Σε συνδυασμό με τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της Βραζιλίας Dilma Rousseff, στα κεντρικά γραφεία της Ericsson (NASDAQ:ERIC) στη Σουηδία, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει περαιτέρω τη Βραζιλία στην υλοποίηση της ψηφιακής της ατζέντας.
Ο Hans Vestberg, President και CEO της Ericsson, ανέφερε: «Οι ΤΠΕ μπορούν να υποστηρίξουν το μετασχηματισμό όλων των τομέων της κοινωνίας, καθώς και όλων των βιομηχανιών. Είμαι πεπεισμένος πως η επόμενη γενιά κινητής ευρυζωνικότητας και το Internet of Things, με την υποστήριξη του 5G, θα επισπεύσουν την πρόοδο σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, οι υπηρεσίες ενέργειας και η γεωργία, στα πλαίσια νέων βιομηχανικών εφαρμογών».
Ως μέρος της εφαρμογής της ψηφιακή ατζέντας της Βραζιλίας, η Ericsson με την America Movil θα φέρει το πρώτο πειραματικό σύστημα 5G στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια του 2016. Το πειραματικό σύστημα 5G της Ericsson, όπου η καινοτομία συναντά την υλοποίηση, επιτρέπει στους παρόχους τηλεπικοινωνιών και το δίκτυο συνεργατών, όπως είναι οι φορείς ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, υγειονομικής περίθαλψης, ενέργειας και γεωργίας, να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του 5G σε πραγματικό δίκτυο. Επιπλέον, η Ericsson και η America Movil θα αναπτύξουν ένα σύστημα ελέγχου του Internet of Things (IoT), επιτρέποντας στις βιομηχανίες και το δημόσιο τομέα της Βραζιλίας, να προετοιμαστούν για το μετασχηματισμό των ΤΠΕ. Το δοκιμαστικό σύστημα IoT θα εστιάσει σε εφαρμογές με χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας, όπως αισθητήρες χαμηλής ενέργειας για απομακρυσμένες περιοχές.
Ο Vestberg δήλωσε: «Αναφορικά με το 5G, το ενδιαφέρον μας είναι να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα θα χρησιμοποιηθούν από την κοινωνία και τις βιομηχανίες. Για να είμαστε έτοιμοι με πλήρη εμπορικά δίκτυα το 2020, συνεργαζόμαστε με την America Movil για το πρώτο δοκιμαστικό σύστημα 5G στη Βραζιλία ως σαφή απόδειξη του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος, και ταυτόχρονα φέρνουμε την έρευνα έξω από τα εργαστήρια, σε πραγματικά δίκτυα δοκιμών».
«Είμαστε μέρος της ανάπτυξης της Βραζιλίας από το 1924 και είμαι υπερήφανος που συνεχίζουμε να προσφέρουμε κυρίαρχη τεχνολογία του κλάδου για την υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης της χώρας».
Εκτός από την έρευνα 5G ραδιοδικτύου με το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Σεαρά (UFC) που έχει ήδη ανακοινωθεί, η Ericsson ανακοίνωσε σήμερα επιπλέον προγράμματα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο (USP) και το Πανεπιστήμιο του Καμπίνας (UNICAMP), τα οποία θα διεξαχθούν το 2017:
- Cyber–Physical Systems με USP και UNICAMP: δίκτυα που επικοινωνούν χωρίς ανθρώπινη συμβολή, αυτόνομα συστήματα επικοινωνιών που βασίζονται σε αισθητήρες. Αυτά θα μπορούσαν για παράδειγμα να αποτελέσουν τα θεμέλια των οδικών δικτύων που επικοινωνούν με τις οδικές αρχές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καιρικά συστήματα που ελέγχουν τις οδικές συνθήκες, και αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς.
- MiMo (multiple–input multiple–output) με UFC: σχέδιο πομποδέκτη με πολλαπλές κεραίες σε σταθμούς βάσεων και συστήματα τερματικών χρηστών (MiMo) για 5G. Στόχος είναι να αυξηθεί αισθητά η χωρητικότητα των τωρινών ασύρματων συστημάτων επικοινωνίας.
- D2D (Έξυπνη κατανομή πόρων ραδιοφάσματος) με UFC: έλεγχος και παροχή Ποιότητας Υπηρεσιών στα 5G συστήματα. Η ιδέα είναι να καταστεί δυνατή η μετάδοση υψηλότερων ρυθμών bit και η βελτίωση της ικανοποίησης των χρηστών για τα 5G συστήματα κινητών επικοινωνιών, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους και τεχνικές κατανομής των πόρων ραδιοφάσματος.
Με τη μοναδική της ηγετική εμπειρία σε κάθε γενιά κινητών δικτύων, η Ericsson είναι ο τεχνολογικός ηγέτης και οδηγεί την εξέλιξη του 5G. Η Ericsson είχε το ρόλο του κύριου συντονιστή στο METIS Ι, θέτοντας τα θεμέλια για το 5G, και συνεχίζει με τον ίδιο ρόλο στο METIS II, γεγονός που οδηγεί στην ανάπτυξη και τυποποίηση του 5G. Η εταιρεία διαθέτει μακρά παράδοση συνεργασίας και έρευνας, συμβάλλοντας στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των τεχνολογιών επικοινωνίας. Η πλατφόρμα δοκιμών ραδιοσυχνοτήτων της Ericsson παρουσίασε 5Gbps το 2014 – μια παγκόσμια πρωτιά – και η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει τις υπαίθριες δοκιμές και μετρήσεις. Στόχος είναι η πλήρης εμπορική ανάπτυξη μέχρι το 2020.
Με έναν παγκόσμιο οργανισμό Έρευνας & Ανάπτυξης, η Ericsson οδηγεί την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών, σε στενή συνεργασία με κορυφαία τεχνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στη Βραζιλία. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ισχυρό ιστορικό επιδόσεων στο βιομηχανικό μετασχηματισμό και οδηγεί πολλά παγκόσμια προγράμματα του κλάδου, τα πορίσματα των οποίων εφαρμόζονται σε βιομηχανίες που οδεύουν προς την ψηφιοποίηση σε όλο τον κόσμο. Με περισσότερα από 37.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η Ericsson διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα χαρτοφυλάκια του κλάδου.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας