Λειτουργικό Σύστημα
Το Meizu M5s «τρέχει» την έκδοση 6.0 του Android και, φυσικά, βασίζεται στο UI που έχει δημιουργήσει η ίδια η εταιρεία το οποίο ονομάζει «Flyme». Για αρχή, λοιπόν, θα αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει App Drawer: τα πάντα, από τα εικονίδια των εφαρμογών μέχρι τα widgets ή τους φακέλους μας βρίσκονται στις οθόνες εργασίας μας.
Κάτι που θέλουμε για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε είναι ότι οι συσκευές της Meizu έρχονται χωρίς να υπάρχουν προεγκατεστημένες οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της Google. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, ο χρήστης πρέπει να κατεβάσει από το κατάστημα εφαρμογών της Meizu το «Google Services» μια εφαρμογή που τις εγκαθιστά.
Συνεχίζοντας, η διαχείριση των ταπετσαριών και των widgets γίνεται με αρκετή ευκολία, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει αναδιάταξη των Οθονών από τον χρήστη, καθώς δημιουργούνται ή αφαιρούνται αυτόματα από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα.
Για όσους θέλουν περισσότερο… προσωπικό «ύφος», κάτι θετικό είναι η δυνατότητα αλλαγής ή εγκατάστασης Θεμάτων.
Η Meizu έχει φροντίσει να προσθέσει διάφορες εφαρμογές δικής της κατασκευής, οι οποίες δεν γίνεται να απεγκατασταθούν. Παράλληλα, θυμίζουμε ότι η διαχείριση των ανοιχτών εφαρμογών γίνεται με σύρσιμο του δαχτύλου μας από την βάση της οθόνης προς τα πάνω, ενώ θέλουμε να επισημάνουμε την απουσία Ραδιοφώνου, κάτι που ενδιαφέρει αρκετούς χρήστες.
Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων έχει ανασχεδιαστεί και υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης των συντομεύσεών μας.
Κατά το ίδιο μοτίβο, ο dialer, η εφαρμογή αποστολής και λήψης SMS, η διαχείριση των επαφών μας κτλ έχουν την… πινελιά της Meizu.
Oι Ρυθμίσεις είναι σχετικά απλές και ο μέσος χρήστης σε γενικές γραμμές μπορεί να «σετάρει» την συσκευή του με κάποια… προσπάθεια. Ο λόγος που μπορεί να φαινόμαστε κάπως… διστακτικοί, είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι μεταφράσεις δεν είναι οι καλύτερες, ενώ η δομή σε κάποια σημεία προκαλεί ερωτηματικά. Γενικότερα, είμαστε της άποψης ότι καλό θα ήταν η Meizu να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στον τομέα αυτό.
Κλείνοντας, θα αναφερθούμε στην εφαρμογή «Ασφάλεια», η οποία κάνει εφικτή την συνολική διαχείριση της συσκευής, στα πρότυπα πολλών κατασκευαστών στην εποχή μας.
Κάνοντας έναν απολογισμό, δεν είναι – πιστεύουμε – υπερβολή να πούμε ξανά ότι το Περιβάλλον Χρήστη της Meizu δείχνει ότι θέλει «δουλειά» ακόμα. Όπως ήδη αναφέραμε σε αρκετά σημεία οι μεταφράσεις δεν έχουν προσεχθεί, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις υπάρχουν «ενοχλητικές» ελλείψεις όπως π.χ. η μη δυνατότητα να ορίσει ο χρήστης την ταπετσαρία της αρεσκείας του στην οθόνη κλειδώματος. Παρόλαυτά, η έκδοση του Flyme με την οποία ήρθε το M5s στα χέρια μας είναι η 5.2.13 οπότε φανταζόμαστε ότι σε μελλοντικές αναβαθμίσεις η όλη εικόνα θα βελτιωθεί.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
2 σχολια
καλο μου ακουγετε αλλα και ενα βιντεο θα ηταν ακομα καλυτερα λεω εγω τωρα.Παντος Ευχαριστουμε!!!
ΥΓ. παρακαλω δεν θελω ποστ στο email
Καλησπέρα !
Δεν έχουμε κανένα λόγο και κίνητρο να στείλουμε οτιδήποτε στο email σου, εκτός αν έχεις μόνος σου εγγραφεί στην αυτόματη ενημέρωση για νέες απαντήσεις, όπου και θα σου έρθει απλά ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα για αυτή μας εδώ την απάντηση.
Έχουμε μεταξύ μας κάνει αρκετές φορές τη συζήτηση για το αν ένα βίντεο είναι προτιμότερο από το γραπτό κείμενο. Η δική μου άποψη (που προς το παρόν επικρατεί…) είναι ότι το κείμενο είναι πιο “εύκολο” στο να το ακολουθήσει και να το διαβάσει ο καθένας με τον ρυθμό που θέλει και δώσει μεγαλύτερη σημασία στο κομμάτι που τον ενδιαφέρει περισσότερο. Το βίντεο από την πλευρά του, έχει έναν συγκεκριμένο ρυθμό και τόνο, αυτόν που επιλέγει ο δημιουργός του, και κατά τη γνώμη μου δεν αναδικνύει με τον ίδιο τρόπο και την εμφάνιση κάθε συσκευής.
Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται σύντομα να προσθέσουμε βίντεο συνοδευτικά για να δείχνει και αυτό με τη σειρά του ότι δεν μπορείς έυκολα να αποτυπώσεις σε κείμενο.