Εισαγωγή
Όταν πριν ένα περίπου χρόνο η LG παρουσίαζε το πρώτο G Flex, η συσκευή έδειχνε περισσότερο κατασκευασμένη για να δείξει τις δυνατότητες της εταιρείας, και να βελτιώσει το κύρος της παρά ότι ήταν σχεδιασμένη για καθημερινή χρήση. Όταν τελικά το G Flex έγινε διαθέσιμο στην αγορά, δυστυχώς η εντύπωση αυτή επιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό, με την συσκευή να δείχνει πως ήταν ένα απλά επανασχεδιασμένο G2 προκειμένου να φιλοξενήσει την εντυπωσιακή μεν, όχι χρήσιμη δε, κυρτή του οθόνη.
Ένα χρόνο μετά, η LG παρουσίασε πριν λίγο καιρό τον αντικαταστάτη του, το G Flex 2, μια συσκευή που έδειχνε με τη σειρά της πως η εταιρεία πιστεύει στην διαφορετικότητα της κυρτής οθόνης, αλλά και πως «άκουσε» την αγορά που ζητούσε ένα Smartphone που εκτός από αυτή την οθόνη να είναι ανταγωνιστικό και στην πράξη.
Το G Flex 2 λοιπόν, διαθέτει την ίδια κυρτή οθόνη με τον προκάτοχο του, με σημαντικές όμως βελτιώσεις στην απόδοση της, αλλά και εντυπωσιακές αλλαγές στο σύνολο του.
Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το νέο Smartphone της LG και θα ανακαλύψουμε πως αυτό πλέον μπορεί να θεωρηθεί μια ικανότατη συσκευή για καθημερινή χρήση.
Σχέδιο Μέγεθος Βάρος
Το βασικότερο και ταυτόχρονα το ξεχωριστό στοιχείο του σχεδιασμού του G Flex 2 είναι φυσικά η κυρτή του οθόνη και η διαφορά που αυτή χαρίζει στην συνολική εμφάνιση της συσκευής.
Η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί το G Flex 2 σε όποιο το δει και το κρατήσει για πρώτη φορά είναι πως πρόκειται για κάτι πραγματικά ξεχωριστό και ασυνήθιστο.
Η πρώτη αυτή θετική εντύπωση από την διαφορετικότητα της συσκευής διατηρείται και όταν ο χρήστης αρχίσει να την «επεξεργάζεται» περισσότερο. Σε γενικές γραμμές το G Flex 2 ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με τις προηγούμενες συσκευές της LG, χωρίς αυτό όμως να είναι αρνητικό σε καμία περίπτωση. Παρά το ότι το G Flex 2 είναι κατασκευασμένο από πλαστικό στο σύνολο του, καταφέρνει με την ποιότητα του πλαστικού αυτού αλλά και το φινίρισμα του να δίνει την εντύπωση μιας πραγματικά πολυτελούς κατασκευής.
Σε αυτό βοηθάει σε μεγάλο βαθμό το πίσω μέρος του, στο οποίο η LG συνεχίζει να χρησιμοποιεί μια ειδική επίστρωση που «εξαφανίζει» τις μικρές γρατζουνιές. Παρά όμως το ότι αυτό το καπάκι μπορεί να αφαιρεθεί από το G Flex 2, κάτω από αυτό μπορεί να βρει κανείς μόνο τις υποδοχές για την καρτα SIM και την κάρτα microSD, αφού η μπαταρία του είναι ενσωματωμένη στην ίδια την συσκευή και δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον χρήστη.
Τα πλήκτρα ελέγχου του G Flex 2 βρίσκονται φυσικά και αυτά στο πίσω μέρος του, μια διάταξη που έχει γίνει πλέον «σήμα κατατεθέν» για τις συσκευές της εταιρείας. Με δεδομένο το σχετικά έστω μεγάλο μέγεθος της συσκευής, τα πλήκτρα αυτά είναι αρκετά μεγάλα και επιτρέπουν την άνετη χρήση τους χωρίς προβλήματα, με το κεντρικό πλήκτρο κλειδώματος να προεξέχει αρκετά ώστε να μπορεί να το βρει ο χρήστης με την αφή του.
Με δεδομένο το ότι η LG γνωρίζει πολύ καλά πώς να σχεδιάζει ποιοτικά άριστες συσκευές ακόμα και χωρίς την χρήση μετάλλου στην κατασκευή τους, η επιλογή της διατήρησης της ίδιας ουσιαστικά σχεδιαστικής γραμμής και στο G Flex 2 δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αρνητική. Μάλιστα είναι σχεδόν σίγουρο πως ακόμα και οι πιο απαιτητικοί χρήστες θα ικανοποιηθούν απόλυτα από τον «αέρα» πολυτέλειας που αποπνέει το G Flex 2 και ταιριάζει απόλυτα με την τιμή πώλησης του.
Οθόνη
Το κύριο χαρακτηριστικό του G Flex 2 είναι φυσικά η κυρτή αλλά και θεωρητικά τουλάχιστον «εύκαμπτη» οθόνη του.
Η οθόνη του G Flex 2 είναι λοιπόν πραγματικά εντυπωσιακή, και σε αυτό συμβάλει σε μεγάλο βαθμό και η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή της. Η τεχνολογία P-OLED της LG δίνει ουσιαστικά το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα με τις SUPER-AMOLED οθόνες της Samsung, έχοντας το επιπλέον πλεονέκτημα της… ευλυγισίας.
Το πρώτο G Flex προσέφερε οθόνη διαγωνίου 6 ιντσών, με αρκετά μικρή ανάλυση των 1280 x 720 pixels ή 720p. Το G Flex 2 με τη σειρά του έχει μικρότερη σε διαγώνιο οθόνη που «περιορίζεται» στις 5.5 ίντσες, με την ανάλυση της να έχει ανέβει στα 1920 x 1080 pixels / 1080p. Η μικρότερη διαγώνιος και η μεγαλύτερη ανάλυση λύνουν και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της οθόνης του πρώτου G Flex, που ήταν η χαμηλή της πυκνότητα.
Σε συνθήκες καθημερινής χρήσης, η οθόνη του G Flex 2 δεν ξεχωρίζει σχεδόν σε τίποτα από μια οθόνη τεχνολογίας SUPER AMOLED που χρησιμοποιεί η Samsung στις δικές της συσκευές. Η τεχνολογία P-OLED της LG προσφέρει το ίδιο ζωντανά και έντονα χρώματα, ενώ ταυτόχρονα και οι γωνίες θέασης είναι οι μεγαλύτερες δυνατές, με την χρωματική αλλοίωση να απουσιάζει πλήρως, και μόνο τον φωτισμό της οθόνης να μειώνεται ελάχιστα κάτω από υπερβολικά μεγάλη γωνία.
Η LG με τη σειρά της, αναγνωρίζει πως τα χαρακτηριστικά απόδοσης της P-OLED οθόνης του G Flex 2 μπορεί να μην εκτιμηθούν από όλους τους υποψήφιους αγοραστές, και έχει προσθέσει την δυνατότητα ρύθμισης της χρωματικής απόδοσης με τρεις διαφορετικές επιλογές. Η ζωντανή ρύθμιση τονίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τα χαρακτηριστικά της οθόνης, η «τυπική» λειτουργία προσπαθεί να βρει την χρυσή τομή ανάμεσα στα έντονα χρώματα και την φυσική εικόνα, ενώ η «τυπική» ρύθμιση προσπαθεί να φέρει τα χρώματα όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτά μιας LCD Οθόνης.
Σε πλήρη αντίθεση με τον προκάτοχο του, η οθόνη του G Flex 2 δείχνει και αυτή με τη σειρά της πως δεν αποτελεί πλέον ένα χαρακτηριστικό εντυπωσιασμού που δεν αποδίδει στην πράξη, και μαζί με τον υπόλοιπο σχεδιασμό της συσκευής καταφέρνει να αποδείξει πως η LG έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα πραγματικά «χρήσιμο» Smartphone με αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό.
Λειτουργικό Σύστημα
Η LG φροντίζει να κάνει με κάθε τρόπο γνωστό πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εμφάνιση και την λειτουργικότητα του γραφικού περιβάλλοντος που έχει σχεδιάσει για τις Android συσκευές της, και το G Flex 2 είναι η νεότερη και καλύτερη απόδειξη στην πράξη.
Η νεότερη έκδοση του UX (η ονομασία που δίνει η LG στο γραφικό της περιβάλλον) θα γίνει διαθέσιμη με την κυκλοφορία του G4, αυτό όμως δεν σημαίνει πως το G Flex 2 υστερεί στην πράξη σε κάποιον τομέα. Η συσκευή «τρέχει» την 5.0.1 έκδοση του Android Lollipop της Google, με το UX πάνω από αυτή.
Σε γενικές γραμμές, το γραφικό περιβάλλον της LG ξεχωρίζει για την απλότητα της εμφάνισης του αλλά ταυτόχρονα και την πολύ καλή ευχρηστία του.
Οι προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι περιορισμένες στο ελάχιστο, δίνοντας στον χρήστη την δυνατότητα να επιλέξει και να εγκαταστήσει αυτός τις εφαρμογές που τον εξυπηρετούν στην καθημερινότητα του.
Φυσικά το UX της LG αλλάζει την εμφάνιση αλλά και μέχρι ένα σημείο την λειτουργικότητα πολλών εφαρμογών του Android της Google, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι στις περισσότερες περιπτώσεις προς το καλύτερο.
Ένα από τα «περίεργα» χαρακτηριστικά του UX της εταιρείας είναι πως δεν διαθέτει κάποια ξεχωριστή εφαρμογή για την αναπαραγωγή video. Ο χρήστης θα πρέπει να βρει το video που θέλει μέσα από το «Άλμπουμ» και μόλις το επιλέξει, το G Flex 2 θα ξεκινήσει κανονικά την αναπαραγωγή του.
Μια από τις ξεχωριστές δυνατότητες του UX είναι το Qslide, μια λειτουργία που επιτρέπει στον χρήστη να εμφανίζει κάποιες εφαρμογές σε μικρό «αναδυόμενο» παράθυρο στο μενού του G Flex 2 και να τις χρησιμοποιεί ενώ κάνει και κάτι άλλο ταυτόχρονα. Η λίστα περιλαμβάνει δυστυχώς μόνο κάποιες από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της LG όπως οι σημειώσεις και ο File Manager.
Η LG είναι ταυτόχρονα από τις λίγες εταιρείες που προσφέρουν πλέον στις συσκευές τους έναν προεγκατεστημένο File Manager για την προβολή και την διαχείριση των αρχείων που βρίσκονται στην συσκευή.
Στο σύνολο του, το γραφικό περιβάλλον του G Flex 2 είναι σίγουρα εντυπωσιακό σε εμφάνιση και εύχρηστο σε καθημερινή χρήση. Η LG έχει σωστά κατά την γνώμη μας επιλέξει να περιορίσει τις σχεδιαστικές αλλαγές που σκοπεύουν περισσότερο στον εντυπωσιασμό και λιγότερο στην πρακτικότητα, και το τελικό αποτέλεσμα είναι το G Flex 2 όπως και οι περισσότερες συσκευές της εταιρείας να μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς πρόβλημα ακόμα και από χρήστες που δεν έχουν εμπειρία με κάποια συσκευή της στο παρελθόν.
Κάμερα
Ακολουθώντας την πολιτική της εταιρείας που δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν χρειάζεται ένας μεγάλος αισθητήρας με εντυπωσιακό στα χαρτιά αριθμό Mpixels για να μπορεί ένα Smartphone να βγάλει καλές φωτογραφίες, το G Flex 2 χρησιμοποιεί και πάλι έναν αισθητήρα των 13 Mpixels.
Η απόδοση του όμως είναι αισθητά βελτιωμένη από αυτή της κάμερας του G3 της εταιρείας, και φυσικά αυτή του προκατόχου του, του πρώτου G Flex. Φυσικά από την συσκευή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Optical Image Stabilization, αλλά και το Laser Focus, δύο χαρακτηριστικά που λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βοηθώντας το G Flex 2 να βγάλει πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες. Μοναδικό παράπονο μας με την λειτουργία του Optical Image Stabilization είναι πως πολλές φορές αυτό ενεργοποιείται αφού ο χρήστης πατήσει το εικονικό πλήκτρο λήψης της φωτογραφίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί από πριν αυτός να δει πόσο φωτεινή θα είναι τελικά η φωτογραφία.
Το αποτέλεσμα του συνόλου που αποτελεί την κάμερα του G Flex 2 είναι οι φωτογραφίες να περιέχουν εντυπωσιακή λεπτομέρεια για αισθητήρα των 13 Mpixels, με το Hardware στο εσωτερικό του να επεξεργάζεται και να αποθηκεύει στο τελικό αρχείο όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.
Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, οι φωτογραφίες έχουν άριστη χρωματική πιστότητα, και με τη χρήση του HDR το G Flex 2 καταφέρνει να βγάλει πολύ καλές φωτογραφίες ακόμα και με έντονο ηλιακό φως στο πίσω μέρος του σκηνικού.
Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, που είναι και πραγματικά χρήσιμο το Optical Image Stabilization, το G Flex 2 προσπαθεί να βρει τον ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα στην αύξηση της ευαισθησίας στο φως και την αποθήκευση λεπτομερειών στην φωτογραφία. Στις περισσότερες περιπτώσεις η φωτογραφία βγαίνει τελικά λίγο πιο σκοτεινή από ότι θα ήθελε ο χρήστης, προκειμένου αυτή να μην χάσει ιδιαίτερα σε λεπτομέρεια.
Η εφαρμογή της κάμερας τέλος δεν έχει δεχθεί σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με αυτή του G3. Το βασικό ζητούμενο είναι να μπορεί ο χρήστης του G Flex 2 να βγάλει εύκολα και γρήγορα όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες. Δυστυχώς όμως, η εφαρμογή δεν έχει καν διαθέσιμες επιπλέον δυνατότητες ρύθμισης του ISO, της έκθεσης του φακού στο φως ή της ισορροπίας λευκού, δυνατότητες που προσφέρουν οι περισσότερες ανταγωνιστικές συσκευές στην κατηγορία του.
Με δεδομένη την ανακοίνωση του G4 τις επόμενες ημέρες, η LG επέλεξε να κρατήσει για αυτό τις περισσότερες σημαντικές αλλαγές στα χαρακτηριστικά και την απόδοση της κάμερας, με το G Flex 2 να προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζεται σαν «ενδιάμεση» λύση. Η απόδοση της κάμερας του είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με αυτή του G3 και σίγουρα πολύ καλύτερη από το πρώτο G Flex που αντικαθιστά.
Επεξεργαστής Μνήμη.
Στο εσωτερικό του G Flex 2 βρίσκεται καλώς ή κακώς ο Snapdragon 810 της Qualcomm με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αλλά δυστυχώς και με τα σημαντικά μειονεκτήματα του. Το μόνιμο πρόβλημα της αυξημένης θερμοκρασίας κατά την λειτουργία του κάνει την εμφάνιση του και στο G Flex 2 όπως και σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές που τον χρησιμοποιούν, και πραγματικά στερεί από την συσκευή της επιδόσεις που της αξίζουν.
Σε συνθήκες καθημερινής χρήσης οι συνολικά 8 πυρήνες λειτουργίας του Snapdragon 810 προσφέρουν σίγουρα κορυφαία απόδοση, με απόκριση και ταχύτητα εκτέλεσης εφαρμογών βελτιωμένη σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη γενιά High End συσκευών.
Όμως οι χρονισμένοι στα 2 GHz τέσσερις Α-57 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του είναι και αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα με την θερμοκρασία λειτουργίας του. Ακόμα και 3-4 δευτερόλεπτα λειτουργίας στην μέγιστη συχνότητα τους είναι αρκετά ώστε να αυξήσουν αρκετά την θερμοκρασία του ίδιου του επεξεργαστή αλλά και ολόκληρης της συσκευής. Η πρώτη αντίδραση του Snapdragon 810 είναι να μειώσει αισθητά την ταχύτητα λειτουργίας τους, κάτι που όμως δεν λύνει το πρόβλημα, απλά επιτρέπει στο G Flex 2 να τους χρησιμοποιήσει για μικρό ακόμα χρονικό διάστημα. Στην παρατεταμένη χρήση της συσκευής, ο Snapdragon 810 αναγκάζεται να απενεργοποιήσει μέχρι και τους τέσσερις συνολικά A-57 και να μεταφέρει το σύνολο των εργασιών που εκτελεί η συσκευή στους επίσης τέσσερις μικρούς Α-53, με τον σημαντικά χαμηλότερο χρονισμό στο 1.5 GHz. Σε αυτή την περίπτωση η θερμοκρασία λειτουργίας παραμένει σταθερή χωρίς όμως να είναι χαμηλή, και απλά το G Flex 2 συνεχίζει να λειτουργεί έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος της απόδοσης του.
Σε συνθήκες καθημερινής χρήσης, αυτά ίσως να μην έχουν την ίδια σημασία όσο κατά την εκτέλεση ενός Benchmark για την μέτρηση της απόδοσης του Snapdragon 810. Ακόμα και έτσι όμως, μερικά λεπτά έντονης χρήσης του G Flex 2 με μετάβαση μεταξύ εφαρμογών είναι αρκετά ώστε να αυξήσουν αισθητά την θερμοκρασία της συσκευής, και να κάνουν τον χρήστη να νιώθει «άβολα» κατά την χρήση της.
Η μνήμη RAM για κάποιο λόγο περιορίζεται σε μόλις 2 GB στην έκδοση με τα 16 GB αποθηκευτικού χώρου, όπως αντίστοιχα συνέβαινε και με το G3 της εταιρείας. Παρά το ότι είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετά για την εκτέλεση αρκετών εφαρμογών ταυτόχρονα, στην κατηγορία τιμής που ανήκει το G Flex 2, ακόμα και για απλά «ψυχολογικούς» λόγους ίσως θα ήταν καλύτερα η LG να έχει επιλέξει να προσφέρει 3 GB μνήμης.
Ο Ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος έχει ονομαστικό μέγεθος 16 GB από τα οποία όμως μόλις 10 GB περίπου είναι διαθέσιμα στον χρήστη. Λόγω των αλλαγών που έχει κάνει η Google στο Android Lollipop, το ίδιο το λειτουργικό σύστημα αλλά και οι εφαρμογές που εγκαθιστά ο χρήστης, καταλαμβάνουν τελικά περισσότερο χώρο στην μνήμη της συσκευής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εκδόσεις των 16 GB να θεωρούνται απλά επαρκείς για καθημερινή χρήση μιας συσκευής σαν το G Flex 2, και να κάνουν την αγορά μιας κάρτας μνήμης microSD σχεδόν “αναγκαστική.
Μπαταρία
Το μέγεθος του G Flex 2 επιτρέπει την χρήση μιας σχετικά έστω μεγάλης σε χωρητικότητα μπαταρίας που φτάνει τα 3.000 mAh.
Η LG «προσπάθησε» όσο αυτό ήταν δυνατόν να κρύψει τα μειονεκτήματα του Snapdragon 810 που βρίσκεται στο εσωτερικό του, με ένα από τα σημαντικότερα να είναι και η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Μάλιστα με δεδομένη και την μεγάλη σε διαγώνιο οθόνη του, το G Flex 2 προσφέρει απόλυτα ικανοποιητικούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας. H κατανάλωση του Snapdragon 810 κατά την χρήση του G Flex 2 είναι πραγματικά απαράδεκτη ακόμα και με δεδομένες τις θεωρητικές τουλάχιστον επιδόσεις του, και η LG προκείμενου να «αντισταθμίσει» το πρόβλημα αυτό, έχει κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά στην κατανάλωση όταν η συσκευή βρίσκεται σε αναμονή προκειμένου να αυξήσει τον συνολικό χρόνο που αυτή θα παραμείνει ενεργή.
Ακόμα και σε εντατική χρήση όλων των δυνατοτήτων του, και συνδεδεμένο σε 4G / LTE δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το G Flex 2 μπορεί να παραμείνει ενεργό για μια ολόκληρη ημέρα, χρόνος που πλέον θεωρείται ικανοποιητικός για μια συσκευή της κατηγορίας του και με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.
Σε λιγότερο εντατική χρήση, ο χρόνος λειτουργίας μπορεί να φτάσει και τις δύο ημέρες, σε αυτή την περίπτωση όμως ο χρήστης του θα πρέπει να είναι «προσεκτικός» στο πόσο απαιτητικός είναι.
Μοναδικό μας παράπονο είναι η λειτουργία «εξοικονόμησης» ενέργειας που προσφέρει το G Flex 2, η οποία δεν επιτρέπει την ρύθμιση των παραμέτρων της, και ταυτόχρονα δεν περιγράφει καν τι ακριβώς περιορίζει στην απόδοση του προκειμένου να αυξήσει τον χρόνο αναμονής και λειτουργίας. Η μοναδική διαθέσιμη επιλογή αφορά την αυτόματη ενεργοποίηση της λειτουργίας σε προκαθορισμένο ποσοστό της μπαταρίας, που και πάλι περιλαμβάνει μόνο δύο επιλογές, στο 5% και το 15%.
Συμπέρασμα.
Ένα χρόνο περίπου μετά την ανακοίνωση και την κυκλοφορία του αρχικού G Flex, η LG έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε να κάνει. Παρουσίασε την δεύτερη και βελτιωμένη σημαντικά έκδοση του, που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως η εταιρεία δεν προσπαθούσε απλά να εντυπωσιάσει με κάτι το διαφορετικό και ασυνήθιστο, απλά χρειαζόταν λίγο ακόμα χρόνο ώστε να το κάνει και πραγματικά χρήσιμο.
Με εξαίρεση την χαμηλότερη από ότι μπορεί να βρει κανείς σε συσκευές του ανταγωνισμού ανάλυση της οθόνης του (που παραμένει πάντως εντυπωσιακή σε απόδοση), το G Flex 2 είναι μια πραγματικά High End συσκευή που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του χρήστη με την απόδοση της.
Με το G4 να βρίσκεται λίγο καιρό πριν την επίσημη κυκλοφορία του στην αγορά, το G Flex 2 είναι η συσκευή που απευθύνεται σε όσους θέλουν να έχουν κάτι το πραγματικά ξεχωριστό και ασυνήθιστο χωρίς να τους ζητά να κάνουν συμβιβασμούς για να το αποκτήσουν.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
5 σχολια
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΩ ΜΕΧΡΙ 250ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ SMARTPHONE ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΗΞΕΙ ΣΕ ΔΥΟ.ΣΤΟ LG G3(16GB) ΚΑΙ ΣΤΟ LG G FLEX 2.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΣΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ.ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΠΩς ΤΟ VIBER ΚΤΛ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΣΥΧΝΕς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ <> ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ.ΚΑΘΩς ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ LAG ΣΤΟ ΤΗΛ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
Καλησπέρα !
Το G Flex 2 είναι αρκετά νεότερη συσκευή από το G3 και θεωρώ ότι είναι μια καλύτερη συνολικά επιλογή. Η κάμερα του είναι λίγο καλύτερη, η οθόνη του είναι 1080p αντί για QHD έχει όμως πολύ καλύτερη χρωματική απεικόνιση. Συνολικά είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς ίσως εκτός από αυτόν της μπαταρίας που θέλει λίγη συνήθεια αφού μπορεί να βγάλει μια ημέρα μεν, αλλά με σχετικά έντονη χρήση !
Τελικά τι λέτε Lg g flex 2 η Lg g4?
Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι σχετικά απλή !
Το G4 έχει καλύτερη κάμερα, πιο πολυτελές σχεδιασμό ενώ είναι και αρκετά πιο ελαφρύ και “μαζεμένο” σε διαστάσεις. Η οθόνη του είναι η καλύτερη LCD οθόνη που υπάρχει σε κινητό τηλέφωνο και ο Snapdragon 808 στο εσωτερικό του δεν έχει σε καμία περίπτωση τα προβλήματα θερμοκρασίας και κατανάλωσης που έχει ο Snapdragon 810 του Flex 2. 🙂
Χαιρετώ την παρέα!
Το δίλημμα είναι το εξής: Α5 2016 ή flex2??
Ευχαριστώ.