Λειτουργικό Σύστημα
Εάν δεν έχετε εμπειρία από τα μοντέλα της Xiaomi και έχετε διαβάσει τις προηγούμενες παρουσιάσεις που κάναμε, τότε θα έχετε ήδη αποκτήσει μια αρκετά καλή εικόνα για το Περιβάλλον Χρήστη που έχει δημιουργήσει και που ή ίδια ονομάζει MIUI. Στην περίπτωση του Redmi 4X λοιπόν, η έκδοση του MIUI με την οποία ήρθε στα χέρια μας είναι η 8.2.9 που «πατάει» στο Android της Google (έκδοση 6.0.1).
Ως γνωστόν, η Xiaomi έχει επέμβει σε μεγάλο βαθμό στο λειτουργικό της Google και μια από τις πρώτες διαφορές που συναντάει κανείς, είναι η ανυπαρξία App Drawer. Έτσι, τα πάντα, από τις εφαρμογές μέχρι τα widgets μας, είναι στις διάφορες Οθόνες που έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε χωρίς ωστόσο να μπορούμε να αλλάξουμε την διάταξη. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων ώστε να έχουμε καλύτερη οργάνωση.
Όπως είναι ευνόητο, η διαχείριση των ταπετσαριών, των widgets κτλ γίνεται με ευκολία, ενώ θετική είναι η δυνατότητα εγκατάστασης Θεμάτων.
Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων ξεδιπλώνεται ολόκληρος με «σύρσιμο» του δαχτύλου μας και μπορούμε να ταξινομήσουμε τις συντομεύσεις μας οι οποίες δεν μπορούν να είναι περισσότερες ή λιγότερες από 11. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να εμφανίζονται πληροφορίες για τον καιρό, ενώ κατά την διάρκεια του 24ωρου αλλάζουν οι χρωματισμοί.
Ο αριθμός των προεγκατεστημένων εφαρμογών είναι αρκετά μεγάλος, χωρίς να μπορούμε κατά την άποψή μας να πούμε ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο. Πάντως, υπάρχει η εφαρμογή «Ασφάλεια» που δίνει την δυνατότητα μιας πλήρους επόπτευσης της συσκευής, κάτι που συναντάμε άλλωστε πλέον σχεδόν σε όλους τους κατασκευαστές.
Όσον αφορά την ενότητα των Ρυθμίσεων, είναι γνωστό ότι είναι αρκετά εκτεταμένη και επιτρέπει μεγάλο βαθμό παραμετροποίησης. Από την άλλη, όπως έχουμε ξαναπεί για τα δεδομένα του μέσου χρήστη ίσως θα ήταν καλό να απλοποιηθεί στο μέλλον.
Το γραφικό περιβάλλον του dialer, της εφαρμογής των SMS και των επαφών μας κρίνεται ως εύχρηστο, όπως θα περίμενε κανείς σε μια σύγχρονη Android συσκευή.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει File Manager όπως επίσης και Ραδιόφωνο για τους… λάτρεις των ερτζιανών.
Γενικά, αν είσαστε χρήστης που τον ενδιαφέρει να έχει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και εκτιμάτε το να έχετε εφαρμογές για παν… επιστητό, είναι δεδομένο ότι το MIUI θα σας ικανοποιήσει και με το παραπάνω. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξή του, σε κάθε περίπτωση η Xiaomi είναι εμφανές ότι έχει επενδύσει αρκετούς πόρους και το αποτέλεσμα είναι ότι προσφέρει την δική της εμπειρία χρήσης στην προσπάθειά της να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
27 σχολια
Πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση. Η συσκευή έχει την μπάντα 20 στο δίκτυο 4G;
Σε ευχαριστουμε πολύ !
Όλες οι συσκευές της εταιρείας που έρχονται επίσημα στη χώρα μας την έχουν, για αυτό και συνηθως επιλέγεται η Qualcomm έκδοση τους
Ολες οι συσκευές; Ακόμα και το redmi 4 pro? Πάντως στο site της infoquest και στα χαρακτηριστικά τόσο του redmi 4x όσο και στο redmi 4 pro η b20 δεν αναφέρεται. Εχω κατασταλάξει στη μάρκα και στις 5 ίντσες, το μοντέλο ψάχνω ακόμα!
Από ότι είδα, δεν αναφέρεται καμία από τις υποστηριζόμενες συχνότητες. Πρακτικά όμως, επειδή γνωρίζω ότι τις έχουν διαθέσιμες και τα δύο δίκτυα της Cosmote και της Wind, που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη “μπάντα”, υποστηρίζεται κανονικά.
Αν θες την άποψη μου, το RedMi 4 Pro είναι με διαφορά καλύτερο, αν το βρεις ακόμα διαθέσιμο σε κάποιο κατάστημα που το εισάγει επίσημα. Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει, εδώ
https://in2mobile.gr/2017/04/02/xiaomi-redmi-4-pro-review-global-version/
Οποσδηποτε καλύτερο το redmi 4 pro. Αναφερομαι στην σελιδα xiaomi-greece.gr. Στα χαρακτηριστικά του X4 αναφέρει συγκεκριμενα “FDD LTE B1 / B3 / B5 / B7 / B8” και αντίστοιχα στο 4 pro B3/B5. B20 πουθενά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να είμαι και 100% σίγουρος, υπόσχομαι όμως ότι μέχρι αύριο θα το επιβεβαιώσω και θα επανέλθω 🙂
Ευχαριστώ!
Καλησπέρα και πάλι !
Επίσημα η απάντηση από την InfoQuest είναι ότι όλες οι συσκευές που έχουν επίσημα πλεόν στην Ελλάδα, υποστηρίζουν κανονικά την B20 🙂
Ευχαριστώ πολύ! Θα κοιτάξω για το redmi 4 pro.
Εχει βγει και έκδοση με 4gb/64gb(international version) . Υποστηρίζεται στην Eλλαδα σαν το global version? Είναι δλδ το ίδιο?
Επίσης αναμεσα στο redmi 4x 4/64 και στο huawei p9 lite 2017 ποιο θα πρότεινες? Με ενδιαφέρει κυριως η smooth καθημερινη χρηση του σε διαφορες εφαρμογές , η μπαταρια κατα δεύτερον, ενω η καμερα δεν με ενδιαφέρει και τόσο. Ως προς το gaming δεν παίζω κάτι παρα πολύ απαιτητικό.
απο μπαταρια πως ειναι φορτιζει γρηγορα? αργα ?
Δεν υπάρχει Quick Charge δυστυχώς στο RedMi 4X, δεν υποστηριζεται από το hardware της συσκευής. Η απλή φόρτιση θέλει λίγο περισσότερο από 2 ώρες με δεδομένη την χωρητικότητα της μπαταρίας του 🙂
Ειναι dual sim full active ?
Κλήσεις δέχονται και οι δύο SIM κανονικά. Ενεργή σύνδεση δεδομένων μπορεί να έχει μόνο η μια από τις δύο, αλλά δεν χρειάζεται συνήθως κάτι περισσότερο από αυτό. Όταν μιλάς στο ένα νούμερο δέχεται κανονικα κλήσεις και η δεύτερη SIM.
Ευχαριστω πολυ
να παρω αυτο στην εκδοση των 32gb και 3gb ram στα 179€ ή το huawai p9 lite 2017 στα 179 αντιστοιχα?
Σε αυτά τα χρήματα, το P9 Lite 2017 έχει σημαντικά καλύτερη κάμερα, και είναι και ελάχιστα πιο γρήγορο. Το 4Χ έχει 32GB χώρου αλλά και τα δύο έχουν 3 GB RAM. Θεωρώ ότι το P9 lite 2017 είναι καλύτερη επιλογή
Μπορω να μεταφερω εφαρμογες στην καρτα sd?οταν εισαι σε κλειδωμενη οθονη αν πατησεις δυο φορες ανοιγει η οθονη ή δεν εχει αυτο το χαρακτηριστικο?
Οι περισσότερες εφαρμογές πλέον σχεδιάζονται να μην μπορούν να μεταφερθούν στην κάρτα SD για λόγους απόδοσης και κατανάλωσης μπαταρίας. Εξαρτάται περισσότερο από την εφαρμογή και λιγότερο από το κινητό.
Αυτό με το διπλό tap στην οθόνη όχι δυστυχώς δεν υποστηρίζεται στο redmi 4X
Γεια σας και καλο βραδυ! Η μπαταρια πραγματι ειναι οπως την περιγραφει το αρθρο. Με μετρια χρηση κραταει δυο μερες. Δηλαδη μιση και μιση. Και με βαρια χρηση παλι μενει μπαταρια! Ομως εχω μια ερωτηση. Φορτιζει εξαρετικα πολυ γρηγορα, κατι που δεν ειχα ξαναδει. Οποτε εχω αμφιβολιες που το βαζω στη πριζα ολη νυχτα. Μηπως θα παθει κατι η μπαταρια??
Καλησπέρα !
Όλα τα Smartphones, άσχετα από το πόσο γρήγορα φορτίζουν, σταματούν να παίρνουν ρεύμα από τον φορτιστή μόλις γεμίσουν. Το να μείνει πάνω στο φορτιστή το κινητό δεν έχει κάποια διαφορά και δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα 🙂
Ο χρόνος φόρτισης τώρα, εξαρτάται από το ρυθμό με τον οποίο δίνει ρεύμα ένας φορτιστής και από το πως το κινητό μπορεί και αυτό να πάρει μέχρι με έναν συγκεκριμένο “ρυθμό”. Δεν αλλάζει πάντως και πάλι κάτι γιατί όταν τελειώσει η διαδικασία της φόρτισης, όσο γρήγορη και αν είναι το κινητό σταματάει απλά να δέχεται ρεύμα από τον φορτιστή
Καλησπέρα
Η υποδοχή usb υποστηρίζει OTG ;
Καλησπέρα !
Υποστηρίζεται κανονικά από όσο ξέρω, για USB Sticks και εξωτερικούς δίσκους που είναι διαμορφωμένοι σε FAT32 και exFAT !
Καλησπερα ποιο θα μου προτεινατε αυτο ή το xiaomi redmi 4x?
Συγγνωμη εκανα λαθος στο προηγουμενο σχολιο.Πιο θα προτεινατε αυτο ή tο huawai p9 lite 2016?
Συγγνωμη λαθος το προηγουμενο σχολιο.Πιο θα μου προτεινατε,το huawai p9 lite 2016,ή το xiaomi redmi 4x?