Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Γιατί οι κάμερες πρέπει να βελτιώνονται (Samsung Galaxy Z Fold 6)

Γιατί οι κάμερες πρέπει να βελτιώνονται (Samsung Galaxy Z Fold 6)

απο Kostas Gliatiotis

Το Galaxy Z Fold 6 είναι το νεότερο, και καλύτερο Foldable smartphone της Samsung. Όπως όμως έχουμε ήδη συζητήσει, οι κάμερες στο πίσω μέρος του δεν έχουν αλλάξει με κάποιο ουσιαστικό τρόπο σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο μοντέλο.

Πιο συγκεκριμένα μάλιστα, ειδικά η βασική κάμερα των 50mp του Galaxy Z Fold 6, χρησιμοποιεί τον ίδιο σε φυσικό μέγεθος και τεχνικά αισθητήρα , με το Galaxy Z Fold 5 του ακόμα παλαιότερου Galaxy Z Fold 4, το Galaxy S24, Galaxy S24 Plus και των αμέσως προηγούμενων Galaxy S23 και Galaxy S23 Plus. Είναι ίδιες και με αυτές των σχεδόν 2.5 ετών πλέον Galaxy S22 και Galaxy S22 Plus και είναι πρακτικά ίδια με αυτή του νεότερου αλλά σημαντικά πιο “οικονομού” Galaxy S23 FE.

Fold 6
Fold 5
S24 Plus
S23 fe

Σύμφωνα με την Samsung παρόλα αυτά, για κάποιο λόγο, η Ultrawide κάμερα του Galaxy Z Fold 6 χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό σαν κωδικό μοντέλου αισθητήρα που όμως διατηρεί την ανάλυση των 12mp, το ίδιο φυσικό μέγεθος με 1.12μm για κάθε φωτοευαίσθητο στοιχείο και τον ίδιο ακριβώς φακό με διάφραγμα f/2.2. Το αποτέλεσμα είναι και πάλι οι φωτογραφίες να μην διαφέρουν με κάποιο ουσιαστικό τρόπο από τα δύο προηγούμενα Foldables της Samsung και όχι μόνο.

Fold 6
Fold 5
S24 Plus
S23 fe

Παρότι τυπικά, η τρίτη κάμερα με το 3Χ οπτικό zoom μπορεί να “δικαιλογηθεί” μέχρι ένα σημείο σαν επιλογή, λόγω του όπως πάντα περιορισμένου χώρου στο εσωτερικό ενός Foldable smartphone, το Oneplus Open απέδειξε ότι μπορεί μια συσκευή αυτού του είδους να … χωρέσει στο εσωτερικό της μια κάμερα με περισκοπικό φακό και σημαντικά καλύτερο αισθητήρα.

Fold 6
Fold 5
S24 Plus
S23 fe

Στο συγκεκριμένο βίντεο λοιπόν, βλέπουμε αναλυτικά ότι οι φωτογραφίες που μπορεί τελικά να βγάλει με τις κάμερες αυτές το Galaxy Z Fold 6 δεν είναι με κάποιο ουσιαστικό τρόπο “καλύτερες” και με τις τρεις κάμερες του, απο πολλά άλλα Smartphone της Samsung που χρησιμοποιούν ίδια ή παρόμοια κάμερα.

Θεωρητικά, ο Snapdragon 8 Gen 3 επεξεργαστής της Qualcomm στο Galaxy Z Fold 6, έχει ένα ισχυρότερο ISP στο εσωτερικό του για την επεξεργασία των δεδομένων από τις κάμερες του. Παρόλα αυτά, οι αλλαγές που έχει κάνει η Samsung σε επίπεδο λογισμικού και τον τρόπο που τελικά επεξεργάζεται τα δεδομένα από τις κάμερες του το Galaxy Z Fold 6 και δημιουργεί την τελική φωτογραφία, δεν φαίνεται να έχει σημαντική διαφορά.

Σχεδόν κάθε άλλη εταιρεία, και σε κάθε νεότερο Smartphone της, Foldable ή όχι, συνδυάζει τον κάθε φορά νεότερο επεξεργαστή στο εσωτερικό τους με αναβαθμίσμενες τεχνικά κάμερες ακριβώς για να βελτιώνει το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights