Το OnePlus 7 Pro είναι ένα νέο και σίγουρα ιδιαίτερα δημοφιλές Smartphone. Επειδή όμως είναι και σημαντικά πιο ακριβό από όλες τις προηγούμενες προτάσεις της εταιρείας, έρχεται πλέον σε ευθεία αντιπαράθεση με τις πιο γνωστές και πιθανόν καλύτερες προτάσεις του ανταγωνισμού του.
Μια από τις πιο γνωστές είναι φυσικά το P30 Pro της Huawei, ένα Smatrphone που ξεχωρίζει με την απόδοση που προσφέρουν οι συνολικά τέσσερις κάμερες του, αλλά όχι μόνο. Στο συγκεκριμένο βίντεο, αναλύουμε και συγκρίνουμε τις βασικότερες διαφορές μεταξύ των δύο Smartphones, με βάση και την διαφορά στην τιμή πώλησης τους.
Η έκδοση του OnePlus 7 pro που έχουμε στα χέρια μας κοστίζει 799 ευρώ επίσημα από την ίδια την εταιρεία, και έρχεται με 256GB αποθηκευτικού χώρου και 8 GB μνήμης RAM. Η αντίστοιχη έκδοση του P30 Pro, η οποία είναι και αυτή που δοκιμάζουμε, κοστιζει περίπου 1.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να ειναι σημαντικά ακριβότερη από την πρόταση της OnePlus.
Με αυτά τα επιπλέον χρήματα όμως, η Huawei σαφώς και προσφέρει περισσότερα στον τομέα της φωτογραφίας, αφού όπως έχουμε ήδη αναλύσει, η εφαρμογή της κάμερας του OnePlus 7 pro περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες του Smartphone. Στον τομέα της οθόνης, προφανώς και η OnePlus έχει επιλέξει να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί, με την 6.67 ιντσών AMOLED οθόνη να προσφέρει υψηλή ανάλυση 3120 x 1440 pixels, και ρυθμό ανανέωσης 90Hz, σημαντικά υψηλότερο από το συνηθισμένο, ειδικά για Panel αυτής της τεχνολογιας.
Το P30 Pro από την πλευρά του έχει μια οθόνη 6.5 ιντσών, με την εταιρεία να θεωρεί ότι η χαμηλότερη ανάλυση των 2340 x 1080 pixels, πετυχαίνει μια καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην καλή απόδοση, αλλά και την μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Η καλύτερη διαχείριση ενέργειας και η μικρότερη θερμοκρασία λειτουργίας είναι και δύο από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Kirin 980 επεξεργαστή της Huawei που βρίσκεται στο εσωτερικό του P30 Pro. To OnePlus 7 Pro βασίζεται στον αντίστοιχα κορυφαίο Snapdragon 855 της Qualcomm, που αποτελεί την ισχυρότερη πρόταση αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Προφανώς και η σύγκριση μας περιορίζεται όπως συνήθως στους τομείς που μπορεί να γίνει σχετικά αντικειμενικά. Ο υποκειμενικός παράγοντας όπως η προτίμηση στο γραφικό περιβάλλον κάθε εταιρείας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως φυσικά και η σημασία που δίνει ο καθένας στην απόδοση της κάμερας σε κάθε συσκευή.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας