Κάμερα
Η βασική κάμερα του Meizu M5s διαθέτει φακό με ανάλυση 13 MP (θυμίζουμε ότι η εμπρόσθια κινείται στα 5 MP), διάφραγμα f/2.2, HDR και Dual-Tone LED flash.
Λόγω του ότι πρόκειται για αρκετά οικονομική συσκευή, είχαμε σχετικά χαμηλές προσδοκίες για τις επιδόσεις της και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι στην πράξη διαψευστήκαμε ευχάριστα, καθώς κατά την διάρκεια της μέρας οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Meizu M5s είναι αξιοπρεπείς. Τα χρώματα αποδίδονται αρκετά καλά χωρίς υπερβολές, η φωτομέτρηση είναι σωστή, ενώ η εστίαση και η απεικόνιση των λεπτομερειών κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Όπως είναι επόμενο, κατά την διάρκεια της νύχτας ή όταν ο φωτισμός δεν είναι επαρκής τα αποτελέσματα δεν θα ικανοποιήσουν τον απαιτητικό χρήστη, κάτι αναμενόμενο για μια συσκευή των 170 ευρώ. Η ύπαρξη HDR μπορεί να βελτιώσει την όλη κατάσταση μεν απαιτεί πολύ σταθερό χέρι δε, και σε κάθε περίπτωση ακόμα και έτσι είναι δύσκολο να μιλήσουμε για… φωτογραφικά θαύματα.
Παρόλαυτά, κρίνοντας πάντα το Meizu M5s σε σχέση με την τιμή του, θα δηλώσουμε ικανοποιημένοι από την κάμερά του. Τέλος, το interface της κάμερας είναι ιδιαίτερα απλό και δεν θα προβληματίσει σε τίποτα τον μέσο χρήστη, ενώ η δυνατότητα καταγραφής video φτάνει τα 1080p με 30 fps.
Επεξεργαστής – Μνήμη
Στο εσωτερικό του Meizu M5s βρίσκεται ο αρκετά παλιός πλέον MT6753 της Mediatek. Παραδοσιακά, οι επεξεργαστές της εταιρείας χρησιμοποιούν τους Α-53 της ARM, και ο MT6753 χρησιμοποιεί 8 από αυτούς. Η μέγιστην συχνότητα είναι το 1.3 GHz, και χάρη στον αριθμό τους, τουλάχιστον προσφερουν αποδεκτές επιδόσεις στην συσκευή.
Σχεδόν όλες οι εφαρμογές ξεκινούν χωρίς ο χρήστης του Meizu M5s να παρατηρήσει κάποια ενοχλητική καθυστέρηση, με εξαίρεση τις πιο απαιτητικές όπως κάποια παιχνίδια κλπ.
Το ίδιο το γραφικό περιβάλλον της συσκευής «τρέχει» χωρίς κολλήματα, και σχεδόν τα πάντα γίνονται χωρίς ποτέ η συσκευή να δείχνει ότι … ζορίζεται ή ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Σε αυτό συμβάλουν και τα 3 GB μνήμης RAM, που πλέον θεωρείται καλώς ή κακώς το «κατώτερο» που πρέπει να έχει μια συσκευή για αξιοπρεπές Multitasking.
Για τα γραφικά, σε αντίθεση με τον επίσης της Mediatek MT6755 του M5 Note και την Mali T860, αυτός του M5S περιορίζεται στην ακόμα πιο παλιά Mali T720. Η διαφορά στην απόδοση είναι εμφανής, και περιορίζει την συσκευή σχεδόν στα απολύτως απαραίτητα.
Η μικρή ανάλυση της οθόνης μέχρι ένα βαθμό επιτρέπει κάποια παιχνίδια με απλά γραφικά, όμως δεν υποστηρίζει κανένα από τα νεότερα πρότυπα όπως το OpenGL ES 3.2 ή το Vulkan API.
Σε αντίθεση με την Xiaomi που θέλει να προσφέρει το κάτι παραπάνω στον αποθηκευτικό χώρο, το Meizu M5s έρχεται με 16 GB ονομαστικά από τα οποία μάλιστα είναι διαθέσιμα μόλις 10 GB. Παρόλα αυτά, προσφέρεται τουλάχιστον η δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών μνήμης microSD.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
2 σχολια
καλο μου ακουγετε αλλα και ενα βιντεο θα ηταν ακομα καλυτερα λεω εγω τωρα.Παντος Ευχαριστουμε!!!
ΥΓ. παρακαλω δεν θελω ποστ στο email
Καλησπέρα !
Δεν έχουμε κανένα λόγο και κίνητρο να στείλουμε οτιδήποτε στο email σου, εκτός αν έχεις μόνος σου εγγραφεί στην αυτόματη ενημέρωση για νέες απαντήσεις, όπου και θα σου έρθει απλά ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα για αυτή μας εδώ την απάντηση.
Έχουμε μεταξύ μας κάνει αρκετές φορές τη συζήτηση για το αν ένα βίντεο είναι προτιμότερο από το γραπτό κείμενο. Η δική μου άποψη (που προς το παρόν επικρατεί…) είναι ότι το κείμενο είναι πιο “εύκολο” στο να το ακολουθήσει και να το διαβάσει ο καθένας με τον ρυθμό που θέλει και δώσει μεγαλύτερη σημασία στο κομμάτι που τον ενδιαφέρει περισσότερο. Το βίντεο από την πλευρά του, έχει έναν συγκεκριμένο ρυθμό και τόνο, αυτόν που επιλέγει ο δημιουργός του, και κατά τη γνώμη μου δεν αναδικνύει με τον ίδιο τρόπο και την εμφάνιση κάθε συσκευής.
Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται σύντομα να προσθέσουμε βίντεο συνοδευτικά για να δείχνει και αυτό με τη σειρά του ότι δεν μπορείς έυκολα να αποτυπώσεις σε κείμενο.