Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HUAWEI Pura 70 Pro Review: Η λογική επιλογή

HUAWEI Pura 70 Pro Review: Η λογική επιλογή

απο Kostas Gliatiotis

Είναι πολύ εύκολο, σε ένα Smartphone και όχι μόνο, να αναζητά κανείς τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά στη θεωρία και όχι μόνο, ακόμα και όταν ρεαλιστικά πολλά από αυτά δεν είναι με κάποιο τρόπο χρήσιμα στην καθημερινότητα του. Είναι πιο «δύσκολο» όμως για μια εταιρεία να αναγνωρίσει αυτά που έχουν πραγματικά σημασία, και βελτιώνουν την καθημερινότητα αυτή, και να φροντίσει να τα προσφέρει σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις.

Το Pura 70 Pro της HUAWEI είναι η έκδοση που έρχεται επίσημα και στη χώρα μας, και αν κάποιος το … συγκρίνει με το Pura 70 Ultra, θα διαπιστώσει ότι οι διαφορές είναι περιορισμένες, συγκεκριμένες και όχι απαραίτητα κάτι που αλλάζει την συνολική εμπειρία χρήσης.

Σχεδιασμός

Το πρώτο που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς στο Pura 70 Pro είναι ότι δεν διαφέρει σχεδιαστικά από το Ultra μοντέλο, με εξαίρεση λεπτομέρειες που δύσκολα θα… προσέξει κανείς στην καθημερινότητα του.

Το ξεχωριστό έτσι και αλλιώς πλαίσιο για τις κάμερες έχει ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό, έστω και αν στον … μεγαλύτερο κύκλο πλέον φιλοξενείται η περισκοπική κάμερα και οι απαραίτητοι αισθητήρες.

Το πλαίσιο από αλουμίνιο είναι και εδώ προφανώς το ίδιο πολυτελές και με έμφαση στη λεπτομέρεια στον τρόπο που έχει μια πολύ ευγενική καμπύλη που ταιριάζει με την κυρτή οθόνη και την αντίστοιχα κυρτή πίσω πλευρά του.

 

Το Pura 70 Pro διατηρεί και την πιστοποίηση ΙΡ68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, αλλά και τα δύο στερεοφωνικά ηχεία με την πολύ καλή ένταση αλλά και ποιότητα ήχου.

Κάμερες.

Ο τομέας στον οποίο πρακτικά το Pura 70 Pro είναι διαφορετικό από το Ultra μοντέλο, είναι οι τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του. Αυτό βέβαια αφορά το τεχνικό κομμάτι κα όχι απαραίτητα κάποια διαφορά στην απόδοση που μπορεί κανείς να καταλάβει σε καθημερινή χρήση.

Η βασική κάμερα έχει και εδώ έναν αισθητήρα των 50mp με διαφορετικό φυσικό μέγεθος στο 1/1.3”. Για όποιον δικαίως παρατηρήσει ότι το μέγεθος αυτό είναι διαφορετικό από την κάμερα τύπου μιας ίντσας στο Ultra μοντέλο της σειράς, θα πρέπει να θυμάται ότι το Galaxy S24 Ultra έχει μια βασική κάμερα στο 1/1.33” και το iphone 15 pro max στο 1/1.28”.

_cuva
_cuva
_cuva

Το σημαντικό είναι ότι το  Pura 70 Pro διατηρεί τον φακό με το μεταβαλλόμενο διάφραγμα που μπορεί να πάρει 10 διαφορετικές τιμές ανάμεσα σε f/1.4 και f/4.0 ανάλογα με την φωτογραφία που θέλουμε να βγάλουμε. Το πλεονέκτημα του πιο «φωτεινού» διαφράγματος σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού είναι πάντα καλοδεχούμενο, όπως και η δυνατότητα να βγάλουμε φωτογραφία από μικρή απόσταση με όσο θόλο θέλουμε το φόντο πίσω από το αντικείμενο που φωτογραφίζουμε.

_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva

Η δεύτερη κάμερα με τον περισκοπικό φακό, και το 3.5X οπτικό zoom είναι και αυτή διαφορετική, ίσως με λιγότερο σημαντικό τρόπο αυτή τη φορά. Η ανάλυση στα 48 από 50Mp δεν αλλάζει και εδώ την απόδοση της, και ο φακός παραμένει ιδιαίτερα «φωτεινός» για κάμερα αυτού του είδους στο f/2.1. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι εντυπωσιακές σε λεπτομέρεια, χρωματικά ίδιες με αυτές της βασικής κάμερας, και έχει αντίστοιχα πολύ καλή απόδοση ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού.

_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva
_cuva

Παρά το 3.5X οπτικό zoom που θεωρητικά δεν είναι τόσο…εντυπωσιακό, το Pura 70 Pro μπορεί εύκολα να εκμεταλλευτεί την ανάλυση της συγκεκριμένης κάμερας για να βγάλει φωτογραφίες με 10 και 15Χ ψηφιακό zoom με λεπτομέρεια και συνολική ποιότητα που κάνει δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος ότι έχουν βγει με αυτόν τον τρόπο.

_cuva
_cuva
_cuva

Τέλος, η Τρίτη κάμερα με τον Ultra wide φακό είναι ίσως η μοναδική που διαφέρει ουσιαστικά από το Ultra μοντέλο. Η ανάλυση της στα 12mp την κάνει πρακτικά το ίδιο καλή με τον ανταγωνισμό, κάτι που φυσικά δεν αποτελεί μειονέκτημα με κάποιο τρόπο.

Οθόνη.

Η οθόνη του Pura 70 pro είναι τεχνικά αλλά και πρακτικά ακριβώς ίδια με αυτή του Ultra μοντέλου και πάλι. Η διάγώνιος στις 6.8 ίντσες δεν την κάνει τόσο «ενοχλητικά» μεγάλη όσο περιμένει κανείς, γιατί και εδώ έχει μια πολύ ευγενική κυρτή επιφάνεια και στις τέσσερις πλευρές της.

Είναι το ίδιο LTPO AMOLED Panel που μπορεί θεωρητικά να προσαρμόσει τον ρυθμό ανανέωσης ανάμεσα σε 1 και 120Hz. Για μια ακόμα φορά, αυτό που έχει σημασία, είναι η οθόνη να προσαρμόζει τον ρυθμό ανανέωσης αυτό, εκεί που ταιριάζει ανάλογα με το τι προβάλλει.

Το Pura 70 Pro αναγνωρίζει κανονικά και σωστά το περιεχόμενο και φροντίζει ο ρυθμός ανανέωσης να είναι αυτός που πρέπει.

Ο φωτισμός τώρα είναι για μια ακόμα φορά μια διαφορετική συζήτηση στο θεωρητικό και το πρακτικό κομμάτι. Η εταιρεία αναφέρει τα 2.500nits σαν μέγιστη θεωρητική φωτεινότητα για το Pura 70 pro. Όπως και σε κάθε άλλο Smartphone το νούμερο αυτό αφορά ένα μικρό ποσοστό της επιφάνειας της και σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Ολόκληρη η οθόνη, μπορεί με την αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού, να φτάσει έως και τα 1.200nits σε ολόκληρη την επιφάνει αυτή, προκειμένου ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου να είναι ευανάγνωστη ακριβώς όπως πρέπει.

Τέλος, ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι και εδώ ενσωματωμένος στην οθόνη του Pura 70 Pro. Παρότι είναι χαμηλότερα από το ιδανικό τοποθετημένος, η ταχύτητα και η αξιοπιστία του είναι αυτή που μας έχει συνηθίσει η HUAWEI εδώ και πλέον πολλά χρόνια.

Επιδόσεις Hardware

Το Pura 70 Pro έχει και αυτό στο εσωτερικό του ακριβώς τον ίδιο Kirin 9010 επεξεργαστή που σχεδιάζει η ίδια η HUAWEI. Τεχνικά είναι κάτι σημαντικά διαφορετικό από το συνηθισμένο, και η απόδοση του χωρίς να ξεχωρίζει όταν κάποιος την μετρήσει μέσω συγκεκριμένων benchmarks, είναι αυτή που πρέπει ώστε ποτέ το Smartphone να μην δείξει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τις ανάγκες και απαιτήσεις μας.

Εδώ ο  τρόπος που η εταιρεία εκμεταλλεύεται το ότι αναπτύσσει η ίδια τον επεξεργαστή αυτό, προκειμένου η «συνεργασία» του με το λειτουργικό σύστημα να είναι η καλύτερη δυνατή, καλύπτει με άνεση το θεωρητικό… κενό από συσκευές του ανταγωνισμού.

Παρόλα αυτά, η Gaming απόδοση του Kirin 9010 δεν είναι αντίστοιχα όσο καλή περιμένει κανείς. Ακόμα και αν η απόδοση της GPU δεν είναι κακή με κάποιο τρόπο, είναι μια νέα αρχιτεκτονική και πάλι της HUAWEI κάτι που σημαίνει ότι η υποστήριξη σε επίπεδο λογισμικού είναι περιορισμένη σε πολλά παιχνίδια.

Μπαταρία.

Το Pura 70 pro έχει μια μπαταρία με χωρητικότητα 5.050mAh στο εσωτερικό του. Η διαφορά από αυτή του Pura 70 Ultra είναι περίπου 200mAh και μικρότερη από 5% κάτι που σημαίνει ότι και η διαφορά στην απόδοση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι σε σχεδόν κάθε είδους, ακόμα και ιδιαίτερα απαιτητική χρήση, η μπαταρία μπορεί να το κρατήσει ενεργό για μια ολόκληρη ημέρα. Στο τέλος αυτής, θα έχει περίπου 20% ακόμα διαθέσιμο, που αν και μικρότερο ποσοστό από το συνηθισμένο, είναι σαφώς αρκετό μέχρι να το φορτίσουμε και πάλι.

Η φόρτιση τώρα, με 100W, και μάλιστα με έναν φορτιστή που δεν χρειάζεται να αγοράσουμε ξεχωριστά, είναι ένας ακόμα τομεάς όπου το Pura 70 pro συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση της εταιρείας. Χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να γεμίσει πλήρως την μπαταρία του, και αυτό επειδή προσαρμόζει πάντα σωστά τον ρυθμό φόρτισης ανάλογα με το ποσοστό αλλά και τις συνθήκες.

Συμπέρασμα.

Το Pura 70 Pro έχει τις κάμερες που πλέον θεωρεί κανείς δεδομένο από ένα κορυφαίο Smartphone της εταιρείας, με την απόδοση που τις κάνει να ξεχωρίζουν από κάθε ανταγωνιστή του.

Έχει τον μοναδικό σχεδιασμό που το  κάνει και πάλι να μην… μοιάζει με οτιδήποτε άλλο, και τον συνδυάζει με πολυτέλεια και ποιότητα που θα καταλάβει κανείς αμέσως μόλις το κρατήσει στο χέρι του.

Εχεί μια οθόνη που «ταιριάζει» στην κατηγορία του, και τεχνικά προσφέρει όλα όσα πρέπει, όχι θεωρητικά αλλά με τρόπο που κάνουν την εμπειρία χρήσης την καλύτερη δυνατή.

Είναι το σύνολο που αποτελεί λοιπόν την λογική επιλογή για όποιον θέλει την καλύτερη πρόταση σε όλους αυτούς τους τομείς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights