Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Pura 70 Ultra Review: Ο Βασιλιάς της φωτογραφίας

Huawei Pura 70 Ultra Review: Ο Βασιλιάς της φωτογραφίας

απο Kostas Gliatiotis

Η φωτογραφία με smartphones έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια. Η αναγνώριση αντικειμένων και του σκηνικού σε κάθε πλάνο, ώστε το smartphone μας να επεξεργαστεί τα δεδομένα αυτά για να βγάλει την καλύτερη δυνατή φωτογραφία, είναι πλέον κάτι… συνηθισμένο. Οι κάμερες που επίσης βασίζονται στους καλύτερους δυνατούς φακούς αλλά και αισθητήρες, κάμερες σχεδιασμένες να κάνουν καλά μια πιο «συγκεκριμένη» δουλειά όπως είναι το οπτικό zoom και όχι μόνο.

Όποια καλή «ιδέα» και καλή υλοποίηση και αν σκεφτεί κανείς σε αυτόν τον τομέα όμως, υπάρχει κάτι που είναι δεδομένο. Η HUAWEI ήταν η πρώτη που την εφάρμοσε σε κάποιο δικό της κορυφαίο φωτογραφικά smartphone, απέδειξε την χρησιμότητα της, και στην συνέχεια ο ανταγωνισμός την αποδέχθηκε και καθιερώθηκε.

Στη συνέχεια η εταιρεία βρέθηκε μπροστά σε ένα… τείχος, που πολλοί θεωρούσαν ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει. Οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί στην συνεργασία της με την Google, και στη συνέχεια και στην συνεργασία με εταιρείες που ήταν τότε απαραίτητες και για την κατασκευή ενός smartphone, ήταν τα δύο πιο σημαντικά «εμπόδια» που πολλοί μπορεί να πίστευαν ότι μπορούν να τη σταματήσουν.

Τα p50 Pro, Mate 50 Pro και p60 Pro όμως ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι αυτό απλά δεν πρόκειται να συμβεί. Στη συνέχεια το mate 60 pro έδειξε με τον καλύτερο τρόπο, και το πως μπορεί η HUAWEI να ξεπεράσει και τους τελευταίους περιορισμούς που είχαν μείνει στην κατασκευή των δικών της smartphones χωρίς πλέον να «εξαρτάται» από καμία άλλη εταιρεία.

Το Pura 70 Ultra που είναι το αντικείμενο του συγκεκριμένου review, όπως φυσικά και το pura 70 pro που είναι η έκδοση που θα έρθει επίσημα και στη χώρα μας, είναι αυτή τη φορά η απόδειξη ότι η ύπαξη του mate 60 pro δεν ήταν … τυχαία, ήταν απλά το πρώτο βήμα. Τα νέα μοντέλα της σειράς που από Ρ έγινε πλέον Pura, είναι η καλύτερη απόδειξη του ότι η HUAWEI όχι μόνο είναι ακόμα εδώ, αλλά επανέρχεται δυναμικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σχεδιασμός.

Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί, αν είναι φυσικά ρεαλιστής, είναι ο τρόπος που η εταιρεία εδώ και χρόνια πλέον, μπορεί να κατασκευάσει και να σχεδιάσει μοναδικά κορυφαία smartphones.

Το φινίρισμα, η προσοχή στην λεπτομέρεια, ακόμα και ο τρόπος που τα διαφορετικά υλικά «συναντούν» το ένα το άλλο, είναι κάτι μοναδικό ακόμα και σε αυτή την υψηλή κατηγορία τιμής.

Το pura 70 ultra είναι η καλύτερη απόδειξη και εδώ ότι η εταιρεία προφανώς και δεν έχει… χάσει αυτή της την ικανότητα. Σε μια εποχή που για τον ανταγωνισμό η χρήση υλικών που εντυπωσιάζουν ακόμα και αν δεν προσφέρουν κάτι… επιπλέον, η HUAWEI γνωρίζει απλά πως να κάνει ένα smartphone όχι μόνο να είναι ποιοτικό αλλά να το δείχνει κιόλας.

Το πλαίσιο που είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έχει μια ευγενική μικρή καμπύλη, που συναντά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πίσω μέρος του που είναι κατασκευασμένο από vegan leather. Μαζί με την ίδια ακριβώς καμπύλη στην οθόνη του, η αίσθηση που δίνει στο χέρι, αλλά και η ομορφιά του είναι κάτι μοναδικό στο είδος του.

Ακόμα και αν κάποιος δεν συμφωνεί απαραίτητα με την σχεδιαστική επιλογή για το πλαίσιο των καμερών στο πίσω μέρος του, όπως θα δούμε στην συνέχεια, αυτό υπάρχει για να καλύπτει και τις τεχνικές απαιτήσεις που έχουν οι εντυπωσιακές σε απόδοση αυτές κάμερες.

Κάμερες.

Το Pura 70 Ultra είναι το πρώτο smartphone της HUAWEI που χρησιμοποιεί για την βασική του κάμερα, έναν αισθητήρα τύπου μιας ίντσας. Το μεγάλο αυτό φυσικό μέγεθος είναι πλέον… αποδεδειγμένο ότι έχει πλεονεκτήματα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού για όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες.

Όμως σε πολλές συσκευές του ανταγωνισμού, οι αισθητήρες αυτού του μεγέθους έχουν και έναν συγκεκριμένο περιορισμό. Το μέγεθος αυτό, σε συνδυασμό με τον φακό που συνήθως έχουν και το συγκεκριμένο διάφραγμα σε αυτόν, περιορίζει το σε τι απόσταση μπορούν να εστιάσουν σωστά και όχι μόνο.

Εδώ η λύση για την HUAWEI ήταν… απλή, και η εταιρεία απλά «συνδυάσε» τον εντυπωσιακό αυτόν αισθητήρα με τον φακό με μεταβαλλόμενο διάφραγμα που φυσικά και πάλι πρώτη χρησιμοποιήσε σε smartphone πριν περισσότερο πλέον από ένα χρόνο με το mate 50 Pro.

Παρότι προφανώς η απόδοση που έχει η κάμερα αυτή και όχι μόνο, είναι αυτό που τελικά έχει σημασία, είναι πραγματικά άδικό να μην… αναλύσει κανείς το τεχνικό κομμάτι σε αυτή, απλά και μόνο για το τι έχει καταφέρει να δημιουργήσει η εταιρεία.

Εκτός από τον φακό με το μεταβαλλόμενο διάφραγμα, εκτός από τον αισθητήρα με αυτό το μέγεθος, το Pura 70 Ultra ξεχωρίζει για μια ακόμα τεχνική πρωτιά. Σταθεροποιεί μηχανικά τον αισθητήρα αυτό, και όχι τον φακό μπροστά από αυτόν. Το πλεονέκτημα παραμένει η σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια στο πως μπορεί να τον διατηρήσει ακριβώς εκεί που πρέπει, όπως και η σημαντικά πιο γρήγορη… απόκριση του μηχανισμού σε μικρές απότομες κινήσεις.

_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva

Αν η βασική κάμερα του Pura 70 Ultra είναι μοναδική στο είδος της, και για περισσότερους από έναν λόγους, αυτή με τον περισκοπικό φακό φαίνεται πιο συνηθισμένη με μια πρώτη ματιά όμως σίγουρα δεν είναι. Μπορεί να έχει «μόλις» 3.5Χ οπτικό zoom, θα ήταν όμως λάθος να περιμένει κανείς ότι περιορίζεται μόνο σε αυτό.

_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva

Εκμεταλλευόμενη τον νέο και εδώ αισθητήρα των 50mp, η εταιρεία έχει πετύχει μια απόδοση που μπορεί να διατηρήσει πρακτικά τα ίδια επίπεδα λεπτομέρειας και συνολικής ποιότητας ακόμα και μέχρι το 10Χ ψηφιακού zoom.

_cuva
_cuva
_cuva

Μάλιστα, η κάμερα αυτή έχει και έναν φακό που σταθεροποιειται μηχανικά για την καλύτερη απόδοση ακόμα και σε χαμηλότερο φωτισμό, έχει όμως ταυτόχρονα και ένα διάφραγμα στο f/2.1 που είναι ιδιαίτερα φωτεινό πάντα για μια κάμερα αυτού του είδους.

_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva

Τέλος, η κάμερα με τον ultrawide φακό, έχει και αυτή έναν νέο αισθητήρα των 40mp που η απόδοση του απλά εντυπωσιάζει. Οι φωτογραφίες έχουν επίπεδα λεπτομέρειας, και χρωματική απόδοση ακόμα και σε χαμηλότερο φωτισμό που δεν περιμένει κανείς από μια κάμερα αυτού του είδους. Πόσο μάλλον από την στιγμή που ο ανταγωνισμός συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά λιγότερο ικανές ultra wide κάμερες στις δικές του συσκευές.

Οθόνη.

Η οθόνη του Pura 70 ultra έχει μια πολύ συγκεκριμένη σχεδιαστική επιλογή, που παρότι δεν αποτελεί κάτι απαραίτητα νέο, την κάνει μοναδική και σε εμφάνιση αλλά και όταν το κρατάει κανείς στο χέρι του.

Εκτός από την πολύ «ευγενική» και καθόλου υπερβολική … κυρτότητα στην αριστερή και δεξιά πλευρά της, είναι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ελάχιστα κυρτή και στο πάνω και κάτω μέρος. Αντίστοιχα και το πλαίσιο γύρω της, έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος και στις τέσσερις πλευρές, και η ομοιομορφία που έχει πετύχει η εταιρεία με αυτόν τον τρόπο είναι μοναδική οπτικά αλλά και πρακτική με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Η οθόνη του pura 70 ultra έχει τυπικά διαγώνιο 6.8 ίντσες, είναι όμως με χαρακτηριστική άνεση το πιο «λογικό» σε μέγεθος smartphone με οθόνη αυτού του μεγέθους.

Στο τεχνικό κομμάτι, είναι ένα LTPO AMOLED Panel με ρυθμό ανανέωσης που μπορεί να αλλάζει ανάμεσα σε 1 και 120Hz. Έχει την δυνατότητα σε επίπεδο λογισμικού να προσαρμόζεται σε 30, 60, 90 και 120Hz ανάλογα με το τι ακριβώς προβάλλει, και να επιστρέφει στο 1hz όταν αυτό έχει νόημα σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως είναι το always on display.

Έχει και ονομαστική ανάλυση 2844×1260 Pixels, που τυπικά είναι «χαμηλότερη» από το μέγιστο που συναντά κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής. Όμως με λεπτομέρεια στα 460 pixel ανά ίντσα, είναι περισσότερο θεωρητική συζήτηση παρά κάτι που μπορεί κανείς να δει με τα μάτια του, όσο κοντά και αν προσπαθήσει να πλησιάσει.

Τέλος, η εταιρεία δηλώνει θεωρητικά μέγιστο φωτισμό που μπορεί να φτάσει έως και τα 2.500nits. Όπως όμως και σε κάθε άλλη συσκευή, έτσι και εδώ, το νούμερο αυτό αφορά ένα ποσοστό της συνολικής επιφάνειας και σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες προβολής HDR περιεχομένου.

Σε ολόκληρη την επιφάνεια της που άλλωστε έχει και σημασία, ο φωτισμός στην αυτόματη προσαρμογή του μπορεί να φτάσει έως και τα 1.200nits περίπου. Ακόμα και πάλι αν αυτό το νούμερο είναι «χαμηλότερο» από άλλες προτάσεις του ανταγωνισμού, ο τρόπος που σε εξωτερικό χώρο είναι πλήρως ευανάγνωστη σε όλες τις συνθήκες, είναι αυτό που και εδώ έχει σημασία.

Επιδόσεις hardware.

Το pura 70 ultra είναι τεχνικά ένα μοναδικό στο είδος του smartphone. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο kirin 9010 επεξεργαστής που σχεδιάζει η ίδια η ΗUAWEI και που πλέον κατασκευάζεται στην Κίνα από την SMIC, σε λιθογραφία 7nm.

Με δεδομένους τους περιορισμούς που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στην χρήση τεχνολογιών που έχουν πατέντα που ανήκει σε εταιρεία με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, το εντυπωσιακό δεν είναι ο ίδιος ο kirin 9010 αλλά το ότι μπορεί να κατασκευαστεί ξεπερνώντας όλους αυτούς τους περιορισμούς.

Ακόμα και αν αυτή τη στιγμή δεν είναι στο ίδιο επίπεδο θεωρητικής και μετρήσιμης απόδοσης με τον ανταγωνισμό, είναι καλό να θυμόμαστε ότι η πρώτη προσπάθεια μιας εταιρείας στον σχεδιασμό δικών της πυρήνων επεξεργασίας, ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο κοντά σε απόδοση όσο είναι ο kirin 9010 με τον ανταγωνισμό αυτό.

Βέβαια, ακόμα και αν το θεωρητικό κομμάτι έχει, και πάντα θα έχει την δική του σημασία, είναι η πράξη αυτή που μετράει. Ο kirin 9010 έχει την απόδοση που πρέπει, ώστε το Pura 70 Ultra να έχει με την σειρά του την απόκριση που περιμένει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Ναι, μπορεί να μετρήσει κανείς την διαφορά σε απόδοση σε συγκεκριμένα benchmarks. Όχι δεν μπορεί να την καταλάβει σε καθημερινή χρήση, όσο απαιτητική και αν είναι αυτή.

Μέχρι ένα σημείο, αυτό δεν ισχύει με τον ίδιο τρόπο για συγκεκριμένα απαιτητικά παιχνίδια, και πάλι για πολύ συγκεκριμένους επίσης λόγους. Η GPU που και εδώ είναι σχέδιο της ίδιας της HUAWEI, έχει επίσης διαφορετική απόδοση, είναι όμως η περιορισμένη υποστήριξη για αυτή σε επίπεδο λογισμικού που περιορίζει αντίστοιχα την απόδοση σε συγκεκριμένα παιχνίδια.

Τέλος, παρότι η λιθογραφία των 7nm είναι λιγότερο «σύγχρονη», το Pura 70 Ultra δεν αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα που και πάλι έχουν περισσότερη πρακτική σημασία. Δεν ζεσταίνεται ενοχλητικά και περισσότερο από το φυσιολογικό ακόμα και σε πιο έντονη χρήση, και ταυτόχρονα δεν έχει υπερβολική κατανάλωση ενέργειας.

Μπαταρία

Το Pura 70 Ultra έχει στο εσωτερικό του μια μπαταρία με χωρητικότητα 5.250mAh. Αυτή είναι λίγο μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, όπως πάντα όμως η διαφορά είναι μάλλον μικρή για να είναι εύκολα ορατή στην πράξη.

Αυτό που έχει σημασία όμως και εδώ είναι η απόδοση της, και προφανώς το Pura 70 ultra είναι κατασκευασμένο από την HUAWEI. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει την ιδιαίτερα καλή παράδοση της εταιρείας και σε αυτόν τον τομέα. Παράδοση που η εταιρεία έχει από την εποχή… που οι επεξεργαστές κάθε συσκευής χρησιμοποιούσαν σημαντικά παλαιότερη τεχνική κατασκευής και δεν είχαν αυτά τα πλεονεκτήματα σε κατανάλωση ενέργειας.

Το Pura 70 Ultra κάνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που… πρέπει σε καθημερινή χρήση. Μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες μας για φωτογραφίες, βίντεο και κάθε είδους χρήση χωρίς να μείνει από μπαταρία. Στο τέλος της ημέρας θα έχει ακόμα ένα 20-25% διαθέσιμο που είναι περισσότερο από αποδεκτό σαν περιθώριο ασφαλείας ότι όσο ακόμα το χρειαζόμαστε δεν θα μας … αφήσει.

Ακόμα και αν σε συσκευές του ανταγωνισμού με αντίστοιχη χρήση το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι στο τέλος της ημέρας και πάλι 30-35% η πρακτική σημασία είναι αρκετά… μικρή αφού και τα δύο για να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και την επόμενη ημέρα θα πρέπει να τα φορτίσουμε.

Φυσικά, η φόρτιση αυτή δεν αποτελεί σημείο… γκρίνιας στο Pura 70 Ultra. Φορτίζει με 100w όσο γρήγορα περιμένει κανείς όταν διαβάζει το συγκεκριμένο νούμερο και φυσικά ο φορτιστής περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του όπως πρέπει.

Συμπέρασμα.

Το Pura 70 Ultra υπάρχει για να θυμίσει στον κόσμο ποια εταιρεία πρωτοπορεί στον τομέα της φωτογραφίας μέχρι και σήμερα, και τεχνικά και σε πραγματική απόδοση. Υπάρχει ταυτόχρονα και για να δείξει ότι η εταιρεία όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά σχεδιάζει και κατασκευάζει μοναδικά και κορυφαία smartphones και όχι μόνο.

Είναι ένα φωτογραφικό… θαύμα που σε όλους τους υπόλοιπους τομείς απλά δεν αφήνει κανένα περιθώριο «γκρίνιας» με ρεαλιστικό και όχι θεωρητικό τρόπο.

Είναι προς το παρόν βέβαια και ένα smartphone που δεν έρχεται επίσημα στη χώρα μας. Είναι όμως κανονικά διαθέσιμο εκτός Κίνας, κάτι που αφήνει… ελπίδες για το μέλλον.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights