρκετές φωτογραφίες του όπως και η χρησιμότητα της διπλής του κάμερας, σήμερα η ταϊβανέζικη εταιρεία παρουσίασε και επίσημα τη νέα της κορυφαία συσκευή με την ονομασία…. HTC One. Οι διάφοροι συνδυασμοί του ονόματος όπως HTC New One κι άλλες που κατά καιρούς μαθαίναμε από φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν, με την εταιρεία να διατηρεί την ονομασία του ακριβώς ίδια με αυτή του προκατόχου του ακολουθώντας την πολιτική της Apple.
Στην επίσημη παρουσίαση του HTC One έγιναν γνωστά και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά του, όπως και ένα σύνολο από νέες εφαρμογές και δυνατότητες.
Αρχικά η HTC δεν έκανε καμία συγκεκριμένη αναφορά στην ανάλυση του αισθητήρα για καμία από τις… δύο κάμερές του και περιορίστηκε στην αναφορά των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας Ultra Pixel. Όπως είναι ήδη γνωστό η συγκεκριμένη τεχνολογία στο “παλιό” HTC One δεν είχε στην πράξη τα αποτελέσματα που υποσχόταν η εταιρεία. Η θεωρία πίσω από τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι η χρήση αισθητήρα χαμηλής συνολικής ανάλυσης με κάθε Pixel όμως να έχει μεγαλύτερη απόσταση από το διπλανό του από ό,τι συνήθως. Αυτό σύμφωνα με την HTC, αυξάνει την απόδοση της κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αφού περιορίζει σημαντικά το επίπεδο θορύβου των φωτογραφιών. Στην πραγματικότητα όμως ένας αισθητήρας ανάλυσης μόλις 4 Mpixel, δεν είναι δυνατόν να βγάλει φωτογραφίες με επίπεδο λεπτομέρειας που να πλησιάζει αυτό των αισθητήρων με 8 ή και 13 Mpixels, πόσο μάλλον ακόμα μεγαλύτερων όπως αυτός των 20.7 Mpixels της Sony. Μένει να δούμε στην πράξη πως η χρήση δύο καμερών για τη λήψη κάθε φωτογραφίας μπορεί να περιορίσει αυτό το φαινόμενο στην περίπτωση του…. νέου HTC One.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση, διατηρεί το μονοκόμματο και κατασκευασμένο από αλουμίνιο πλαίσιο του προκατόχου του. Μοναδική διαφορά αποτελεί η διάθεσή του σε νέους χρωματισμούς, με τη χρυσαφί απόχρωσή του να είναι η εντυπωσιακότερη.
Η εταιρεία προσέθεσε ακολουθώντας ξεκάθαρα τη Samsung σε αυτόν τον τομέα, μια κατάσταση λειτουργίας με την ονομασία “Extreme Power Saving Mode” που υπόσχεται να κρατήσει τη συσκευή ενεργή για 30 επιπλέον ώρες με μόλις το 20% της φόρτισής της. Αυτό επιτυγχάνεται με την απενεργοποίηση σχεδόν όλων των δυνατοτήτων της συσκευής εκτός από αυτή της αποδοχής – πραγματοποίησης κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων, μετατρέποντας στην ουσία το HTC One σε μια “απλή” συσκευή. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μάλιστα δε θα είναι άμεσα διαθέσιμο αλλά θα προστεθεί με αναβάθμιση, κάτι που δείχνει ότι μάλλον προστέθηκε πιθανότατα μετά την παρουσίαση του Galaxy S5 της Samsung.
Το Sense UI, το γραφικό περιβάλλον της HTC που αντικαθιστά αυτό της Google, έφτασε πλέον στην έκτη του έκδοση με τις αλλαγές να είναι σύμφωνα με την εταιρεία αισθητικές αλλά και λειτουργικές, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) που θεωρούσαν υπερβολικά κουραστικό το Sense UI στο “παλιό” HTC One.
Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα τη διάθεσή της, στην κυριολεξία, αφού ήδη μπορεί κανείς να την παραγγείλει, On-Line τουλάχιστον, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά. Η κυκλοφορία της στον υπόλοιπο κόσμο θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Φαίνεται ότι η HTC θέλοντας να αποφύγει τα προβλήματα με την κυκλοφορία του “παλιού” HTC One, παρουσίασε τη νέα έκδοσή του έχοντας εξασφαλίσει πως μπορεί να τα παράγει σε μεγάλες ποσότητες και αφού τελικά έχει ήδη κατασκευάσει αρκετά, ώστε να ξεκινήσει την άμεση διάθεσή τους.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας