Αρχικη ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Apple iPhone 16 Pro Max VS Samsung Galaxy S24 Ultra (video)
iphone 16 pro max

Apple iPhone 16 Pro Max VS Samsung Galaxy S24 Ultra (video)

απο Kostas Gliatiotis

To iPhone 16 Pro max είναι το μεγαλύτερο, ακριβότερο και θεωρητικά καλύτερο νέο μοντέλο της σειράς από την Apple. Το Galaxy S24 Ultra είναι για λίγο καιρό ακόμα, αντίστοιχα το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο Smartphone της Samsung. Στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε για μια ακόμα φορά τις βασικότερες διαφορές μεταξύ τους, χωρίς όπως πάντα αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει ξεκάθαρα “καλύτερο” μεταξύ τους.

Το iPhone 16 Pro max έχει δύο νέες κάμερες στο πίσω μέρος του. Η βασική από αυτές διατηρεί την ίδια ονομαστική ανάλυση στα 48mp και το ίδιο φυσικό μέγεθος, έχει όμως έναν νέο αισθητήρα με πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων, που επιτρέπει στο iPhone 16 Pro max σε συνδυασμό με το ισχυρότερο hardware στο εσωτερικό του να γράφει βίντεο σε ανάλυση 4Κ με 120fps, μια δυνατότητα που παρόλα αυτά έχει εδώ και αρκετούς μήνες πλέον και το Galaxy S24 Ultra.

H Ultrawide κάμερα είναι επίσης νέα στο iPhone 16 Pro Max, αφού έχει πλέον ανάλυση 48mp και αυτή, με το Galaxy S24 Ultra να είναι πλέον το μοναδικό τόσο ακριβό smartphone που επιμένει σε μια κάμερα των 12mp με φακό αυτού του είδους. Τέλος, η τρίτη κάμερα και των δύο τηλεφώνων, έχει 5Χ οπτικό zoom, με αυτή του Galaxy S24 Ultra να έχει εδώ υψηλότερη ανάλυση στα 50mp και το iPhone 16 Pro max να είναι αυτό που περιορίζεται στα 12mp.

Το iPhone 16 Pro max έχει στο εσωτερικό του τον εντυπωσιακά ισχυρό A18 Pro επεξεργαστή που σχεδιάζει η ίδια η Apple, και μένει να δούμε αν με την κυκλοφορία του επόμενου Snapdragon 8 Gen 4 θα διατηρήσει την θέση αυτή, με το Galaxy S24 Ultra να χρησιμοποιεί τον παλαιότερο αλλά απόλυτα ικανοποιητικό σε απόδοση μέχρι και σήμερα Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm. Το iPhone 16 Pro max έρχεται με το νεότερο iOS 18 λειτουργικό σύστημα της Apple, το σύνολο του Apple Intelligence όμως, των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης της Apple, δεν θα γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

H οθόνη του iPhone 16 Pro Max, έχει πλέον μεγαλώσει στις 6.9 ίντσες, και μαζί έχουν αυξηθεί και οι συνολικές διαστάσεις όπως και το βάρος του. Παρόλα αυτά, καταφέρνει να έχει ελάχιστα μικρότερο μέγεθος από το Galaxy S24 Ultra, το οποίο έχει μια έστω και λίγο μικρότερη οθόνη στις 6.8 ίντσες. Ο φωτισμός της οθόνης των δύο συσκευών είναι παρόμοιος, και εκτός από τα θεωρητικά νούμερα που δηλώνει κάθε εταιρεία, μπορεί να φτάσει σε ολόκληρη την επιφάνεια της οθόνης περίπου στα 1.800nits για το iPhone 16 Pro max, και αντίστοιχα 1.500nits για το Galaxy S24 Ultra.

Άσχετα με την ονομασία που δίνει η κάθε εταιρεία, η οθόνη και στα δύο smartphones είναι ένα LTPO AMOLED Panel με ρυθμό ανανέωσης που προσαρμόζεται αυτόματα ανάμεσα σε 1 και 120Hz ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλει. Εδώ η Apple συνεχίζει να “κατεβάζει” τον ρυθμό ανανέωσης στο 1Hz μόνο στο Always On display, παρότι η διαφορά σε κατανάλωση ενέργειας συνεχίζει να μην είναι ουσιαστική διαφορά.

Τέλος, η μπαταρία των δύο συσκευών έχει παρόμοια απόδοση, με τα περισσότερα κορυφαία Android smartphones να έχουν ξεπεράσει πλέον την πολύ καλή παράδοση που έχει η Apple σε αυτόν τον τομέα. Το Galaxy S24 Ultra όμως, παρότι συνεχίζει να φορτίζει ενοχλητικά αργά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του στον χώρο του Android, φορτίζει σημαντικά πιο γρήγορα ειδικά για να γεμίσει πλήρως την μπαταρία του, σε σύγκριση με το iPhone 16 Pro Max.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights