Με την Sony να αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία της εταιρείας συνολικά, αλλά κυρίως στην αγορά των Smartphones, η δημιουργία νέων συσκευών και κατά προτίμηση σε κατηγορίες που η εταιρεία έχει “ελπίδες” να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Samsung και η LG είναι μια από τις τελευταίες κινήσεις της προκειμένου να ανακάμψει.
Σε αυτή την κατηγορία φαίνεται να ανήκει μια συσκευή που για μια ακόμα φορά διέρρευσε μέσω του GFX Benchmark, με κωδικό μοντέλου Ε5663. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του E5663 δείχνουν πως πρόκειται πιθανότατα για τον αντικαταστάτη του Xperia Z3 Compact. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται ο MT6795 επεξεργαστής της Mediatek με συνολικά 8 πυρήνες αρχιτεκτονικής Α-53 της ARM στο εσωτερικό του. Με δεδομένα τα αμέτρητα προβλήματα λειτουργίας του Snapdragon 810 που χρησιμοποιεί και η Sony στο Xperia Z3+ / Z4 η επιλογή του MT6795 είναι η μάλλον λογική “λύση” προκειμένου η εταιρεία να μην δημιουργήσει μια ακόμα συσκευή που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα όσων χρησιμοποιούν τον Snapdragon 810. Η οθόνη του E5663 αναφέρεται στο GFX Benchmark με διαγώνιο 4,6 ιντσών αποκαλύπτοντας και σε μεγάλο βαθμό το συνολικό μέγεθος της συσκευής, ενώ η ανάλυση των 1920 x 1080 pixels δείχνει πως πρόκειται για μια συσκευή που θα ανήκει στην High End κατηγορία.
Τα Xperia Z1 Compact και Xperia Z3 Compact της Sony είναι ίσως οι μοναδικές συσκευές της εταιρείας που έτυχαν καλής αποδοχής από την αγορά αφού ουσιαστικά “παίζουν” σε μια κατηγορία χωρίς αντίπαλό. Οι συσκευές αυτές συνδυάζουν High End τεχνικά χαρακτηριστικά (με εξαίρεση την ανάλυση της οθόνης τους) μαζί με μικρότερο μέγεθος που κάνει ευκολότερη την μεταφορά τους.
Σε αυτή την κατηγορία συσκευών φαίνεται να ανήκει και το E5663 έχοντας όμως μια σημαντική διαφορά. Το E6553 παρουσιάστηκε σαν Xperia Z4 στην Ιαπωνία και σαν Xperia Z3+ στην Ευρώπη ενώ στην συνέχεια η Sony δημιούργησε μια ακόμα έκδοση του με την ονομασία Xperia Z4v και QHD οθόνη. Αυτό φέρνει την εταιρεία σε μια μάλλον δύσκολη θέση, αφού το E5663 θα πρέπει να βρει μια ονομασία που να δείχνει ποιας συσκευής “απόγονος” είναι και ταυτόχρονα να δείχνει σε ποια κατηγορία ανήκει.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας