Το Galaxy A04s είναι το οικονομικότερο νέο Smartphone της Samsung, και αυτό είναι το αναλυτικό του review. Ανήκει στην κατηγορία τιμής κάτω των 200 ευρώ, και απευθύνετα σε όσους αναζητούν μια συσκευή για ιδιαίτερα απλή καθημερινή χρήση, και έχουν προτίμηση προφανώς σε αυτές της Κορεάτικης εταιρείας.
Ακριβώς επειδή είναι σχεδιασμένο για αυτό το είδος χρήσης, είναι και ένα αρκετά απλό Smartphone σε όλα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Έχει τον εντυπωσιακά παλιό πλέον, Exynos 850 επεξεργαστή της Samsung στο εσωτερικό του, και στη χώρα μας η βασική του έκδοση συνδυάζεται με 3GB RAM και μόλις… 32GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου. Παρόλα αυτά “τρέχει” το Android 12 λειτουργικό σύστημα της Google, με το One UI Core version γραφικό περιβάλλον της Samsung. Αυτό είναι μια πιο απλή και λιγότερο απαιτητική έκδοση, με έμφαση στις εφαρμογές που έτσι και αλλιώς είναι χρήσιμες σε ένα τόσο απλό και οικονομικό Smartphone.
H οθόνη του είναι αναμενόμενα ένα LCD Panel σε αυτή την κατηγορία τιμής, με ονομαστική ανάλυση 1600×720 pixels που είναι το αντίστοιχο του 720Ρ για αυτή την αναλογία πλευρών. Έχει παρόλα αυτά ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz που αλλάζει την ομαλότητα και τον τρόπο προβολής του γραφικού περιβάλλοντος, στο σημείο που επιτρέπουν βέβαια οι επιδόσεις του Galaxy A04s.
Το smartphone έχει μια βασική κάμερα με ονομαστική ανάλυση 50mp, που είναι και αυτή με τη σειρά της σχεδιασμένη να καλύπτει βασικές φωτογραφικές “απαιτήσεις”. Απουσιάζει μάλιστα το ξεχωριστό night mode, μια παράξενη επιλογή της Samsung στα οικονομικότερα τηλέφωνα της, που δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Οι άλλες δύο κάμερες στο πίσω μέρος του Galaxy A04s είναι δυστυχώς εκεί περισσότερο απλά για να… υπάρχουν. Η μια από αυτές έχει έναν macro φακό για φωτογραφίες από μικρή απόσταση, και η άλλη είναι θεωρητικά ένας αισθητήρας βάθους για φωτογραφίες πορτραίτου σε συνδυασμό με την βασική κάμερα. Η ονομαστική ανάλυση είναι στα 2ΜΡ και για τις δύο αυτές κάμερες.
Τέλος, η μπαταρία στο εσωτερικό του Galaxy A04s έχει χωρητικότητα 5.000mAh. Με δεδομένο το περιορισμένης απόδοσης αλλά και κατανάλωσης hardware στο εσωτερικό του, η απόδοση της είναι αναμενόμενα ιδιαίτερα καλή, και αυτό επιβεβαιώνεται και στην πράξη. To Smartphone προσφέρει δύο ημέρες λειτουργίας, με σχετική άνεση, αφού είναι έτσι και αλλιώς “δύσκολο” να έιναι κανείς ιδιαίτερα απαιτητικός μαζί του.

Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας