Πριν από μερικές ημέρες, το in2mobile.gr είχε την τιμή να συνομιλήσει με την Daniela Idi, marketing Director της Motorola για την Ευρωπαϊκή αγορά. Η συνέντευξη περιλάμβανε πολλά ενδιαφέροντα θέματα, για την στρατιγική αλλά και την πορεία της Motorola στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά.
Η Motorola “ακούει” το αγοραστικό κοινό.
Αν και αυτό είναι εμφανές από το πόσο ολοκληρωμένα και σωστά σχεδιασμένα είναι όλα τα smartphones της εταιρείας (και όχι μόνο!) η Dianiela έκανε ξεκάθαρο ότι η Motorola “ακούει” το αγοραστικό κοινό, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις που αυτό έχει. Η έμφαση στις διαφορετικές επιλογές ανάλογα με τις απαιτήσεις αλλά και τα χρήματα που θέλει ο καθένας να διαθέσει, όπως και διαφορετικές χρωματικές επιλογές σε συνεργασία με την Pantone, που δίνουν σε όλους την δυνατότητα να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει στο στυλ και τον χαρακτήρα τους.
Το “ΑΙ” είναι εργαλείο και όχι αυτοσκοπός.
Σε πλήρη αντίθεση με πολλές εταιρείες του ανταγωνισμού, η Motorola αναγνωρίζει την χρησιμότητα του “ΑΙ” σαν ένα εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα αυτών που χρησιμοποιούν τα δικά της Smartphones. Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, δεν είναι το επίκεντρο για εμπορικούς λόγους, είναι προσθήκες που αυξάνουν την λειτουργικότητα, και όταν είναι σωστά σχεδιασμένες (όπως είναι στα smartphones της Motorola) φέρνουν πλεονεκτήματα έχει που είναι χρήσιμα.
Η επιτυχία της σειράς RARZ
Η Daniela ήταν ιδιαίτερα υπερήφανη, και δίκαια σε κάθε περίπτωση, για την εμπορική επιτυχία της σειράς RAZR στην κατηγορία των Foldable smartphones και πιο συγκεκριμένα των… Flip. Οι διαφορετικές χρωματικές επιλογές και εδώ είναι η πρώτη επαφή με ένα ξεχωριστό προϊόν, η λεπτομέρεια του διαφορετικού υλικού κατασκευής ανάλογα με το χρώμα, και φυσικά η πρακτικότητα που έχει ένα RAZR όταν … διπλώνει και ξεδιπλώνει για να το χρησιμοποιήσουμε.
Η Motorola έχει επιλέξει να διαθέτει στοχευμένα σε διαφορετικές αγορές το RAZR που ταιριάζει στις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, και αυτός είναι ο λόγος που έχει δύο διαφορετικά σε δυνατότητες, αλλά και τιμή πώλησης μοντέλα.
Εδώ όμως η συνέντευξη περιλάμβανε και συζήτηση για μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, με την επόμενη σειρά RAZR και όχι μόνο. Αρχικά, αν και με την εμπορική επιτυχία της σειράς, αυτό είναι δεδομένο, σύντομα θα έχουμε και τα επόμενα μοντέλα αυτής διαθέσιμα. Η Daniela έκανε ξεκάθαρο ότι η Motorola προφανώς και εδώ “ακούει” τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού, και παρότι προς το παρόν δεν είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας, η δημιουργία ενός Book style foldable είναι πάντα δυνατή αν υπάρχει ζήτηση για αυτό.
Συνεργασίες εκεί που έχει νόημα.
Η συνεργασία με την Pantone, εκτός από τα μοναδικά, ξεχωριστά χρώματα στα οποία είναι διαθέσιμη η σειρά Edge 50, σταδιακά πλέον και η νέα σειρά Edge 60 αλλά και τα RAZR, πλέον επεκτείνεται και στην κάμερα των smartphones της εταιρείας. Πιστοποιεί την χρωματική ακρίβεια στις φωτογραφίες μας, και τους δίνει ένα μοναδικό χαρακτήρα.
Η Motorola εστιάζει σε συνεργασίες που δίνουν επιπλέον αξία στα προϊόντα της, και αυτό δεν περιορίζεται στα smartphones της εταιρείας. Η σειρά ακουστικών σε συνεργασία με την Bose είναι ένα ακόμα παράδειγμα και φυσικά αυτό μπορεί να επεκταθεί, πάντα εκεί που έχει νόημα.
Συνολικά μια “διαφορετική” προσέγγιση.
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι η συνολική “στάση” της Daniela αλλά και της Motorola σαν σύνολο. Η εταιρεία αναγνωρίζει την ιδιαίτερη θέση που έχει στο αγοραστικό κοινό, με την … ιστορία που έχει το όνομα της, μαζί με μια “ανάγκη” να γίνει γνωστή και σε νεότερο σε ηλικία κοινό. Το κάνει όμως έχοντας την λογική ενός καθημερινού ανθρώπου, των αναγκών που αυτός έχει και φροντίζοντας να τις καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η εμπορική επιτυχία της σειράς Moto G αλλά και της σειράς Edge στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο και πάλι ότι η Motorola ακολουθεί την σωστή πολιτική που σύμφωνα με στελέχη του Ελληνικού γραφείου, της έχουν δώσει πλέον και ένα αξιόλογο ποσοστό της αγοράς και στη χώρα μας.

Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας