To Nothing Phone 3a Pro είναι ένα διαφορετικό σε εμφάνιση, αλλά και ιδιαίτερα πρακτικό και αποδοτικό smartphone τυπικά στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής. Αυτό είναι πλέον το αναλυτικό του review.
Η εταιρεία έχει κάνει συγκεκριμένες, και έξυπνες επιλογές στις κάμερες, τις επιδόσεις αλλά κυρίως το εύχρηστο και όμορφο γραφικό περιβάλλον. Το Nothing OS 3.1 βασίζεται στο android 15, και στο αναλυτικό review βλέπουμε τα πλεονεκτήματα που αυτό έχει. H σχεδίαση του εστιάζει στην απλότητα, και σε εμφάνιση αλλά και στην χρήση των εφαρμογών που αναπτύσσει η ίδια η εταιρεία, προκειμένου να το έχουμε στα χέρια μας όσο… χρειάζεται και να μην μας αποσπά την προσοχή. Παρότι αυτό ισχύει προφανώς μόνο για τις προ εγκατεστημένες εφαρμογές της ίδιας της Nothing, είναι μια καλοδεχούμενη αλλαγή από το συνηθισμένο.
Οι κάμερες του Nothing Phone 3a Pro είναι όσο το δυνατόν καλύτερες, και πάλι σε αυτή την κατηγορία, και βλέπουμε και πάλι αναλυτικά στο review τι φωτογραφίες μπορεί να βγάλει η βασική από αυτές αλλά κυρίως η κάμερα με τον περισκοπικό φακό και το 3x οπτικό zoom.
Η βασική κάμερα έχει ανάλυση 50mp με έναν αισθητήρα που έχει φυσικό μέγεθος στο 1/1.56″ και φυσικά μηχανική σταθεροποίηση στον φακό της, όμως η κάμερα με τον περισκοπικό φακό και την ίδια ανάλυση στα 50mp έχει έναν αισθητήρα που συναντά κανείς συνήθως σε σημαντικά ακριβότερες συσκευές.
Το Nothing Phone 3a pro “επεξεργάζεται” τα δεδομένα από τις κάμερες του για λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο, προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στην πράξη καταφέρνει ακριβώς αυτό.
Στο εσωτερικό του nothing phone 3a pro βρίσκεται ο Snapdragon 7s Gen 3 επεξεργαστής της qualcomm, και παρότι η απόδοση του είναι γνωστή από πολλές συσκευές άλλων εταιρειών, εδώ η εταιρεία έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και πάλι στο γραφικό περιβάλλον για να πετύχει την καλύτερη δυνατή απόδοση από αυτόν. Παρότι προφανώς δεν μπορεί να ξεπεράσει την ισχύ που έχει ο Snapdragon 7s Gen 3 σε πιο απαιτητικές εφαρμογές, σε καθημερινή πιο απλή χρήση, το Nothing Phone 3a Pro δείχνει πιο γρήγορο από το συνηθισμένο.
Η μοναδική του έκδοση που μπορεί να αγοράσει κάποιος στη χώρα μας, έρχεται με 256GB διαθέσιμου χώρου και 12GB RAM, και αν μη τι άλλο προσφέρει αυτό που χρειάζεται κανείς τώρα και τα επόμενα χρόνια για όλα τα αρχεία του αλλά και για όσο το δυνατόν πιο άνετη χρήση και πάλι.
Τέλος, η οθόνη του Nothing Phone 3a pro, δεν ξεχωρίζει για την κατηγορία αυτή και πάλι, είναι όμως χρωματικά ικανοποιητική και αν μη τι άλλο με αρκετά μεγάλο μέγεθος. Η διαγώνιος παρόλα αυτά στις 6.77 ίντσες, κάνει την ανάλυση των 2393×1080 Pixels “οριακή” σε λεπτομέρεια, είναι όμως ένα AMOLED Panel με 10-bit χρωματικό εύρος και το πλεονέκτημα που αυτό έχει, ενώ και ο ρυθμός ανανέωσης προσαρμόζεται ανάλογα με το τι προβάλλει η οθόνη ανάμεσα σε 30,60, 90 και 120Hz.
Η μπαταρία έχει την συνηθισμένη χωρητικότητα και συγκεκριμένα 5.000mAh και πλέον στο review του βλέπουμε τι απόδοση έχει και στην πράξη. Η φόρτιση γίνεται με 50w, με έναν φορτιστή που υποχρεωτικά πλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία του Nothing Phone 3a Pro, και παραμένει πλεονέκτημα ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί το USB Power Delivery πρότυπο και όχι κάποιο δικό της που περιορίζει το τι φορτιστές μπορούν να προσφέρουν την ταχυτητα αυτή.

Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας