Η COSMOTE παίρνει θέση στην παγκόσμια κινητοποίηση για τον περιορισμό των πλαστικών αποβλήτων, λαμβάνοντας δραστικά μέτρα για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών μίας χρήσης σε κτηριακές εγκαταστάσεις και καταστήματα.
Στόχοι της πρωτοβουλίας, είναι:
- Να καταργηθεί η χρήση των πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης στα κυλικεία και εστιατόρια των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ομίλου ΟΤΕ, έως το τέλος του 2019.
- Η μείωση κατά 50% το 2019 και κατά 75% το 2020 της χρήσης πλαστικών μπουκαλιών μίας χρήσης.
- Η αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας με χάρτινη στα καταστήματα COSMOTΕ και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα.
- Η ευαισθητοποίηση όλων των εργαζομένων του Ομίλου, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού στην καθημερινότητά τους, αλλά και τη σωστή ανακύκλωση.
Με τον τρόπο αυτό, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Ομίλου θα μειωθεί κατά 500.000 πλαστικά μπουκάλια, 1.200.000 πλαστικά ποτήρια και 1.500.000 πλαστικές σακούλες τον χρόνο.
«Ο πλανήτης δεν μπορεί να περιμένει. Η κλιματική αλλαγή και η μόλυνση των θαλασσών από τα πλαστικά απόβλητα, θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας. Αν θέλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές έναν κόσμο καλύτερο για όλους, πρέπει άμεσα να αναλάβουμε δράση. Είναι ευθύνη όλων μας -κρατών, επιχειρήσεων και πολιτών- να βρούμε τρόπους ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας με πιο βιώσιμο τρόπο», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ. «Ο Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί ένα ευρύ στρατηγικό πρόγραμμα για το περιβάλλον. Φέτος, για πρώτη φορά, η δραστική μείωση του πλαστικού μίας χρήσης στις υποδομές μας γίνεται βασικός μας στόχος. Θέλουμε όλοι μας οι εργαζόμενοι να γίνουν πρεσβευτές μίας νέας καθημερινότητας με λιγότερο πλαστικό», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.
Με διάρκεια ζωής που μπορεί να φτάσει τα 600 χρόνια, το πλαστικό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον πλανήτη και τον άνθρωπο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο το 9% των πλαστικών ανακυκλώνεται, ενώ το υπόλοιπο 91% καταλήγει σε χωματερές, στο περιβάλλον και τη θάλασσα[1]. Σήμερα, σχεδόν το 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά μιας χρήσης[2]. Με την πάροδο του χρόνου, τα πλαστικά διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια, γνωστά ως «μικροπλαστικά», που καταναλώνονται από θαλάσσια είδη κι έτσι περνούν στην τροφική αλυσίδα.
Ο Όμιλος ΟΤΕ διαχρονικά υλοποιεί ένα στρατηγικό πρόγραμμα για το περιβάλλον, που εστιάζει στη βελτίωση της ενεργειακής του αποδοτικότητας, τη μείωση των άμεσων και έμμεσων εκπομπών αερίων φαινομένου του θερμοκηπίου, την ανακύκλωση των παραγόμενων απορριμμάτων από τις δραστηριότητές του. Η μείωση του πλαστικού θα βελτιώσει περαιτέρω το συνολικό αποτύπωμα του Ομίλου.
[2] Μελέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας