Εισαγωγή
Η παρουσίαση κάθε νέου iPhone αποτελεί ξεχωριστό γεγονός για την ίδια την Apple αλλά και για τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας γενικότερα, αφού το Smartphone της εταιρείας αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ανταγωνισμό, και οι επιλογές της Apple πολλές φορές ορίζουν τη πορεία που θα ακολουθήσει ολόκληρη η αγορά. Στην περίπτωση του iPhone 6 βέβαια και του iPhone 6 Plus, η Apple ακολούθησε τις απαιτήσεις της αγοράς αντί να προσπαθήσει να τις δημιουργήσει, αφού οι δύο νέες συσκευές προσφέρουν επιτέλους σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη. Μπορεί το iPhone 6 Plus να «παίζει» σε μια σχετικά άγνωστη για την Apple κατηγορία, αυτή των Phablets, και όπως διαπιστώσαμε στη γνωριμία μας μαζί του δεν τα καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία. Το iPhone 6 αντίθετα είναι η συσκευή που πρόκειται να «σηκώσει» στις πλάτες της τον κύριο όγκο των πωλήσεων και αυτή στην οποία φαίνεται η εταιρεία να έδωσε τη μεγαλύτερη προσοχή στο στάδιο του σχεδιασμού. Με σημαντικά ανανεωμένο σχέδιο, μεγαλύτερη οθόνη και τεχνικά χαρακτηριστικά που φέρνουν τις συσκευές της Apple και πάλι στην ίδια κατηγορία με τον ανταγωνισμό, το iPhone 6 είναι η συσκευή που οι ανταγωνιστές πρέπει να «φτάσουν» ή αν θέλετε να πείσουν τον υποψήφιο αγοραστή ότι οι δικές τους προτάσεις προσφέρουν κάτι έστω διαφορετικό από αυτό.
Στη παρουσίαση που ακολουθεί θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το τι νέο προσφέρει το iPhone 6, κυρίως με τον διαφορετικό σχεδιασμό και τη μεγαλύτερη οθόνη του καθώς και αν τελικά το σύνολο είναι αυτό που περίμεναν πολλοί χρήστες παλαιότερων συσκευών της εταιρείας που δικαίως περίμεναν κάτι πραγματικά νέο για να τις αντικαταστήσουν με αυτό.
Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.
Η διαφορά στο μέγεθος του iPhone 6 σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο iPhone 5s είναι άμεσα εμφανής αφού όπως είναι πλέον γνωστό η νέα συσκευή έχει σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη. Μαζί με αυτή τη μεγαλύτερη οθόνη όμως, η εταιρεία άλλαξε και τη σχεδιαστική της φιλοσοφία, με το iPhone 6 να μην «μοιάζει» σχεδόν καθόλου εμφανισιακά με τις προηγούμενες συσκευές της.
Η επιλογή της Apple να χρησιμοποιήσει για μια ακόμα χρονιά αλουμίνιο στη κατασκευή του iPhone 6 σίγουρα δικαιώνεται στη πράξη, αφού η συσκευή έχει τον «αέρα» πολυτελείας στον οποίο μας έχει συνηθίσει η εταιρεία και μάλιστα καταφέρνει να τον συνδυάσει με ιδιαίτερη επιτυχία με το νέο σχέδιο. Η «τετράγωνη» κατασκευή των iPhone 5 και iPhone 5s έχει δώσει τη θέση της σε ένα σχέδιο γεμάτο καμπύλες, που στη πράξη βοηθούν στο να δημιουργεί το iPhone 6 και μια σημαντικά καλύτερη αίσθηση σε όποιον το κρατά στο χέρι του παρά το αυξημένο μέγεθος του.
Η κατεργασία του αλουμινίου έχει γίνει με εντυπωσιακή λεπτομέρεια και προσοχή, σε σημείο που μπορεί πραγματικά κανείς να κάθεται και να … χαζεύει το iPhone 6, θαυμάζοντας το σχέδιο του αλλά και εκτιμώντας το πώς το αλουμίνιο δίνει μια αίσθηση πολυτελείας όταν το κρατά κάποιος στα χέρια του.
Στο μπροστινό μέρος του iPhone 6 δεσπόζει φυσικά η 4,7 ιντσών οθόνη του, το κρύσταλλο της οποίας έχει σχεδιαστεί πραγματικά έξυπνα, με τα άκρα του να διαθέτουν μια καμπύλη που ακολουθεί ακριβώς αυτή που έχει και το πίσω μέρος της συσκευής. Οπτικά, αλλά και σε αίσθηση στο χέρι όταν χρησιμοποιεί ο χρήστης την οθόνη του iPhone 6 η συγκεκριμένη λεπτομέρεια αυξάνει σημαντικά το πόσο ευχάριστο είναι στο κράτημα και τη χρήση, σε σημείο που πολλές φορές βρεθήκαμε να κρατάμε στα χέρια μας τη συσκευή απλά και μόνο για να απολαύσουμε τη κατασκευή της.
Μπορεί το iPhone 6 να μεγάλωσε σε μέγεθος για να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη οθόνη, κατάφερε όμως ταυτόχρονα να γίνει σημαντικά ελαφρύτερο από τον προκάτοχο του, αλλά και αρκετά λεπτότερο. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε όμως πως η Apple κλέβει ουσιαστικά σε ότι αφορά το πάχος του iPhone 6 αφού όπως είναι γνωστό, η κάμερα στο πίσω μέρος του προεξέχει αρκετά από την υπόλοιπη συσκευή, δείχνοντας πως η εταιρεία αναγκάστηκε να συμβιβαστεί για να καταφέρει να διατηρήσει το πάχος τόσο χαμηλά. Μάλιστα στη πράξη η κάμερα προεξέχει αρκετά ώστε η συσκευή να «στηρίζεται» σε αυτή όταν την ακουμπά κάποιος σε επίπεδη επιφάνεια, κάτι που απαιτεί προσοχή ώστε να μην γεμίσει ο φακός της γρατζουνιές και σημάδια.
Η Αμερικάνικη εταιρεία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τις επιλογές που έχει κάνει στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί ή καλύτερα για το πώς αυτά αντέχουν στη πάροδο του χρόνου. Στη περίπτωση του iPhone 6 φαίνεται να έχει μάθει πλέον πώς να επεξεργάζεται το αλουμίνιο ώστε η κατασκευή να μην ξεβάφει από τις πρώτες ημέρες χρήσης, όμως η συγκεκριμένη κατασκευή απαιτεί και πάλι προσοχή αφού είναι σχετικά εύκολο να γεμίσει σημάδια από την επαφή του με σκληρά αντικείμενα ενώ οι γωνίες του όπως διαπιστώσαμε μπορούν εύκολα να χτυπηθούν.
Συνολικά το iPhone 6 προσφέρει ακριβώς τη ποιότητα και την πολυτέλεια που περιμένει κανείς από τις συσκευές της Αμερικάνικης εταιρείας τουλάχιστον σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και τα υλικά κατασκευής, έστω και αν για μια ακόμα φορά η συσκευή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή ή τη χρήση μιας θήκης ώστε να διατηρήσει την εμφάνιση της για μεγάλο χρονικό διάστημα αναλλοίωτη.
Οθόνη.
Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του iPhone 6 είναι φυσικά η μεγαλύτερη οθόνη του σε σύγκριση με το iPhone 5s αλλά και το παλαιότερο iPhone 5 που μοιράζονταν ουσιαστικά το ίδιο σχέδιο . Η οθόνη στο iPhone 6 έχει μεγαλώσει στις 4.7 ίντσες και πλέον προσφέρει σημαντικά πιο άνετη χρήση ειδικά στην ανάγνωση κειμένου αλλά και τη προβολή πολυμέσων.
Μαζί όμως με την διαγώνιο της έχει αυξηθεί και η ανάλυση της η οποία είναι πλέον 1334 x 750 pixels. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι μάλλον περίεργη αφού δεν ακολουθεί κάποιο στάνταρ της αγοράς, είναι όμως ακριβώς αυτή που πρέπει ώστε η οθόνη να διατηρήσει το pixel density στα 326 pixel ανά ίντσα με δεδομένη την αύξηση στη διαγώνιο της.
Εκτός από την αυξημένη διαγώνιο και ανάλυση, η οθόνη του iPhone 6 έχει βελτιωθεί σημαντικά και στον τομέα της απόδοσης της. Η εταιρεία είχε έτσι και αλλιώς την «παράδοση» να δημιουργεί μερικές από τις καλύτερες LCD οθόνες που μπορεί να βρει κανείς σε κινητό τηλέφωνο και το iPhone 6 συνεχίζει ακριβώς αυτή τη παράδοση. Η χρωματική της απόδοση είναι πραγματικά εντυπωσιακή, με την εταιρεία να έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη ζωντάνια και την ένταση των χρωμάτων, στοιχεία που διατηρούνται σχεδόν αναλλοίωτα ακόμα και υπό υπερβολικά μεγάλη γωνία θέασης.
Ταυτόχρονα η οθόνη του iPhone 6 αποτελεί το πιο φωτεινό LCD Panel που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, φωτισμός που με κάποιον «μαγικό» τρόπο όχι μόνο δεν αλλοιώνει αλλά τονίζει ακόμα περισσότερο τη χρωματική της απόδοση. Φυσικά σαν LCD Panel η αύξηση της έντασης του φωτισμού δημιουργεί φαινόμενα αντανάκλασης στο μαύρο χρώμα, ένα φαινόμενο που εδώ και χρόνια η Apple φροντίζει να «κρύβει» αποφεύγοντας όπου είναι δυνατόν τη χρήση του συγκεκριμένου χρώματος στο γραφικό περιβάλλον του iPhone 6.
Χωρίς να προσφέρει ανάλυση που να εντυπωσιάζει σαν νούμερο όπως πολλές συσκευές του ανταγωνισμού, και χωρίς να διαθέτει καν ανάλυση 1920 x 1080 pixels, που πλέον μπορεί κανείς να συναντήσει σε συσκευές με οθόνη παρόμοιας διαγωνίου, η οθόνη του iPhone 6 καταφέρνει να είναι εντυπωσιακή σε κάθε τομέα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην δημιουργία μιας πολύ ευχάριστης εμπειρίας χρήσης της συσκευής.
Λειτουργικό σύστημα.
Στη παρουσίαση του iPhone 6 Plus διαπιστώσαμε πως το iOS 8 της Apple έχει περισσότερες ελλείψεις από όσες θα έπρεπε τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη συσκευή και για την κατηγορία των Phablets στην οποία απευθύνεται.
Το ίδιο όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και για το iPhone 6, με το iOS 8 να δείχνει πραγματικά ότι σχεδιάστηκε για αυτή τη συσκευή, και στη συνέχεια απλά απέκτησε ελάχιστες και όχι χρήσιμες προσθήκες στο iPhone 6 Plus.
Με την οθόνη του iPhone 6 να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό με την απόδοση της στην παρουσίαση των χρωμάτων και του σχεδιασμού του γραφικού περιβάλλοντος της Apple, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα λειτουργικό σύστημα που παρά τους περιορισμούς που μέχρι και σήμερα έχει προφανώς από επιλογή της Apple, προσφέρεται για άνετη και ευχάριστη καθημερινή χρήση.
Σε αντίθεση με πολλές συσκευές του ανταγωνισμού, και κυρίως από τον χώρο του Android που προσπαθούν (και σύμφωνα με τη γνώμη του συντάκτη καλά κάνουν) να προσελκύσουν τους χρήστες με τις πολλές φορές αμέτρητες δυνατότητες τους, το iOS 8 επιμένει στην απλότητα και την ευκολία στη καθημερινή χρήση. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως το iPhone 6 δεν είναι ένα πλήρως λειτουργικό Smartphone που προσφέρει τις περισσότερες από τις δυνατότητες που αναζητά κανείς σε μια συσκευή αυτής της κατηγορίας, απλά μέχρι και σήμερα ο σχεδιασμός και η λογική του εστιάζουν περισσότερο στην εύκολη λειτουργία των προεγκατεστημένων εφαρμογών.
Το iPhone 6 καλώς ή κακώς δεν απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να «παραμετροποιήσουν» τη συσκευή τους ακόμα και σε σημεία που δεν υπάρχει λόγος και απλά θέλουν να ξέρουν ότι μπορούν να το κάνουν, ενώ πολλές φορές δεν επιτρέπει και την ρύθμιση «απλών» λειτουργιών όπως την αλλαγή των συντομεύσεων που εμφανίζονται όταν ο χρήστης «σύρει» την οθόνη προς τα πάνω από το κάτω μέρος της.
Σε σχέση με το παρελθόν πάντως, η Apple δείχνει να έχει «χαλαρώσει» σε μεγάλο βαθμό, επιτρέποντας πλέον την εγκατάσταση διαφορετικών πληκτρολογίων από το χρήστη που πιθανόν προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες όπως το Swype. Η δυνατότητα που εκτιμήσαμε πάντως περισσότερο είναι αυτή της εγκατάστασης διαφορετικών εφαρμογών για τη χρήση της κάμερας, εφαρμογές στις οποίες η Apple επιτρέπει πλέον τη ρύθμιση χαρακτηριστικών που η δική της εφαρμογή δεν έχει.
Κάμερα
Όπως αναφέραμε και στο κομμάτι του λειτουργικού συστήματος, η Apple προσφέρει πλέον τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών χρήσης της κάμερας που προσφέρουν δυνατότητες ρύθμισης που η δική της εφαρμογή μέχρι και σήμερα επιλέγει να «στερεί» από τους χρήστες της συσκευής. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως και αυτή με τη σειρά της δεν έχει αποκτήσει επιπλέον δυνατότητες όπως αυτή της λήψης συνεχόμενων φωτογραφιών, που μάλιστα στο iPhone 6 καταγράφονται η μια μετά την άλλη με εντυπωσιακή ταχύτητα.
Δυστυχώς όμως, όπως και στο iPhone 6 Plus, η εταιρεία για … πέντε πλέον χρόνια στη σειρά επέλεξε για τους δικούς της λόγους να μην αυξήσει την ανάλυση του αισθητήρα της κάμερας. Με την ανάλυση να παραμένει στα μόλις 8 Mpixels, η κάμερα του iPhone 6 δεν διαθέτει ούτε το Optical Image Stabilization που υπάρχει πλέον στο iPhone 6 Plus, έστω και αν με τη χρήση ενός «έξυπνου» και αρκετά αποδοτικού αλγόριθμου επεξεργασίας, η απόδοση της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι εντυπωσιακή.
Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει κανείς με το iPhone 6 εντυπωσιάζουν για μια ακόμα φορά με τη χρωματική τους πιστότητα αλλά και τη λεπτομέρεια τους που είναι η μέγιστη δυνατή με τη χρήση του αισθητήρα των 8 Mpixels. Το πραγματικά εντυπωσιακό όμως είναι πως με την εφαρμογή της κάμερας που προσφέρει η Apple, ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα περισσότερο από το απλά να την ανοίξει και να βγάλει μια φωτογραφία. Την εποχή που πολλές συσκευές του ανταγωνισμού προσφέρουν κάμερα που στα χαρτιά έχει καλύτερη απόδοση, απαιτεί όμως προσπάθεια στη πράξη για να επιτευχθεί, η Apple επιμένει στην απλότητα που μέχρι και σήμερα κάνει πολλούς χρήστες των συσκευών της να θεωρούν πως αυτές έχουν την καλύτερη κάμερα ακόμα και όταν αυτό δεν είναι αλήθεια.
Η εγγραφή βίντεο τώρα εκμεταλλεύεται άριστα το πολύ ισχυρό Hardware του iPhone 6 ώστε να καταγράψει αρχεία με εντυπωσιακή λεπτομέρεια, για μια ακόμα φορά πολύ καλή χρωματική πιστότητα αλλά και ανάλυση… μόλις 1080p. Μπορεί πριν μερικά χρόνια το «μόλις» 1080p να ακουγόταν υπερβολικό, το 2014 όμως οι περισσότερες ανταγωνιστικές προτάσεις της αγοράς μπορούν να καταγράψουν βίντεο ανάλυσης 4k ή 2160p προσφέροντας αντίστοιχη ή και πολλές φορές καλύτερη ποιότητα από το iPhone 6.
Επεξεργαστής, μνήμη.
Στο εσωτερικό του iPhone 6 όπως και στο iPhone 6 Plus, βρίσκεται ο νεότερος επεξεργαστής της εταιρείας για κινητά τηλέφωνα με την ονομασία A8. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής όπως αναφέραμε και στην παρουσίαση του iPhone 6 Plus, εντυπωσιάζει με την απόδοση του στην πράξη αλλά και σε μετρήσιμη μέσω benchmarks μορφή, παρά τη χρήση μόλις δύο σε αριθμό πυρήνων και μάλιστα χρονισμένων σχετικά χαμηλά στο μόλις 1.4 GHz.
Το «μυστικό» τους είναι φυσικά η αρχιτεκτονική 64bit που χρησιμοποιεί η Apple στους Cyclone πυρήνες, οι οποίοι μάλιστα δείχνουν να είναι βελτιωμένοι σε σχεδιασμό από αυτούς που βρίσκονταν στο εσωτερικό του iPhone 5s.
Η κάρτα γραφικών παραμένει η ίδια με το iPhone 6 Plus, και είναι η PowerVR GX6450 της Imagination Technologies. Σε αντίθεση όμως με το iPhone 6 Plus, στην περίπτωση του iPhone 6 έχει να «οδηγήσει» μια οθόνη με σημαντικά μικρότερη ανάλυση, κάτι που κάνει το έργο της αρκετά ευκολότερο αν και σε μετρήσιμη απόδοση δεν εμφανίζεται αισθητά πιο γρήγορη.
Το iOS της Apple «φημίζεται» για την ικανότητα του να λειτουργεί σε συσκευές με σχετικά περιορισμένη μνήμη RAM και έτσι ακόμα και στο iPhone 6 η εταιρεία επέλεξε να το εξοπλίσει με μόλις 1GB μνήμης RAM. Η συσκευή πάντως επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την «φήμη» αυτή, και σε καμία περίπτωση, ακόμα και στα χέρια του πιο απαιτητικού χρήστη δεν πρόκειται να παρουσιάσει προβλήματα και ενοχλητικές καθυστερήσεις στην λειτουργία της.
Σε ότι αφορά τον αποθηκευτικό χώρο τώρα, το iPhone 6 συνεχίζει να προσφέρει στην βασική του έκδοση μόλις 16GB αποθηκευτικού χώρου. Με δεδομένο το ότι σε αυτή τη κατηγορία τιμής πολλές συσκευές του ανταγωνισμού προσφέρονται πλέον με τον διπλάσιο χώρο των 32GB, τα τελικά μόλις 12GB πραγματικά διαθέσιμου χώρου είναι μάλλον λίγα. Η Apple σίγουρα επιθυμεί να «πείσει» τον κόσμο ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αφού η αμέσως επόμενη διαθέσιμη έκδοση έχει 64GB διαθέσιμου χώρου, αυτή δεν παύει όμως να είναι και σημαντικά ακριβότερη.
Μπαταρία
Το iPhone 6 «κρύβει» στο εσωτερικό του μια μπαταρία χωρητικότητας μόλις 1,810 mAh, μια χωρητικότητα που θα περίμενε κανείς ότι δεν είναι… αρκετή για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες.
Η θεωρία όμως ως συνήθως διαφέρει από την πράξη, και στην πράξη η μπαταρία του iPhone 6 καταφέρνει να κάνει τη δουλειά της αρκετά ικανοποιητικά. Πιο συγκεκριμένα, σε κατάσταση αναμονής, στο iPhone 6 έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την Apple ώστε αυτό να καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερη μπαταρία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν ο χρήστης του δεν το έχει ενεργό να μπορεί να παραμείνει ανοιχτό «χάνοντας» ένα μικρό ποσοστό της φόρτισης του μετά από αρκετές ώρες. Το ίδιο όμως δεν ισχύει κατά τη χρήση της συσκευής, αφού εκεί οι δύο μεν, πολύ απαιτητικοί σε ενέργεια δε, Cyclone πυρήνες του επεξεργαστή της, μαζί με την οθόνη του αυξάνουν σημαντικά την κατανάλωση. Σε γενικές γραμμές, ο χρήστης του iPhone 6 μπορεί να είναι σίγουρος ότι αυτό θα παραμείνει ενεργό για αρκετές ώρες ακόμα και όταν βλέπει το ποσοστό φόρτισης κάτω από το 25%, μπορεί όμως ταυτόχρονα να είναι το ίδιο σίγουρος ότι αν το χρησιμοποιεί συχνά για πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, κλήσεις ομιλίας κλπ η μπαταρία του θα αδειάζει όσο γρήγορα της «επιτρέπει» η μικρή της χωρητικότητα.
Παρόλα αυτά, είναι σχεδόν αδύνατον ακόμα και με εντατική χρήση να βρεθεί ο χρήστης του iPhone 6 να αναζητά τον φορτιστή του μέσα στην ημέρα, ακόμα και όταν όπως εμείς το χρησιμοποιεί για ομιλία με τη χρήση ενός Bluetooth ακουστικού.
Συμπέρασμα.
Το iPhone 6 όπως αναφέραμε και στην αρχή της παρουσίασης είναι η συσκευή της Apple που για πρώτη χρονιά «ακολουθεί» τον ανταγωνισμό, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αύξηση του μεγέθους της οθόνης του. Η Apple όμως έκανε ιδιαίτερη προσπάθεια και τελικά κατάφερε με σχεδόν απόλυτη επιτυχία να δημιουργήσει μια σημαντικά μεγαλύτερη συσκευή σε διαστάσεις που συνεχίζει να προσφέρει την ευκολία χρήσης που περιμένει το καταναλωτικό κοινό. Η εμφάνιση του iPhone 6 δικαιολογεί απόλυτα για μια ακόμα φορά την υψηλή τιμή πώλησης του, ενώ ταυτόχρονα είναι και αρκετά διαφορετική για να προσφέρει στον χρήστη του την «επιβεβαίωση» ότι κρατά κάτι πραγματικά νέο στα χέρια του.
Οι δυνατότητες του, σε ότι αφορά το λειτουργικό της εταιρείας προσφέρουν όλο και περισσότερες ελευθερίες στο χρήστη μια λογική που ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον. Το σύνολο συσκευής και λειτουργικού συστήματος πάντως είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει για μια ακόμα χρονιά να αποτελεί μια από τις καλύτερες συσκευές της αγοράς, έστω και αν ακόμα και με τις πολλές αλλαγές του «υπολείπεται» του ανταγωνισμού σε συγκεκριμένα σημεία.
Επίσημη Σελίδα της Apple για το iPhone 6
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας