Εισαγωγή
Μπορεί το Galaxy Note 4 να αποτελεί την καλύτερη τεχνολογικά και όχι μόνο συσκευή της Samsung μέχρι στιγμής, και τουλάχιστον μέχρι την επίσημη διάθεση του Galaxy S6 στην αγορά, η εταιρεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, και με την δημιουργία του Galaxy Note Edge θέλησε να εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο.
Το Galaxy Note Edge μπορεί να παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες πλέον, και να έχει ήδη ακολουθήσει η παρουσίαση του Galaxy S6 Edge με την επίσης κυρτή του οθόνη και από τις δύο πλευρές, οι περιορισμένες δυνατότητες παραγωγής του όμως αλλά και η μεγαλύτερη από ότι περίμενε και η Samsung ζήτηση που έχει η συσκευή από την αγορά, καθυστέρησαν αρκετά τη διάθεση του. Μάλιστα τελικά διατέθηκε σταδιακά σε όλο και περισσότερες χώρες και τελικά και στη δική μας, και είναι μάλλον η ώρα να ακολουθήσει και η παρουσίαση του μέσα από τη σελίδα μας.
Στην παρουσίαση που ακολουθεί λοιπόν θα γνωρίσουμε μαζί το Galaxy Note Edge, και θα ανακαλύψουμε πόσο διαφορετικό είναι τελικά σε καθημερινή χρήση από το Galaxy Note 4 αλλά και τις υπόλοιπες συσκευές της αγοράς, αφού μέχρι και σήμερα είναι το μοναδικό που διαθέτει αυτή την οθόνη.
Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.
Το Galaxy Note Edge σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ώστε να δείξει στην αγορά τα πλεονεκτήματα της κυρτής του οθόνης. Έτσι λοιπόν η Samsung μάλλον καλώς δεν θέλησε το υπόλοιπο σχέδιο της συσκευής να αποτελέσει κάτι το διαφορετικό από αυτό στο οποίο μας έχει συνηθίσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα πως το Galaxy Note Edge απογοητεύει με το σχεδιασμό του, αφού βασίζεται στο Galaxy Note 4 που μαζί με το Galaxy Alpha ήταν οι πρώτες συσκευές της εταιρείας που «εγκαινίασαν» τη χρήση αλουμινίου στην κατασκευή τους.
Όπως και το Galaxy Note 4 λοιπόν, έτσι και το Galaxy Note Edge χρησιμοποιεί αλουμίνιο στην κατασκευή του πλαϊνού του τμήματος, με εξαίρεση την δεξιά πλευρά που καλύπτεται από την οθόνη του.
Η αίσθηση πολυτέλειας που δίνει η συσκευή είναι αυτή που θα περίμενε κανείς με δεδομένη και την πολύ υψηλή τιμή πώλησης του, έστω και αν αυτή σε μεγάλο βαθμό δικαιολογείται από τη διαφορετική του οθόνη.
Σε ότι αφορά το πίσω μέρος τώρα, το Galaxy Note Edge είναι από τις τελευταίες όπως όλα δείχνουν High End συσκευές της Samsung που χρησιμοποιεί αφαιρούμενο καπάκι και επιτρέπει την πρόσβαση στην μπαταρία του. Το καπάκι αυτό έχει κατασκευαστεί από το ίδιο υλικό με αυτό του Galaxy Note 4 και αποτελεί όπως και σε αυτό, την βελτιωμένη σημαντικά έκδοση της «απομίμησης» δέρματος που η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά με το Galaxy Note 3.
Αυτή τη φορά, το πλαστικό αυτό καπάκι, προσθέτει «πόντους» πολυτέλειας στο Galaxy Note Edge χωρίς να ενοχλεί με την υφή και την εμφάνιση του, αφού απουσιάζουν οι «ραφές» που έκαναν αυτό του Galaxy Note 3 να δείχνει για πολλούς περισσότερο … ψεύτικο από ότι θα έπρεπε.
Οι διαστάσεις τώρα του Galaxy Note Edge είναι φυσικά αυτές που του επιτρέπει η διαγώνιος της οθόνης του που θεωρητικά μαζί με την κυρτή επιφάνεια αγγίζει τις 5.6 ίντσες. Το πλαίσιο γύρω από αυτή διατηρείται σε αποδεκτά πλαίσια, με αυτό κάτω από την οθόνη να συνεχίζει να «φιλοξενεί» το γνωστό συνδυασμό μηχανικού και ευαίσθητων στην αφή πλήκτρων που χρησιμοποιεί η Samsung σε όλες της τις συσκευές. Όπως και οι υπόλοιπες High End συσκευές έτσι και το Galaxy Note Edge στο κεντρικό μηχανικό πλήκτρο φιλοξενεί τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων που πλέον έχει μεγαλύτερο μέγεθος και κάνει τη χρήση του αρκετά ευκολότερη και πιο αξιόπιστη από ότι στο Galaxy Note 4.
Συνολικά, η Samsung επέλεξε την «ασφαλή» οδό του να χρησιμοποιήσει και στο Galaxy Note Edge το ίδιο βασικά σχέδιο με το Galaxy Note 4, μια επιλογή που δεν έχει ιδιαίτερα αρνητικά στοιχεία, με τις δύο συσκευές να αποτελούν ίσως τα πιο όμορφα και πολυτελή κινητά που έχει κατασκευάσει η εταιρεία, με εξαίρεση πιθανότατα το Galaxy S6.
Οθόνη.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει αρκετές φορές ως τώρα, η οθόνη του Galaxy Note Edge είναι το κύριο χαρακτηριστικό του και ο λόγος ύπαρξης του. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει και κανείς στην πράξη αφού η οθόνη αυτή είναι το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση σε όποιον κρατήσει την συσκευή στα χέρια του και την ενεργοποιήσει.
Η κυρτή της επιφάνεια είναι το ξεχωριστό χαρακτηριστικό αλλά στο σύνολο της δεν παύει να είναι μια SUPER AMOLED οθόνη με μεγάλη διαγώνιο και αντίστοιχα εντυπωσιακή ανάλυση που αγγίζει τα 2560 x 1600 pixels.
Η χρωματική της απόδοση είναι αναμενόμενα κορυφαία, με ζωντανά και έντονα χρώματα, όπως ακριβώς περιμένει κανείς από μια High End συσκευή της εταιρείας.
Οι γωνίες θέασης τώρα, αποκτούν μια νέα έννοια στο Galaxy Note Edge, αφού το κυρτό μέρος της οθόνης του είναι αναγνώσιμο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ακόμα και όταν ο χρήστης του την κοιτάει κανονικά όπως σε οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο. Σε κάθε περίπτωση η χρωματική αλλοίωση είναι σχεδόν μηδενική ακόμα και υπό υπερβολική γωνία, ενώ και η απόδοση της κάτω από το φως του ήλιου δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.
Για όσους θεωρούν υπερβολική την χρωματική παλέτα των SUPER AMOLED οθονών, η Samsung και στο Galaxy Note Edge έχει προσθέσει τη δυνατότητα προσαρμογής της χρωματικής απόδοσης ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται σε αυτή , ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης.
Αν η οθόνη του Galaxy Note 4 είναι η κορυφαία συνολικά οθόνη που μπορεί να βρει κανείς σε κινητό τηλέφωνο, αυτή του Galaxy Note Edge είναι απλά μια το ίδιο καλή οθόνη με επιπλέον κυρτή επιφάνεια. Αυτό δείχνει πως η Samsung δεν έκανε «παραχωρήσεις» προκειμένου να πετύχει την καμπύλη στην οθόνη, και σε κάθε περίπτωση το Galaxy Note Edge καλύπτει τις απαιτήσεις κάθε χρήστη.
Λειτουργικό σύστημα.
Μέχρι την στιγμή που γράφεται η συγκεκριμένη παρουσίαση, η Samsung δεν έχει κάνει επίσημα διαθέσιμη την αναβάθμιση σε Android Lollipop για το Galaxy Note Edge, και η συσκευή «τρέχει» ακόμα την 4.4.4 Kitkat έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google.
Στο σύνολο του, το γραφικό περιβάλλον του Galaxy Note Edge δεν διαφέρει από αυτό του Galaxy Note 4, με εξαίρεση φυσικά την κυρτή επιφάνεια της οθόνης και τις επιπλέον επιλογές και δυνατότητες που αυτή προσφέρει. Όπως είναι μάλλον λογικό λοιπόν, στο συγκεκριμένο κομμάτι θα εστιάσουμε περισσότερο στις δυνατότητες αυτές, και το αν αυτές δικαιολογούν την ύπαρξη της και την καθιστούν χρήσιμη στην καθημερινότητα του ιδιοκτήτη του.
Αρχικά θα αναφερθούμε στις «απλές» δυνατότητες της, που σε καθημερινή χρήση απλά δημιουργούν μια θετική εντύπωση για την ύπαρξη της. Στο κυρτό κομμάτι της οθόνης λοιπόν, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ένα κείμενο που θα εμφανίζεται όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη, μια δυνατότητα που χωρίς να προσφέρει κάποια πρακτική χρησιμότητα, καταφέρνει να δημιουργεί μια όμορφη εικόνα σε όποιον κρατά τη συσκευή στα χέρια του.
Αντίστοιχα όταν ο χρήστης του Galaxy Note Edge το χρησιμοποιεί αλλά δεν εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο κομμάτι, μπορεί να επιλέξει να εμφανίζεται σε αυτό ένα διαφορετικό κείμενο και πάλι. Σε αυτή την περίπτωση, το «μισό» κομμάτι της κυρτής επιφάνειας χρησιμοποιείται κανονικά για την εμφάνιση του μενού του Galaxy Note Edge, μια επιλογή της Samsung που δημιουργεί μια ευχάριστη αλλά «περίεργη» αίσθηση. Για παράδειγμα η επιλογή «αποστολής» ενός γραπτού μηνύματος βρίσκεται πάνω στο κυρτό μέρος της οθόνης, και η επιλογή του από τον χρήστη τον φέρνει σε επαφή με την κυρτή οθόνη ακόμα και σε απλή χρήση.
Τέλος, ο χρήστης μπορεί να ορίσει ένα χρονικό διάστημα μέχρι 12 ωρών κάθε μέρα, στο οποίο η κυρτή οθόνη θα εκτελεί χρέη «ρολογιού» και θα εμφανίζει συνεχώς την ώρα και την ημερομηνία. Φυσικά για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, στη συγκεκριμένη περίπτωση η φωτεινότητα της είναι μειωμένη, ενώ η λειτουργία απενεργοποιείται αυτόματα μόλις η μπαταρία του Galaxy Note Edge πέσει κάτω από το 15%.
Στην επιπλέον λειτουργικότητα που μπορεί να προσφέρει τώρα η οθόνη του Galaxy Note Edge, η βασικότερη χρησιμότητα της είναι η «μπάρα» συντομεύσεων που μπορεί να προβάλλεται σε αυτή, με τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί πιο συχνά ο χρήστης. Η συγκεκριμένη «μπάρα» μπορεί να περιέχει οποιεσδήποτε από τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο Galaxy Note Edge, και η πρόσβαση σε αυτές γίνεται άμεσα σε όποιο σημείο του μενού ή της οθόνης αναμονής και αν βρίσκεται ο χρήστης. Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι τόσο χρήσιμη, που ο γράφων όντας καθημερινά χρήστης του Galaxy Note 4 άρχισε να την αναζητά και σε αυτό όπως και σε άλλες συσκευές μετά από μερικές ημέρες χρήσης του Galaxy Note Edge.
Οι επιλογές εμφάνισης επιπλέον εφαρμογών και πληροφοριών δεν περιορίζονται εκεί, αφού η Samsung έχει προεγκαταστήσει στο Galaxy Note Edge μια λίστα από διαφορετικές «μπάρες» που περιλαμβάνουν τον καιρό, πληροφορίες για την άσκηση του χρήστη από την εφαρμογή S-Health καθώς και ειδήσεις. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης επιπλέον εφαρμογών από το Store της Samsung.
Η οθόνη ειδοποιήσεων στο πάνω μέρος των περισσότερων Android συσκευών έχει μεταφερθεί με τη σειρά της στην κυρτή οθόνη στο Galaxy Note Edge. Αυτό σημαίνει πως όταν για παράδειγμα ο χρήστης του λαμβάνει ένα νέο μήνυμα αυτό εμφανίζεται στην κυρτή επιφάνεια της οθόνης και όχι στο πάνω μέρος αυτής. Αντίστοιχα και οι ενημερώσεις από διάφορες εφαρμογές εμφανίζονται στο συγκεκριμένο κομμάτι, μια λειτουργία που αρχικά απαιτεί εξοικείωση μαζί της, αφού ο χρήστης ουσιαστικά πρέπει να διαβάζει «κάθετα» το κείμενο που εμφανίζεται.
Θεωρητικά, και ειδικά μετά την κυκλοφορία του Galaxy S6 Edge στην αγορά, η «ιδέα» της κυρτής οθόνης θα βρει ακόμα περισσότερες εφαρμογές σε καθημερινή χρήση, όχι μόνο από τη Samsung αλλά και από δημιουργούς τρίτων εφαρμογών. Μέχρι να γίνει αυτό, και η συγκεκριμένη υλοποίηση να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Developers εφαρμογών, η λειτουργικότητα της κυρτής οθόνης του Galaxy Note Edge περιορίζεται περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Με δεδομένο πάντως πως η συσκευή είναι η πρώτη που εμφανίζεται στην αγορά με οθόνη αυτού του είδους, προς το παρόν η συγκεκριμένη «έλλειψη» είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη.
Κάμερα.
Είναι δεδομένο πως το Galaxy Note Edge βασίζεται σχεδόν στο σύνολο του στο Galaxy Note 4. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο στο πίσω μέρος του συναντάμε την ίδια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 16 Mpixels και τον οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό, αφού η κάμερα του Galaxy Note 4 και αντίστοιχα και αυτή του Galaxy Note Edge είναι από τις καλύτερες σε απόδοση που μπορεί να βρει κανείς σε οποιαδήποτε συσκευή, ακόμα και αν στην αγορά υπάρχουν Smartphones με ονομαστικά μεγαλύτερο σε Mpixels αισθητήρα.
Η λεπτομέρεια των φωτογραφιών που μπορεί να βγάλει κανείς με το Galaxy Note Edge είναι εντυπωσιακή σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, ενώ αντίστοιχα η χρωματική πιστότητα τους πλησιάζει το άριστο για κινητό τηλέφωνο.
Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας, λειτουργεί το ίδιο καλά με αυτόν του Galaxy Note 4 και η Samsung έχει επιλέξει και στο Galaxy Note Edge να είναι όσο «ευαίσθητος» στο φως χρειάζεται ώστε να πετυχαίνει το ιδανικό αποτέλεσμα. Ο οπτικός σταθεροποιητής λειτουργεί αυτόματα μόλις το Galaxy Note Edge «ανιχνεύσει» χαμηλό φωτισμό, και ανοίγει τον φακό του αρκετά περισσότερο ώστε να βγάλει μια πιο φωτεινή φωτογραφία. Στην πράξη, το Galaxy Note Edge δεν είναι τόσο «επιθετικό» όσο άλλες αντίστοιχες συσκευές με οπτικό σταθεροποιητή, προκειμένου να διατηρήσει ακόμα πιο χαμηλά το επίπεδο θορύβου.
Εκεί που πολλές ανταγωνιστικές προτάσεις καταφέρνουν να βγάλουν τελικά πιο «φωτεινή» φωτογραφία από το Galaxy Note Edge (και το Galaxy Note 4) με σημαντικά μεγαλύτερα επίπεδα ψηφιακού θορύβου, η Samsung έχει επιλέξει τη μέση οδό που συνδυάζει λιγότερο φωτεινές φωτογραφίες με μηδενικό ψηφιακό θόρυβο.
Η εγγραφή βίντεο τώρα, εκμεταλλευόμενη το Hardware της συσκευής, προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής σε ανάλυση 4k ή αλλιώς 2160p. Τα βίντεο που μπορεί να βγάλει ο χρήστης με το Galaxy Note Edge έχουν εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και λεπτομέρεια, και την συσκευή να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα με τη γρήγορη κίνηση και τις εναλλαγές φωτισμού.
Σε ότι αφορά την εφαρμογή της κάμερας τέλος, η Samsung έχει επιλέξει να μεταφέρει τα εικόνα πλήκτρα στο κυρτό κομμάτι της οθόνης για προφανής λόγους, ώστε να δείξει τη χρησιμότητα της και σε αυτή την περίπτωση. Η άποψη μας είναι πως η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν είναι η ιδανική, αφού δυσκολεύει το χρήστη σημαντικά στο να περιορίζεται σε ένα μικρότερο κομμάτι της οθόνης, με το πλήκτρο λήψης φωτογραφιών να απαιτεί εξοικείωση μαζί του.
Επεξεργαστής Μνήμη
Βασισμένο στο Galaxy Note 4, το Galaxy Note Edge δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι λιγότερο από αυτό στον τομέα του Hardware που βρίσκεται στο εσωτερικό του.
Έτσι λοιπόν, στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, διατίθεται η έκδοση που είναι βασισμένη στον Snapdragon 805 της Qualcomm, με υποστήριξη για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας LTE / 4G.
Στο εσωτερικό του Snapdragon 805 βρίσκονται συνολικά τέσσερις πυρήνες επεξεργασίας, οι Krait 450, που αποτελούν την νεότερη και τελευταία έκδοση του σχεδιασμένου από την ίδια την Qualcomm πυρήνα. Χρονισμένοι αρκετά υψηλά στα 2.7 GHz χαρίζουν στο Galaxy Note Edge εντυπωσιακές επιδόσεις σε καθημερινή χρήση, αλλά και σε μετρίσιμη μορφή μέσω benchmarks.
Μοναδικό θεωρητικά μειονέκτημα των Krait 450 είναι η έλλειψη υποστήριξης για λειτουργικά συστήματα των 64-bit κάτι που σημαίνει πως το Galaxy Note Edge δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτή την δυνατότητα όταν αναβαθμιστεί σε Android Lollipop. Σε συνδυασμό με συνολικά 3GB μνήμης RAM, η απόδοση του τηλεφώνου σε καθημερινή ακόμα και ιδιαίτερα εντατική χρήση είναι εντυπωσιακή. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ο χρήστης του Galaxy Note Edge να διαπιστώσει έστω και την παραμικρή καθυστέρηση στην απόκριση του και την εκτέλεση οποιασδήποτε εφαρμογής, ενώ η αρκετά μεγάλη μνήμη RAM εξασφαλίζει και το άνετο multitasking.
Η κάρτα γραφικών που βρίσκεται μέσα στον Snapdragon 805 και το Galaxy Note Edge είναι ίσως σημαντικότερη αφού είναι υπεύθυνη για την χωρίς προβλήματα παραγωγή γραφικών στην υψηλής ανάλυσης οθόνη της συσκευής. Αυτή είναι φυσικά η Adreno 420 της Qualcomm και πάλι, η πρώτη κάρτα γραφικών της εταιρείας που μπορεί να «οδηγήσει» οθόνες αυτής της ανάλυσης χωρίς σημαντική πτώση στην απόδοση της. Θεωρητικά και πρακτικά, το Galaxy Note Edge μπορεί να παίξει χωρίς προβλήματα ακόμα και τα πλέον απαιτητικά παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store της Google, ενώ αναπαράγει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και κάθε είδους και ανάλυσης αρχείο βίντεο.
Ο αποθηκευτικός χώρος τέλος του Galaxy Note Edge ανέρχεται σε ονομαστικά 32 GB από τα οποία περίπου 25 GB είναι διαθέσιμα στο χρήστη. Ο χώρος αυτός παρότι αρκετός για τις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί φυσικά να επεκταθεί περισσότερο με τη χρήση καρτών μνήμης microSD.
Μπαταρία.
Η μπαταρία που βρίσκεται στο εσωτερικό του Galaxy Note Edge έχει ελάχιστα μικρότερη χωρητικότητα από αυτή του Galaxy Note 4 με 3.000 mAh αντί των 3.100.
Η χωρητικότητα αυτή σε συνδυασμό με την πολύ καλή διαχείριση ενέργειας που κάνει η συσκευή, της χαρίζουν αποδεκτούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας, που διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τον τρόπο χρήσης.
Σε καθημερινή … φυσιολογική χρήση χωρίς πολλές απαιτήσεις, το Galaxy Note Edge μπορεί να παραμείνει ενεργό για περισσότερες από δύο ημέρες λειτουργίας, χρόνος μάλλον ικανοποιητικός με δεδομένα τα χαρακτηριστικά του.
Σε περισσότερο απαιτητική χρήση για την οποία και μάλλον έχει σχεδιαστεί το Galaxy Note Edge, και ειδικά με τη χρήση του 4G για την μετάδοση δεδομένων, ο χρόνος αυτός μειώνεται σε λίγο περισσότερο από μια ολόκληρη ημέρα λειτουργίας. Σε αυτή την περίπτωση, το Galaxy Note Edge καταφέρνει πάντως να παραμείνει χωρίς πρόβλημα ενεργό για το εργάσιμο κομμάτι της ημέρας και όχι μόνο, καλύπτοντας και πάλι θεωρητικά τις ανάγκες του χρήστη του.
Συμπέρασμα.
Το Galaxy Note Edge δεν είναι η συσκευή που πείθει τον υποψήφιο αγοραστή να αντικαταστήσει με αυτό την παλιά του συσκευή ή τουλάχιστον δεν είναι σχεδιασμένο μόνο για αυτό.
Ξεκινώντας σαν ένα «πείραμα» από την πλευρά της Samsung προκειμένου αυτή να δει την αποδοχή που θα έχει από το αγοραστικό κοινό, ήταν αρκετά «άτυχο» ώστε να εντυπωσιάσει περισσότερο από ότι περίμενε και η ίδια η εταιρεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διάθεση του να καθυστερήσει περισσότερο μέχρι η εταιρεία να το κατασκευάσει σε αρκετά μεγάλες ποσότητες και να το διαθέσει σταδιακά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στο διάστημα αυτό, η ίδια η Samsung παρουσίασε την φυσιολογική εξέλιξη της κυρτής οθόνης, στο Galaxy S6 Edge, και το Galaxy Note Edge κινδυνεύει να γίνει η συσκευή που δείχνει «ξεπερασμένη» χωρίς πραγματικά να είναι.
Η καθημερινή του χρήση, τουλάχιστον στην κατηγορία που απευθύνεται με βάση το μέγεθος, τις δυνατότητες αλλά και την τιμή πώλησης του, είναι ακριβώς όσο διαφορετική και ξεχωριστή πρέπει να είναι ώστε να δικαιολογεί την ύπαρξη του, χωρίς να τρομάζει και να δυσκολεύει το χρήστη του.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας