Εισαγωγή
Η κατηγορία των «mini» εκδόσεων της κορυφαίας συσκευής κάθε εταιρείας έχει πλέον εδραιωθεί και κάθε κατασκευαστής που «σέβεται» τον εαυτό του έχει τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο που να ανήκει σε αυτή. Η Sony έχει επιλέξει έναν «διαφορετικό» τρόπο να συμμετέχει στη συγκεκριμένη κατηγορία, απευθυνόμενη σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της. Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, που κατά κύριο λόγο επιλέγει μαζί με τις περιορισμένες διαστάσεις να προσφέρει συσκευές με αντίστοιχα περιορισμένες δυνατότητες, η Sony φροντίζει η δική της πρόταση να θυσιάζει όσο το δυνατόν λιγότερα από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της εκάστοτε κορυφαίας της συσκευής.
Με τη παρουσίαση και τη κυκλοφορία του Z1 Compact, η εταιρεία «απέδειξε» ότι υπάρχει αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για συσκευές με μικρές εξωτερικές διαστάσεις αλλά θέλει ταυτόχρονα και ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η τεχνολογία. Η συγκεκριμένη συσκευή βρέθηκε όμως στην αγορά μερικούς μήνες μετά τη κυκλοφορία του Xperia Z1 και λίγο πριν την έναρξη της κυκλοφορίας του αμέσως επόμενου Xperia Z2. Πλέον η Sony φρόντισε ώστε η κυκλοφορία της επόμενης Compact πρότασης της να γίνει ταυτόχρονα με τη κυκλοφορία της νεότερης high End συσκευής της, του Xperia Z3 δηλαδή, ώστε οι χρήστες να έχουν ταυτόχρονα την επιλογή συσκευής ανάλογα με τις.. εξωτερικές διαστάσεις που προτιμούν. Στη παρουσίαση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το Xperia Z3 Compact που ευγενικά μας παραχώρησε η Ελληνική Sony για τις ανάγκες της παρουσίασης, και θα ανακαλύψουμε μαζί αν αυτό είναι όντως μια απλά μικρότερη σε διαστάσεις έκδοση του Xperia Z3 καθώς και αν για μια ακόμα φορά η συσκευή μπορεί να βρει τη θέση της στην αγορά, με δεδομένη και την τιμή πώλησης της.
Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.
Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Sony παραμένει ουσιαστικά η ίδια από τη παρουσίαση του πρώτου Xperia Z και μετά, με τις αλλαγές να περιορίζονται σε συγκεκριμένα σημεία της εξωτερικής εμφάνισης κάθε νέας συσκευής.
Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Z3 Compact δυστυχώς κατά τη γνώμη μας δεν ακολουθεί ακριβώς τη σχεδιαστική γραμμή του Xperia Z3 αφού σε αυτό απουσιάζει η μεταλλική κατασκευή στο πλαινό μέρος του. Διατηρεί παρόλα αυτά την «αλλαγή» σε σύγκριση με το Xperia Z2 που θέλει τις νέες συσκευές να έχουν καμπύλη στο πλαινό τους μέρος αντί του τετράγωνου «βιομηχανικού» σχεδιασμού του προκατόχου τους, απλά αντί για αλουμίνιο στη περίπτωση του Xperia Z3 Compact έχει γίνει χρήση πλαστικού, πολύ καλής όμως ποιότητας.
Με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Sony, οι επιλογές στο μπροστά και πίσω μέρος της συσκευής είναι αρκετά περιορισμένες με αποτέλεσμα κάθε μια από αυτές να έχει λίγες αλλαγές που να της χαρίζουν έναν «μοναδικό» χαρακτήρα. Με δεδομένο ότι και η πίσω όψη του Xperia Z3 Compact είναι κατασκευασμένη από πλαστικό που δίνει την αίσθηση και την εμφάνιση γυάλινης κατασκευής, η συσκευή ξεχωρίζει σαν κινητό κατασκευασμένο από τη Sony!
Η εμφάνιση του Xperia Z3 Compact αλλά και η ποιότητα κατασκευής τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή με αποτέλεσμα να του χαρίζει και την αίσθηση πολυτέλειας που περιμένει κανείς με δεδομένη και τη τιμή πώλησης του.
Σε ότι έχει να κάνει με τις εξωτερικές διαστάσεις του τώρα, που αποτελούν και τον ουσιαστικό λόγο ύπαρξης του Xperia Z3 Compact, αυτές είναι αισθητά μειωμένες σε σύγκριση με το ίδιο το Xperia Z3. Με χρήση μιας οθόνης με μικρότερη διαγώνιο, η Sony για μια ακόμα φορά καταφέρνει να δημιουργήσει μια συσκευή που είναι σαφώς πιο εύκολη σε καθημερινή χρήση και τη μεταφορά της ενώ σε αντίθεση με το Xperia Z1 Compact, η νέα συσκευή έχει και αισθητά χαμηλότερο βάρος.
Σε καμία περίπτωση το Xperia Z3 Compact δεν ενοχλεί με το πάχος του, απλά σε άμεση σύγκριση με το ίδιο το Xperia Z3 είναι ελάχιστα μεγαλύτερο στη συγκεκριμένη διάσταση.
Το αν κάποια στιγμή η Sony θα επιλέξει να αλλάξει ριζικά τη σχεδιαστική της φιλοσοφία είναι ένα θέμα συζήτησης που δεν αφορά τη συγκεκριμένη παρουσίαση. Το σίγουρο είναι πως προς το παρόν τουλάχιστον, για τρίτη ουσιαστικά «γενιά» συσκευών, η εταιρεία καταφέρνει να δημιουργεί ένα τελικό προϊόν με εντυπωσιακή εμφάνιση και ποιότητα κατασκευής.
Οθόνη
Η οθόνη του Xperia Z3 Compact, και πιο συγκεκριμένα η μικρότερη διαγώνιος της σε σύγκριση με αυτή του Xperia Z3 είναι και ο ουσιαστικός λόγος ύπαρξης της συσκευής αφού με αυτόν τον τρόπο μειώνεται και το συνολικό μέγεθος. Με διαγώνιο 4.6 ιντσών, η οθόνη του Xperia Z3 Compact δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση μικρή, απλά μικρότερη από ότι συναντά κανείς σε High End συσκευές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά απόδοσης της έχουν κάτι να «ζηλέψουν» από την οθόνη του ίδιου του Xperia Z3.
Το μοναδικό της χαρακτηριστικό που έχει αλλάξει προς το «χειρότερο» είναι η ανάλυση της που πλέον είναι 1280 x 720 pixels αντί αυτής των 1920 x 1080 pixels του Xperia Z3. Η αλλαγή αυτή όμως δεν είναι ουσιαστικά εμφανής σε καθημερινή χρήση, αφού χάρη στη μικρότερη διαγώνιο της, η οθόνη του Xperia Z3 Compact διατηρεί το Pixel Density στα 319 pixel ανά ίντσα. Αυτός ο αριθμός είναι υπέρ αρκετός ώστε να μην είναι εμφανή με γυμνό μάτι κάποια ατέλεια στη ποιότητα της οθόνης, με αποτέλεσμα αυτή να καλύπτει άριστα τις απαιτήσεις του χρήστη.
Η χρωματική της απόδοση τώρα, όπως και αυτή του Xperia Z3 είναι κορυφαία για LCD Panel και πραγματικά εντυπωσιακή στη πράξη. Το Xperia Z3 Compact σε όλες τις συνθήκες και ακόμα και υπό υπερβολικά μεγάλη γωνία θέασης έχει σωστή χρωματική απόδοση και το φαινόμενο αντανάκλασης του φωτισμού στο μαύρο χρώμα έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Η συσκευή διαθέτει και ακριβώς τις ίδιες επιλογές ρύθμισης της απόδοσης που έχει και ο «μεγάλος» αδερφός της, προσφέροντας εκτός του X-Reality Engine και την επιλογή με ονομασία «Πολύ Ζωντανή Λειτουργία» που αναλαμβάνει να παρουσιάζει όσο το δυνατόν πιο ζωντανά χρώματα σε ολόκληρο το μενού της συσκευής και όχι μόνο κατά τη προβολή εικόνων και βίντεο όπως το X-Reality Engine.
Με δεδομένο το ότι πολλοί χρήστες που επιλέγουν συσκευή με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της, τα εκμεταλλεύονται και στη καθημερινότητα τους, το Xperia Z3 Compact απαιτεί απλά ένα μικρό χρονικό διάστημα εξοικείωσης με το μικρότερο μέγεθος της οθόνης του, για τους χρήστες που στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει συσκευές με μεγαλύτερη οθόνη.
Όπως και στον τομέα του σχεδιασμού, έτσι και σε αυτόν της οθόνης, το Xperia Z3 Compact θυσιάζει μόνο ότι είναι απαραίτητο για να μειωθούν οι συνολικές του διαστάσεις, και προσφέρει στην πράξη απόδοση που καλύπτει τις απαιτήσεις ακόμα και του πιο απαιτητικού χρήστη, όπως ο γράφων που μέχρι και σήμερα προτιμά σε προσωπικό επίπεδο τις οθόνες τεχνολογίας AMOLED.
Λειτουργικό σύστημα.
Πιστή για μια ακόμα φορά στη πολιτική της να μη θυσιάζει τίποτα περισσότερο από ότι είναι απαραίτητο, η Sony προσφέρει στο Xperia Z3 Compact το σύνολο των εφαρμογών και λειτουργιών που διαθέτει και ο «μεγάλος» του αδερφός. Η συσκευή τρέχει την 4.4.4 Kitkat έκδοση του Android ενώ όπως έχει δηλώσει η Sony, η σειρά Xperia Z3 θα είναι και η πρώτη που θα δεχθεί την αναβάθμιση σε Android Lollipop.
Πάνω στο Android της Google, η εταιρεία χρησιμοποιεί το δικό της γραφικό περιβάλλον που όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν ξεχωρίζει για την πολύ όμορφη εμφάνιση του, αλλά και την άριστη λειτουργικότητα που προσφέρει. Η προσαρμογή της εμφάνισης του γραφικού περιβάλλοντος στην χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη του Xperia Z3 Compact έχει γίνει άριστα, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μη βλέπει στην ουσία «λιγότερες» πληροφορίες ταυτόχρονα στην οθόνη, και απλά να εμφανίζονται τα πάντα σε μικρότερο μέγεθος.
Η χρηστικότητα των περισσότερων δυνατοτήτων παραμένει το ίδιο κορυφαία όπως και στο Xperia Z3, με εφαρμογές όπως το «Άλμπουμ» για τη προβολή φωτογραφιών και η εφαρμογή προβολής βίντεο να προσφέρουν την ίδια ακριβώς εμπειρία χρήσης παρά τη μικρότερη οθόνη του Xperia Z3 Compact.
Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς κάποιο μειονέκτημα στο Xperia Z3 Compact που να οφείλεται στο μικρότερο μέγεθος του. Το μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν στη χρήση του μικρότερου On screen πληκτρολογίου, το οποίο αναπόφευκτα χρειάζεται λίγο χρόνο εξοικείωσης.
Το Xperia Z3 Compact είναι λειτουργικά μια High End συσκευή και δεν το κρύβει, αφού η εμφάνιση και η λειτουργικότητα του συνδυάζονται άριστα με την οθόνη του προσφέροντας ακριβώς την εμπειρία χρήσης που περιμένει κανείς από μια συσκευή σαν και αυτό.
Κάμερα.
Το Xperia Z3 Compact διαθέτει ακριβώς την ίδια κάμερα με το Xperia Z3 αλλά και τις προηγούμενες High End συσκευές της εταιρείας, με αισθητήρα ανάλυσης 20.7 Mpixels. Η απόδοση του όπως και στο Xperia Z3 έχει βελτιωθεί σημαντικά σε επιμέρους τομείς, και η αλήθεια είναι πως το μοναδικό μας «παράπονο» είναι το ότι θα μπορούσε η εταιρεία μετά από ένα χρόνο χρήσης της ίδιας κάμερας στην ουσία να προσφέρει κάτι διαφορετικό όπως το Optical Image Stabilization που προσφέρεται πλέον από πολλές συσκευές του ανταγωνισμού. Η απόδοση της κάμερας του Xperia Z3 Compact είναι εκπληκτική σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, με τις φωτογραφίες να διαθέτουν σωστή χρωματική πιστότητα αλλά και λεπτομέρεια. Δυστυχώς όμως η Sony επιμένει στη λήψη φωτογραφιών ανάλυσης 8 Mpixels όταν ο χρήστης επιλέγει την αυτόματη λειτουργία της κάμερας, μια επιλογή που ακόμα και με τη χρήση τεχνικής Pixel Binning βγάζει φωτογραφίες με συνολικά μικρότερες διαστάσεις από το μέγιστο των δυνατοτήτων του αισθητήρα.
Η χρήση της «χειροκίνητης» ρύθμισης της εφαρμογής της κάμερας επιτρέπει στο χρήστη να βγάλει φωτογραφίες εκμεταλλευόμενος το σύνολο του αισθητήρα της κάμερας του Xperia Z3 Compact δυστυχώς όμως με περιορισμούς και σε αυτή τη περίπτωση. Όταν επιλεχθεί η μέγιστη ανάλυση του αισθητήρα, η εφαρμογή απενεργοποιεί αυτόματα την δυνατότητα επιλογής «σκηνής» λήψης ενώ λόγω της χειροκίνητης λειτουργίας της δεν αναγνωρίζει αυτόματα και τις συνθήκες λήψης. Ταυτόχρονα απενεργοποιείται το σύνολο των ρυθμίσεων της κάμερας, με αποτέλεσμα και η «χειροκίνητη» λειτουργία της εφαρμογής να περιορίζει το χρήστη σε αναλύσεις χαμηλότερες των 20 Mpixels.
Ελπίζουμε κάποια στιγμή στο μέλλον η Sony να «αλλάξει» πολιτική στο συγκεκριμένο τομέα, από τη στιγμή που συσκευές σαν το Xperia Z3 Compact και το ίδιο το Xperia Z3 διαθέτουν την επεξεργαστική ισχύ που χρειάζεται για να επεξεργάζονται χωρίς πρόβλημα τα δεδομένα του αισθητήρα των 20 mpixels.
Σε ότι αφορά την εγγραφή βίντεο, το Xperia Z3 Compact προσφέρει την δυνατότητα εγγραφής αρχείων 4k ή αλλιώς 2160p, χαρακτηριστικό πραγματικά ξεχωριστό για συσκευή της συγκεκριμένης κατηγορίας μεγέθους. Εκμεταλλευόμενο το ισχυρό του Hardware, το Xperia Z3 Compact καταγράφει αρχεία βίντεο με εντυπωσιακή λεπτομέρεια.
Μοναδικό μειονέκτημα είναι δυστυχώς οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και ειδικά τεχνητού φωτισμού δωματίου, όπου η συσκευή όπως οι περισσότερες συσκευές της Sony δεν μπορεί να αναγνωρίσει σωστά το είδος του φωτισμού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα βίντεο σε αυτές τις συνθήκες να έχουν μια «κίτρινη» απόχρωση που αλλοιώνει τη συνολικά εντυπωσιακή εικόνα της εγγραφής βίντεο. Για να είμαστε δίκαιοι πάντως με το Xperia Z3 Compact το συγκεκριμένο μειονέκτημα είναι περισσότερο χαρακτηριστικό των επεξεργαστών της Qualcomm και όχι της Sony ή της ίδιας της συσκευής.
Το σίγουρο είναι πως και στον τομέα της κάμερας το Xperia Z3 Compact είναι μια συσκευή ανώτερη από αυτό που περιμένει κανείς στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η κάμερα του μπορεί υπό συνθήκες να θεωρηθεί καλύτερη και από High End συσκευές του ανταγωνισμού.
Επεξεργαστής Μνήμη
Στο εσωτερικό του Xperia Z3 Compact βρίσκεται για μια ακόμα φορά ο SnapDragon 801 της Qualcomm, αυτή τη φορά στην νεότερη και γρηγορότερη έκδοση του, με απόδοση που ξεπερνά τις απαιτήσεις των περισσότερων χρηστών.
Το ενδιαφέρον στη περίπτωση του Xperia Z3 Compact είναι πως με τη χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη του, η Adreno 330 κάρτα γραφικών του συγκεκριμένου Chipset έχει ευκολότερο έργο από ότι στις περισσότερες συσκευές που βασίζονται σε αυτό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η απόδοση του Xperia Z3 Compact να είναι πραγματικά εντυπωσιακή στον τομέα των γραφικών, ενώ η μειωμένη ισχύς που χρειάζεται για τη λειτουργία της κάρτας γραφικών έχει θετικό αντίκτυπο και στην κατανάλωση ενέργειας.
Οι τέσσερις Krait 400 πυρήνες του SnapDragon 801 (με κωδικό MSM-8974AC) είναι χρονισμένοι στη μέγιστη δυνατή συχνότητα των 2,45 GHz. Με το Xperia Z3 Compact να μη στερείται καμίας από τις δυνατότητες και λειτουργίες του Xperia Z3, το να προσφέρει και την ίδια επεξεργαστική ισχύ είναι σίγουρα καλοδεχούμενο. Η συσκευή είναι εντυπωσιακά άμεση σε απόκριση σε καθημερινή χρήση, ενώ ακόμα και απαιτητικές εφαρμογές δεν μπορούν να «δυσκολέψουν» το Xperia Z3 Compact.
Μοναδική διαφορά σε σύγκριση με το Xperia Z3 είναι η χωρητικότητα της μνήμης RAM που στο Xperia Z3 Compact είναι 2GB αντί για τα 3GB του μεγάλου του αδερφού. Με τη μικρότερη οθόνη που διαθέτει η συσκευή, η ταυτόχρονη χρήση πολλών εφαρμογών και η συχνή εναλλαγή μεταξύ τους είναι κάτι για το οποίο μάλλον δεν είναι σχεδιασμένη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει με χαρακτηριστική άνεση.
Συνολικά, το Xperia Z3 Compact είναι από τις ισχυρότερες συσκευές της αγοράς, και στη συγκεκριμένη κατηγορία μεγέθους είναι ουσιαστικά η μόνη συσκευή που προσφέρει τέτοια απόδοση.
Ο αποθηκευτικός χώρος έχει θεωρητικό μέγεθος 16GB από τα οποία περίπου 12GB είναι διαθέσιμα πρακτικά στο χρήστη. Φυσικά το Xperia Z3 Compact συνεχίζει τη πολύ καλή παράδοση της Sony που τη θέλει να προσφέρει υποδοχή επέκτασης μνήμης μέσω καρτών microSD σε σχεδόν όλες τις συσκευές της.
Μπαταρία.
Παρά την μικρή αύξηση στο πάχος του Xperia Z3 Compact για την τοποθέτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης σε χωρητικότητα μπαταρίας, αυτή είναι τελικά μικρότερη από αυτή του Xperia Z3 στα 2,600 mAh. Αυτό σημαίνει ότι και οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας είναι μεν μικρότεροι όχι όμως αναλογικά, αφού χάρη στη μικρότερη οθόνη του, το Xperia Z3 Compact καταναλώνει ελάχιστα λιγότερη ενέργεια στις περισσότερες περιπτώσεις.
Η Sony έχει εξελίξει σημαντικά τη λειτουργία του Stamina Mode με πολλές επιπλέον ενδιαφέρουσες επιλογές όπως η επιλογή των εφαρμογών που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Internet με τη συσκευή σε αναμονή. Ταυτόχρονα το Xperia Z3 Compact «παρακολουθεί» τις εγκατεστημένες εφαρμογές και ενημερώνει το χρήστη όταν κάποια από αυτές καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από το φυσιολογικό, ενώ σε κάποιες εφαρμογές ενημερώνει πως έτσι και αλλιώς θεωρούνται «ενεργοβόρες». Το σύνολο των δυνατοτήτων αυτών προσφέρει στο Xperia Z3 Compact σημαντικά αυξημένους χρόνους αναμονής και λειτουργίας, υπό τη προϋπόθεση πάντα ότι ο χρήστης του θα αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να «ρυθμίσει» τις εφαρμογές που για αυτόν είναι απαραίτητο να λειτουργούν με τη συσκευή σε αναμονή.
Το Super Stamina Mode με τη σειρά του, όπως και σε ανάλογες υλοποιήσεις συσκευών του ανταγωνισμού, περιορίζει σημαντικά τη λειτουργικότητα του Xperia Z3 Compact επιτρέποντας τη χρήση μόνο συγκεκριμένων εφαρμογών, με σκοπό την όσο δυνατόν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Μοναδικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης λειτουργίας είναι πως για να απενεργοποιηθεί και να επιστρέψει σε κανονική κατάσταση λειτουργίας το Xperia Z3 Compact απαιτείται επανεκκίνηση του, κάτι μάλλον ασυνήθιστο.
Ακόμα και χωρίς την εκμετάλλευση των επιπλέον αυτών δυνατοτήτων, το Xperia Z3 Compact μπορεί να παραμείνει ενεργό για μια ολόκληρη ημέρα εντατικής χρήσης όλων των δυνατοτήτων του. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι σαφώς εντυπωσιακό με δεδομένο το ότι παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις, το Xperia Z3 Compact παραμένει μια High End συσκευή.
Συμπέρασμα.
Η Sony για μια ακόμα χρονιά επιλέγει να ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική τακτική από τον ανταγωνισμό, με τη μικρή σε διαστάσεις πρόταση της να μην στερείται τίποτα σε δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Η συγκεκριμένη επιλογή έχει πολλά θετικά για του χρήστες που αναζητούν μια συσκευή αυτής της κατηγορίας, με το Xperia Z3 Compact και το παλαιότερο αλλά ακόμα σε κυκλοφορία Xperia Z1 Compact να αποτελούν μαζί με το Galaxy Alpha της Samsung τις μόνες ουσιαστικές επιλογές.
Το Xperia Z3 Compact όμως έχει και ένα σημαντικό μειονέκτημα, αυτό της αυξημένης σημαντικά τιμής πώλησης του, σε σύγκριση πάντα με τις αντίστοιχες Mini συσκευές του ανταγωνισμού. Μπορεί η Sony να επιλέγει να μη το συγκρίνει με αυτές, και με βάση τα χαρακτηριστικά του έχει απόλυτο δίκιο, δεν παύει όμως να είναι μια μικρή σε εξωτερικές διαστάσεις συσκευή σημαντικά ακριβότερη από τον ανταγωνισμό της. Το σύνολο των χαρακτηριστικών του καλύπτει και τους πλέον απαιτητικούς χρήστες, αλλά ταυτόχρονα για ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς που αναζητά απλά μια συσκευή «ίδια» σε εμφάνιση με τη καλύτερη της κάθε εταιρείας αλλά με χαμηλότερη τιμή, είναι ακριβότερο από κάθε άλλη ανάλογη πρόταση.
Το σίγουρο είναι πως ο χρήστης που θα το επιλέξει δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απογοητευτεί από το σύνολο που αποτελεί το Xperia Z3 Compact και ταυτόχρονα θα εκμεταλλευτεί και τα πλεονεκτήματα στη μεταφορά και τη χρήση που προσφέρει το μικρό του μέγεθος.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας