Η δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών χρηστών για κάθε έναν που χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή για παράδειγμα υπάρχει εδώ και πολλά πλέον χρόνια σε σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows της Microsoft και οι διάφορες διανομές του Linux.
Η συγκεκριμένη δυνατότητα μέχρι και σήμερα υπάρχει στο Android αλλά μόνο σε Tablets, χωρίς να είναι διαθέσιμη σε κινητά τηλέφωνα. Η δυνατότητα αυτή, ειναι χρήσιμη περισσότερο ίσως από ότι στους υπολογιστές, ώστε να ¨προστατεύει” ο κάθε χρήστης το περιεχόμενο του από τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικό χρήστη για τα παιδιά τους ώστε αυτά να μην έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες με στοιχεία όπως πιστωτικές κάρτες κλπ αλλά και κάθε άλλου είδους περιεχόμενο.
Η Google είχε αρχικά δηλώσει πως η υποστήριξη διαφορετικών χρηστών δεν είναι διαθέσιμη σε κινητά τηλέφωνα γιατί η εταιρεία δεν είχε βρεί τρόπο να διαχειρίζεται το λειτουργικό σύστημα τη δυνατότητα πραγματοποίησης και λήψης κλήσεων. Η λήψη μηνυμάτων και αλληλογραφίας κάθε είδους είναι εύκολα διαχειριζόμενη αφού μια Android συσκευή μπορεί απλά να μην ενημερώνει για τυχόν ληφθέντα αντικείμενα άλλου χρήστη από αυτόν που είναι ενεργός τη στιγμή που λαμβάνονται. Στη περίπτωση όμως των εισερχομένων κλήσεων, η ίδια λύση δεν είναι το ίδιο πρακτική, αφού συνήθως η λήψη κλήσης απαιτεί άμμεση απάντηση της εκείνη τη στιγμή.
Με βάση μια δήλωση που έκανε ένας μηχανικός της Google στην επίσημη σελίδα της εταιρείας που παρακολουθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι developers με το Android, η υποστήριξη διαφορετικών χρηστών θα έρθει στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος και για κινητά τηλέφωνα. Η συγκεκριμένη δήλωση ήταν όμως σχετικά ασαφής αφού δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς σημαίνει “επόμενη έκδοση”. Αυτή θα μπορούσε να είναι το Android L (με την επίσημη ονομασία του), αλλά και κάποια “ενδιάμεση” αναβάθμιση πριν από αυτό, με δεδομένο πως η δυνατότητα υπάρχει ήδη στο λειτουργικό σύστημα.
Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να δούμε πως έχει υλοποιηθεί στη πράξη η συγκεκριμένη δυνατότητα αλλά και πότε αυτή θα γίνει διαθέσιμη στο κοινό και με ποιο τρόπο.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας