Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Ascend G750: Αναλυτική παρουσίαση

Huawei Ascend G750: Αναλυτική παρουσίαση

απο Kostas Gliatiotis

Πριν ξεκινήσει η συγκεκριμένη παρουσίαση πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να κάνω μια δήλωση προσωπικού χαρακτήρα. Μέχρι σήμερα δεν είχα και συνεχίζω σε μεγάλο βαθμό να μην έχω «σε εκτίμηση» τους περισσότερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων από την… Κίνα. Η άποψή μου αυτή οφείλεται κυρίως στην πλήρη έλλειψη αλήθειας και πραγματικότητας στη «φήμη» που λέει, ότι μπορεί να βρει κάποιος συσκευή Κινέζου κατασκευαστή το ίδιο καλή σε συνολική απόδοση με αυτές των καθιερωμένων στην αγορά κατασκευαστών στα μισά λεφτά.

Στην πραγματικότητα το μειωμένο κόστος κατασκευής στη συγκεκριμένη χώρα δεν είναι από μόνο του αρκετό για να δημιουργήσει μια συσκευή με τα ίδια χαρακτηριστικά στην πράξη και όχι στα χαρτιά. Η άποψη πως οι «μεγάλοι» κατασκευαστές τιμολογούν τις συσκευές τους με τεράστιο περιθώριο κέρδους δεν είναι με τη σειρά της ούτε απόλυτα σωστή ούτε ισχύει για όλες τις συσκευές.

Η συγκεκριμένη συζήτηση είναι σαφώς μεγαλύτερη από την παρουσίαση μιας συσκευής και μάλλον θα πρέπει κάπου εδώ να τη σταματήσω οικειοθελώς. Η συγκεκριμένη δήλωση «δένει» με την παρουσίαση με τον εξής τρόπο. Η Huawei είναι ένας από τους ελάχιστους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων από την Κίνα, που κάνει εδώ και μερικά χρόνια πολύ σοβαρή προσπάθεια να δείξει πως δεν είναι ακριβώς αυτό, μια εταιρεία που κατασκευάζει «κινέζικα» κινητά. Κάθε καινούρια της συσκευή δείχνει όλο και περισσότερο πως η εταιρεία θέλει και μπορεί να γίνει ένας πλήρως υπολογίσιμος ανταγωνιστής των μεγάλων εταιρειών του χώρου.

Ένας τόσο «δύσπιστος» χρήστης κινητών τηλεφώνων όσο εγώ, έχει την τύχη να κρατάει στα χέρια του δύο από τις συσκευές της εταιρείας που πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσουν στην Ελληνική αγορά. Το ένα από αυτά είναι το Ascend G750 που αποτελεί και το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης και το δεύτερο είναι το… αντικείμενο της επόμενης παρουσίασης που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Όσο εμφανής και αν είναι λοιπόν η διαφορά της Huawei από τις υπόλοιπες εταιρείες εξ ανατολής, δεν περίμενα το Ascend G750 να με εντυπωσιάσει τόσο πολύ που θα αφιέρωνα ένα σημαντικό κομμάτι της παρουσίασης στη συγκεκριμένη περιγραφή πριν καν ξεκινήσω να αναφέρομαι σε αυτό. Με κάθε ειλικρίνεια λοιπόν, το Ascend G750 αποτελεί την εντυπωσιακότερη συσκευή της εταιρείας που έχει βρεθεί στα χέρια μου τα τελευταία χρόνια. Ακολουθήστε με λοιπόν στην παρουσίασή της και ελπίζω σε πολλά σημεία αυτής να δικαιολογήσετε τον ενθουσιασμό ενός χρήστη που δεν έχει συνηθίσει να συναντά συσκευές σαν και αυτή κατασκευασμένες στην Κίνα.

Σχεδίαση Μέγεθος Βάρος

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κανείς μόλις πιάσει για πρώτη φορά στα χέρια του το Ascend G750 είναι το μέγεθός του. Με οθόνη 5.5 ιντσών είναι αναμενόμενο πως δεν πρόκειται για μια μικρή σε διαστάσεις συσκευή.  Το πλαίσιο γύρω από αυτή μπορεί να μην είναι το ίδιο μικρό όπως σε άλλες κορυφαίες συσκευές του ανταγωνισμού, δεν θα πρέπει όμως εδώ να ξεχνάμε πως το Ascend G750 κοστίζει τα μισά χρήματα.

ascend-g750-in2mobile-full-front

Η συσκευή που είχαμε στη διάθεσή μας για τη συγκεκριμένη παρουσίαση ήταν άσπρου χρώματος η οποία διατίθεται επίσης και σε μαύρο. Η άσπρη έκδοση όμως, έχει εκτός από την οπτική μια ακόμα σημαντική διαφορά. Με δεδομένο το ότι το Huawei Ascend G750 είναι κατασκευασμένο από γυαλιστερό πλαστικό που αφήνει εύκολα σημάδια από την επαφή του με τα δάχτυλα στο άσπρο χρώμα οι.. δαχτυλιές αυτές δεν είναι εύκολα ορατές και ενοχλητικές.

ascend-g750-in2mobile-full-back

Η ποιότητα των πλαστικών του είναι με λίγα λόγια σαφώς καλύτερη από αυτή που θα περίμενε κανείς από μια … κινέζικη συσκευή. Μάλιστα παρότι το πίσω καπάκι είναι αφαιρούμενο για την πρόσβαση στην μπαταρία κι όχι μόνο, η εφαρμογή του στη συσκευή είναι υποδειγματική χωρίς ενοχλητικούς τριγμούς.

ascend-g750-in2mobile-microusb

Το βάρος με τη σειρά του μπορεί να αριθμεί 162 γραμμάρια, το μεγάλο του μέγεθος όμως σε συνδυασμό με τη σωστή του κατανομή καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό να «κρύψουν» πως δεν πρόκειται για μια ελαφριά συσκευή.

Κατά τη χρήση του Huawei Ascend G750 δεν ήταν λίγες οι φορές που ασυναίσθητα θεωρούσαμε ότι κρατάμε στα χέρια μας μια ακριβότερη σε τιμή πώλησης συσκευή. Το συγκεκριμένο γεγονός δείχνει από μόνο του πως η προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει μια ποιοτική συσκευή είναι απόλυτα επιτυχημένη.

ascend-g750-in2mobile-side-keys

Οθόνη

Μπορεί η ανάλυση των 1280×720 pixels να είναι «μικρή» για μια οθόνη των 5.5 ιντσών, όμως κάθε άλλο χαρακτηριστικό της οθόνης του Ascend G750 όπως και η απόδοσή της είναι σαφώς κορυφαία.  Το πάνελ της οθόνης είναι τεχνολογίας IPS και η χρωματική απόδοση είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η οθόνη μας έκανε να ξεχνάμε την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει το AscendG750, πόσο μάλλον τη χώρα κατασκευής του. Οι γωνίες θέασης  είναι κορυφαίες για LCD πάνελ και ακόμα κι υπό υπερβολική γωνία, η χρωματική αλλοίωση είναι ελάχιστη με το φωτισμό μόνο να μειώνεται αισθητά χωρίς όμως να δημιουργείται πρόβλημα στην ανάγνωσή της.

ascend-g750-in2mobile-screen

Ο φωτισμός με τη σειρά του είναι ισχυρότερος από ό,τι χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις και βοηθά στην ανάγνωση της οθόνης χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ακόμα και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Μοναδικό παράπονό μας ήταν η λειτουργία της αυτόματης ρύθμισης κατά την οποία, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο φωτισμός είναι χαμηλότερος από όσο θα έπρεπε.

ascend-g750-in2mobile-chrome

Συνολικά η οθόνη του AscendG750 καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της σε τέτοιο βαθμό, που σε κάνει να ξεχνάς τη «χαμηλή»  ανάλυση. Σε κάθε περίπτωση ακόμα και με αυτή την ανάλυση η απόδοση της είναι πολύ καλύτερη από αρκετές ακριβότερες συσκευές του ανταγωνισμού και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει σίγουρα να αναγνωρίσουμε σαν θετικό στη Huawei.

Λειτουργικό σύστημα

Το Γραφικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η Huawei για τις Android συσκευές της με την ονομασία Emotion UI διακρίνεται κυρίως για την… ομοιότητα του με το iOS της Apple. Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει στο χώρο του Android, το γραφικό περιβάλλον του AscendG 750 δε διαθέτει ξεχωριστό «μενού» που περιέχει τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Αυτές παρουσιάζονται σε σελίδες αριστερά από την οθόνη αναμονής.

ascend-g750-in2mobile-home-screen (1) ascend-g750-in2mobile-home-screen (2) ascend-g750-in2mobile-home-screen (3)

Η εμφάνιση του γραφικού περιβάλλοντος του Huawei Ascend G750 κάνει θετική εντύπωση με τη χρήση ζωντανών χρωμάτων και όμορφα σχεδιασμένων εικονιδίων.

ascend-g750-in2mobile-messaging ascend-g750-in2mobile-settings (1) ascend-g750-in2mobile-settings (2)

Σημαντική προσθήκη αποτελεί και η δυνατότητα εναλλαγής θεμάτων εμφάνισης που τροποποιούν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση και τα χρώματα του συνόλου. Μάλιστα ο χρήστης της συσκευής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη συλλογή και να κατεβάσει αυτό που επιθυμεί.

ascend-g750-in2mobile-customization (1) ascend-g750-in2mobile-customization (2) ascend-g750-in2mobile-themes

Το επίπεδο παραμετροποίησης του AscendG 750 δεν περιορίζεται στην αλλαγή της εμφάνισης του γραφικού περιβάλλοντος. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το επίπεδο ελέγχου του λειτουργικού συστήματος που επιτρέπει η συσκευή, δίνοντας τη δυνατότητα να επιλέξει ποιες εφαρμογές θα εμφανίζουν ειδοποιήσεις στην οθόνη αναμονής, ποιες από αυτές θα συνεχίζουν να λειτουργούν όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ακόμα και ποιες εφαρμογές μπορούν να εκκινούν μαζί με το λειτουργικό σύστημα.

ascend-g750-in2mobile-notification-manager ascend-g750-in2mobile-standby-apps ascend-g750-in2mobile-start-up-apps

Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η εφαρμογή που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει ποιες από τις εγκατεστημένες εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση στο Internet και μάλιστα μπορεί κανείς να επιλέξει ποιες από αυτές θα χρησιμοποιούν τη σύνδεση δεδομένων της συσκευής και ποιες μόνο το Wi-Fi.

ascend-g750-in2mobile-data-apps

Φυσικά όλες αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν ή μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε Android συσκευή, η επιλογή της Huawei όμως να τις προσφέρει μέσω καλά σχεδιασμένων και εύχρηστων μενού είναι σίγουρα ένα θετικό στοιχείο. Η «Διαχείριση τηλεφώνου» με τη σειρά της αναλαμβάνει να «σκανάρει» τη συσκευή και να εντοπίσει διάφορα στοιχεία που μειώνουν την απόδοσή της, όπως εφαρμογές που δε χρειάζεται να είναι ανοιχτές αλλά και αρχεία που καταλαμβάνουν χώρο στη μνήμη της χωρίς να χρειάζονται πλέον.

ascend-g750-in2mobile-phone-magager (1) ascend-g750-in2mobile-phone-magager (2) ascend-g750-in2mobile-phone-magager (3)

Με δεδομένο το ότι οι χρήστες των Android συσκευών σε μεγάλο βαθμό εγκαθιστούν τις εφαρμογές που αυτοί έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν για κάθε εργασία που εκτελούν με αυτές, είναι πραγματικά ενδιαφέρον και θετικό το ότι η Huawei επέλεξε να διαχωρίσει το δικό της γραφικό περιβάλλον προσθέτοντας κυρίως δυνατότητες, που για να πραγματοποιηθούν μέσω ξεχωριστής εφαρμογής απαιτούν συνήθως μεγαλύτερο βαθμό εξοικείωσης και χρόνο από όσο θέλει να αφιερώσει ο μέσος χρήστης.

Μοναδικό μας «παράπονο» αποτελεί η έκδοση του Android που χρησιμοποιεί το AscendG750 η οποία είναι η 4.2.2. Με δεδομένο πως η εταιρεία έχει ήδη «προσαρμόσει» το Emotion UI για την έκδοση 4.4.2 που χρησιμοποιείται στο Ascend P7 (παρουσίαση του οποίου θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες από το In2mobile.gr) είναι κρίμα που δεν χρησιμοποιείται η έκδοση αυτή και στο Huawei Ascend G750.

Κάμερα

Παρά τη χαμηλή τιμή πώλησης, το Ascend G750 είναι εξοπλισμένο με μια κάμερα ανάλυσης 13 Mpixels της οποίας η απόδοση ξεπερνά κατά πολύ τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι φωτογραφίες που μπορεί να καταγράψει περιέχουν εντυπωσιακή λεπτομέρεια για την κατηγορία του και η χρωματική πιστότητα είναι σχεδόν άριστη.

ascend-g750-in2mobile-camera

Μοναδικό παράπονο είναι η «καθυστέρηση» που παρατηρείται στην ανανέωση της εικόνας του View Finder σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό, με τις φωτογραφίες όμως να διατηρούν αρκετή λεπτομέρεια παρά την υπερβολική τους επεξεργασία για τη μείωση του θορύβου. Η εγγραφή βίντεο με τη σειρά της εντυπωσιάζει, με τα αρχεία μέγιστης  ανάλυσης 1080p να περιέχουν λεπτομέρεια και σωστή χρωματική πιστότητα ενώ η συσκευή ανταποκρίνεται στη γρήγορη κίνηση χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Επεξεργαστής, μνήμη

Το βασικό στοιχείο «προώθησης» του Ascend G750 στην ελληνική αγορά και όχι μόνο, είναι η χρήση ενός επεξεργαστή της Mediatek που διαθέτει οχτώ (!!!) συνολικά πυρήνες επεξεργασίας. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο MT6592 διαθέτει οχτώ πυρήνες αρχιτεκτονικής ARM Α-7 χρονισμένους στο 1.7 GHz. Η πραγματικότητα βέβαια διαφέρει σημαντικά από τη θεωρία και οι οχτώ πυρήνες του Ascend G750 σε καμία περίπτωση, ακόμα και όταν λειτουργούν όλοι μαζί ,δεν μπορούν να «φτάσουν» την απόδοση των Krait 400 της Qualcomm ή των ARMA-15 που χρησιμοποιεί η Samsung. Οι ARM A-7 είναι εξ αρχής σχεδιασμένοι να αποτελούν μια οικονομικότερη σε κατανάλωση ενέργειας εναλλακτική των ARM A-9 με την απόδοση τους να είναι παραπλήσια. Στην καθημερινότητα η συσκευή δεν ενεργοποιεί και τους οχτώ πυρήνες του επεξεργαστή της παρά μόνο ελάχιστα και για μικρό χρονικό διάστημα αφού η χρήση και των οχτώ μαζί αυξάνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας καθώς και την παραγωγή θερμότητας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το Ascend G750 είναι αργή συσκευή σε καμία περίπτωση, αφού εκτελεί κάθε είδους εργασία σε εντυπωσιακά μικρό χρονικό διάστημα με την εκκίνηση των εφαρμογών να γίνεται με ελάχιστη καθυστέρηση.

ascend-g750-in2mobile-benchmarks (1) ascend-g750-in2mobile-benchmarks (3)

Μοναδικό μειονέκτημα του MT6592 είναι η χρήση της Mali 450 κάρτας γραφικών της ARM. Ακόμα και χρονισμένη εντυπωσιακά ψηλά για κάρτα γραφικών κινητού τηλεφώνου, στα 750 MHz, η απόδοσή της είναι σαφώς κατώτερη από τον ανταγωνισμό της εν έτη 2014. Με την οθόνη του AscendG750 να έχει ανάλυση 1280×720 pixels το έργο της είναι σχετικά εύκολο ακόμα όμως και σε αυτή την οθόνη η παραγωγή γραφικών δεν είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία της συσκευής.

ascend-g750-in2mobile-benchmarks (2)

Ο αποθηκευτικός χώρος του Ascend G750 έχει ονομαστική χωρητικότητα 8 GB από τα οποία είναι πραγματικά διαθέσιμα στο χρήστη λίγο περισσότερα από 5 GB. Σε κάθε περίπτωση με δεδομένη τη χαμηλή τιμή πώλησής του, ο μικρός αποθηκευτικός χώρος είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Φυσικά η συσκευή διαθέτει υποδοχή για χρήση καρτών μνήμης MicroSD ενώ υποστηρίζει τη χρήση καρτών με έως και 32 GB αποθηκευτικού χώρου.

Μπαταρία

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με μια μπαταρία χωρητικότητας 3.000 mAh που σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας του επεξεργαστή της καταφέρνει να προσφέρει εντυπωσιακούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας. Με δεδομένο το ότι το Ascend G750 μπορεί να λειτουργήσει με δύο κάρτες SIM ταυτόχρονα η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία βοηθά σημαντικά στην πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του για περισσότερο από δύο ημέρες λειτουργίας ακόμα και όταν γίνεται χρήση και των δύο καρτών SIM. Σε λιγότερο απαιτητική χρήση και με τις δύο κάρτες SIM ενεργές, το Ascend G750 παραμένει εν λειτουργία για τρεις ολόκληρες ημέρες, κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό για συσκευή αυτής της κατηγορίας.

ascend-g750-in2mobile-battery (1) ascend-g750-in2mobile-battery (2)

Συμπέρασμα

Η Huawei είναι εμφανές πως θέλησε να δημιουργήσει μια κορυφαίων χαρακτηριστικών συσκευή που να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τον ανταγωνισμό στην κατηγορία τιμής της και είναι σίγουρο πως τα κατάφερε και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Το Huawei Ascend G750 είναι μια πραγματικά όμορφη σε εμφάνιση συσκευή με ποιότητα κατασκευής που εντυπωσιάζει, ιδιαίτερα όσους είναι εκ των προτέρων αρνητικοί γνωρίζοντας τη χώρα κατασκευής του.

ascend-g750-in2mobile-full-screen-2

Η χρήση του «οχταπύρηνου» επεξεργαστή της MediaTek μπορεί να χρησιμοποιείται κυρίως σαν μέσο διαφήμισης της συσκευής, η απόδοσή του όμως σε κάθε περίπτωση είναι πολύ περισσότερο από ικανοποιητική έστω και αν στην πραγματικότητα δεν πλησιάζει αυτή των κορυφαίων συσκευών της αγοράς. Με την κάμερα των 13 Mpixels να καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις κάθε χρήστη, το Ascend G750 καταφέρνει να είναι όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη μια «ευκαιρία» στη συγκεκριμένη τιμή πώλησης.

Το σημαντικότερο όμως χαρακτηριστικό του είναι το ότι αποτελεί μια από τις ελάχιστες συσκευές της αγοράς, κατασκευασμένες στη Κίνα των οποίων η απόδοση «στα χαρτιά»  επιβεβαιώνεται και στην πράξη παρά τη χαμηλή τιμή πώλησής του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

7 σχολια

Twoface 26/05/2014 - 15:15

Μπράβο στους Κινέζους γι αυτήν την συσκευή !

Reply
Jim 27/05/2014 - 11:03

Το εχω εδω κ μια εβδομάδα. Έχω εντυπωσιαστεί από την απόκριση, ακόμα δεν έχω εντοπίσει lag. Με μέτρια χρήση WiFi και data και με 2 SIM standby κρατάει 2 ημέρες δίχως φόρτιση. Η οθόνη όντως εντυπωσιακή. Η παραμετροποίηση των μενού επίσης. Είναι το 4ο διαδοχικά smartphone που κατέχω και νομίζω θα μείνω πολύ καιρό μαζί του.

Με 300Ε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο τη δεδομένη στιγμή, ειδικά στις 5.5”. Το παραπάνω άρθρο ήταν πολύ αντικειμενικό. Εξαντλήστε το.

Reply
Kostas Gliatiotis 27/05/2014 - 23:49

Η Huawei κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια να διαχωριστεί απο αυτό που έχει στο μυαλό του ο μέσος καταναλωτής σαν εταιρεία απο τη Κίνα. Το Ascend G750 είναι από τις συσκευές που δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι ξέρει πως να το κάνει και το καταφέρνει.
Ακόμα και πάνω απο τα 300 ευρώ η συσκευή είναι εντυπωσιακή.

Reply
maria 20/03/2015 - 14:57

Καλησπέρα.
Θα ήθελα, αν μπορείτε, να μου πείτε τη γνώμη σας για το huawei g620s. Εμένα με ενδιαφέρει να κρατήσει χωρίς κανένα πρόβλημα για 2-3 χρόνια και να τραβάει καλές φωτογραφίες ακόμη και το βράδυ… Πολλά ζητάω φαντάζομαι με αυτό το χρηματικό ποσό (περίπου 150€) να έχει ένα κινητό! Για να προσπαθήσω να το τοποθετήσω καλύτερα: Σε σχέση με το lg l90, lg lbello, LG G Pro Lite Dual (D686), Samsung Galaxy S III Neo I9301I (16GB)…; Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο, είμαι προφανώς ανοιχτή!
Ευχαριστώ προκαταβολικά 😉

Reply
Kostas Gliatiotis 22/03/2015 - 14:04

Είναι πολύ υποκειμενική υπόθεση η επιλογή συσκευής, ανάλογα με τις απαιτήσεις, και τα γούστα σε εμφάνιση του καθενός 🙂 Είναι επίσης δύσκολο για εμάς να προτείνουμε συσκευή κάποιου κατασκευαστή, για αυτό και στις παρουσιάσεις μας προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να είμαστε αντικειμενικοί στα περισσότερα χαρακτηριστικά κάθε συσκευής.

Σε αυτή την κατηγορία τιμής, οι συσκευές της Huawei είναι φυσικά πολύ ανταγωνιστικές, και στο σύνολο τους δεν έχουν προβλήματα αξιοπιστίας, και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα λειτουργούν για 2-3 χρόνια χωρίς προβλήματα. Αυτό όμως ισχύει και για τις συσκευές των υπόλοιπων κατασκευαστών που αναφέρεις, οπότε η αξιοπιστία είναι κάτι σχεδόν δεδομένο για όλες αυτές τις συσκευές και όχι μόνο 🙂

Σε ότι έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά τους, το G620s έχει σαν πλεονέκτημα από τις συσκευές που αναφέρεις, τον τουλάχιστον στα χαρτιά καλύτερο Snapdragon 810 της Qualcomm. Όλες οι συσκευές της huawei έχουν εντυπωσιακή οθόνη για την κατηγορία τους η κάθε μία, όμως το SIII Neo συνεχίζει να έχει SUPER AMOLED οθόνη με όσα θετικά και αρνητικά αυτή έχει.

Αντίστοιχα, το L90 υπάρχει καλή πιθανότητα να αναβαθμιστεί σε Android Lollipop και στην Ευρώπη, κάτι που μάλλον δεν θα γίνει για τις υπόλοιπες συσκευές που αναφέρεις.

Κάθε συσκευή που αναφέρεις έχει τα δικά της πλεονεκτήματα λοιπόν, και σχεδόν όλες σε αυτή την κατηγορία τιμής έχει τα ίδια περίπου τεχνικά χαρακτηριστικά, με το SIII neo να έχει 16GB αποθηκευτικού χώρου και σημαντικά καλύτερη οθόνη από τα υπόλοιπα, υπό συνθήκες μιας και σχεδιαστικά είναι τριών χρονών συσκευή σε εμφάνιση θα μπορούσε να θεωρηθεί η καλύτερη επιλογή. 🙂

Reply
Χαράλαμπος 24/03/2015 - 19:41

Ποσες ωρες να φορτισω το καινουργιο μου Huawei Ascend G750? ειναι μια ερωτηση που αρκετοι πιστευω θα ηθελαν να παρουν μια απαντηση καθως δεν υπαρχει οδηγος γρηγορης χρησης!

Reply
Kostas Gliatiotis 24/03/2015 - 22:58

Όλες οι μπαταρίες πλέον εδώ και αρκετά χρόνια, δεν χρειάζονται κάποια ειδική μεταχείριση στην πρώτη φόρτιση τους. Αυτό σημαίνει πως απλά μόλις γεμίσει η μπαταρία, μπορείς να αποσυνδέσεις το τηλέφωνο από το φορτιστή χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα. σχεδόν όλες οι συσκευές πλέον, με το που η μπαταρία φτάνει στο 100% της χωρητικότητας της, σταματούν να παίρνουν ρεύμα από το φορτιστή, με αποτέλεσμα να μην έχει καμία απολύτως σημασία αν αυτός παραμένει συνδεδεμένος στη συσκευή.

Σε μια καινούρια συσκευή, οι πρώτοι κύκλοι φόρτισης της μπαταρίας είναι καλό να γίνονται πλήρεις. Δηλαδή να αφήνουμε την μπαταρία να αδειάσει και στην συνέχεια να την φορτίζουμε μέχρι να γεμίσει πλήρως. Το να την αφήνουμε να αδειάσει σημαίνει μέχρι η συσκευή να εμφανίσει ένδειξη ότι η μπαταρία είναι χαμηλή, όχι μέχρι να κλείσει εντελώς από μπαταρία. Όλες οι μπαταρίες, χρειάζονται λίγη χρήση για να φτάσουν τη μέγιστη χωρητικότητα τους. Επίσης, σε κάθε νέα συσκευή, η μπαταρία έχει πάντα ένα ποσοστό φόρτισης, το οποίο της δίνεται κατά την κατασκευή της προκειμένου να ελεγχθεί η λειτουργία της.

Ιδανικά λοιπόν, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή μέχρι να αδειάσει η μπαταρία της, και στην συνέχεια απλά να τη φορτίσεις μέχρι να γεμίσει.

Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μπαταρίες λιθίου και πολυμερούς λιθίου, φθείρονται σημαντικά όταν αδειάζουν εντελώς επαναλαμβανόμενα. Μια μπαταρία που συνεχώς αδειάζει πλήρως σε σημείο να μην μπορεί να ανοίξει πλέον η συσκευή, θα έχει αρκετά μικρότερη διάρκεια ζωής από μια μπαταρία που φορτίζεται μόλις η στάθμη της απλά πέσει αρκετά χαμηλά.

Οι περισσότερες συσκευές πλέον, για να προστατέψουν την μπαταρία από αυτό το φαινόμενο, κλείνουν δείχνοντας στον χρήστη ότι έχουν μείνει από μπαταρία πριν αυτή πραγματικά αδειάσει εντελώς, προκειμένου να μειώσουν αυτό το φαινόμενο.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights