To Samsung Galaxy A35 είναι θεωρητικά ένα πιο οικονομικό νέο smartphone από την εταιρεία, και αυτό είναι πλέον το αναλυτικό του review. Έρχεται επίσημα στη χώρα μας σε μια λίγο υψηλότερη τιμή από το ιδανικό, ειδικά για την βασική του έκδοση με 128GB διαθέσιμου χώρου και μόλις 6GB RAM.
Η οθόνη του Galaxy A35 έχει μεγαλώσει αισθητά, στις 6.6 ίντσες πλέον, και είναι όπως πάντα ένα Dynamic AMOLED 2X Panel με ρυθμό ανανέωσης που αλλάζει σε 60 και 120Hz.
Διατηρεί και την απόλυτα ικανοποιητική ανάλυση στα 2340×1080 Pixels, έστω και πλέον σε μεγαλύτερο μέγεθος, διατηρεί όμως δυστυχώς και το ενοχλητικά μεγάλο πλαίσιο γύρω της, ειδικά για τα δεδομένα του 2024 πλέον ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Έχει ικανοποιητικά επίπεδα φωτισμού έως και 1.000nits σε ολόκληρη την επιφάνεια της, συνεχίζει όμως να έχει περιορισμένη υποστήριξη για HDR περιεχόμενο με την απουσία του Dolby Vision HDR. Έχει επίσης ενσωματωμένο τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, που πλέον είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος, αλλά συνεχίζει να είνα αισθητά πιο αργός στο να ξεκλειδώσει το Galaxy A35.
Η βασική κάμερα έχει ονομαστική ανάλυση 50mp και είναι εύκολο να θεωρήσει κανείς ότι είναι ίδια με αυτή του προηγούμενου Galaxy A54 με το οποίο το νεότερο Smartphone έχει αρκετές ομοιότητες. Χρησιμοποιεί όμως ένα σημαντικά μικρότερο σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα, και συγκεκριμένα τον GN8 της Samsung, με τις επιπτώσεις που έχει αυτό ειδικά σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού.
Το Galaxy A55 “χαλάει” και την καλή πολιτική της εταιρείας στις κάμερες με ultrawide φακό με την δική του να έχει ανάλυση μόλις 8mp. Η τρίτη κάμερα, συνεχίζει να έχει έναν macro φακό για φωτογραφίες από μικρή απόσταση, έχει παρόλα αυτά έναν έστω καλύτερο αισθητήρα από το συνηθισμένο, με ανάλυση 5mp.
Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο αμέσως προηγούμενος Exynos 1380 επεξεργαστής της Samsung, ακριβώς αυτός δηλαδή που είχε και συνεχίζει να έχει το Galaxy A54 που μάλιστα πλέον κοστίζει τα ίδια χρήματα με το Galaxy A35. Στα θετικά, έρχεται με το OneUI 6.1 την νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος της Samsung και το επίσης νεότερο Android 14 λειτουργικό σύστημα της Google.
Τέλος, όπως πάντα η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.000mAh και απόλυτα ικανοποιητική απόδοση σε καθημερινή χρήση. Δυστυχώς όμως, όπως πάντα και πάλι φορτίζει ενοχλητικά αργά με μόλις 25W και από έναν φορτιστή που συνεχίζει να πωλείται ξεχωριστά και να μην περιλαμβάνεται στη συσκευασία του Galaxy A35.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας