Εισαγωγή.
Η Huawei γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν φτάνει η δημιουργία High End και ακριβών Smartphones προκειμένου να εδραιωθεί σαν μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου. Η δημιουργία ανταγωνιστικών προτάσεων στην μεσαία κατηγορία είναι εξ ίσου σημαντική, ενώ πολλές φορές ο ανταγωνισμός σε αυτή είναι ιδιαίτερα σκληρός.
Την πολύ καλή αρχή εκανε πριν σχεδόν δύο χρόνια το P8 Lite, η πρώτη συσκευή της εταιρείας που διατέθηκε ευρέως και επίσημα εκτός Κίνας, εστιάζοντας στα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει μια πρόταση στην μεσαία κατηγορία τιμής. Στην συνέχεια ακολούθησε το πολύ γνωστό σε όλους μας, και αντίστοιχα επιτυχημένο P9 Lite, που στην Ευρώπη γενικότερα αλλά και ειδικότερα στην χώρα μας σημείωσε πολύ καλές πωλήσεις και βοήθησε σημαντικά στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της Huawei.
Η θέληση της Huawei να συνεχίσει να αυξάνει την παρουσία της στην μεσαία κατηγορία τιμής, έκανε την εταιρεία να δημιουργήσει φέτος περισσότερες από μια συσκευές που ταιριάζουν σε αυτή με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Προφανώς και η μια από αυτές είναι το P10 Lite, ο ουσιαστικός «συνεχιστής» της σειράς, το Review του οποίου και θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.
Μαζί με αυτό όμως, η Huawei θέλησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να διαθέσει στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή αγορά μια ακόμα πρόταση με λίγο χαμηλότερη τιμή πώλησης, διαφορετικό σχεδιασμό και σχεδόν ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά. Ανάλογα με την χώρα, η συσκευή έρχεται με διαφορετική ονομασία, ανάμεσα σε όχι δύο αλλά τρεις. Το P9 Lite 2017 όπως θα ονομάζεται στην Ελλάδα, σε μερικές χώρες της Ευρώπης θα κάνει την εμφάνιση του σαν Honor 8 Lite, ενώ η παρουσίαση του είχε γίνει από την Huawei σαν… P8 Lite 2017 Edition.
Αυτό που η Huawei προσπαθεί να κάνει είναι να αναγνωρίσει ποια από τις συσκευές της έχει / είχε την μεγαλύτερη απήχηση σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα που θα διαθέσει την νέα συσκευή, και να το παρουσιάσει σαν την βελτιωμένη έκδοση αυτής, ώστε να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο την καλή εικόνα που έχει δημιουργηθεί στο αγοραστικό κοινό. Με δεδομένη την μεγάλη εμπορική επιτυχία του p9 Lite στη χώρα μας εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, η νέα συσκευή έρχεται σαν P9 Lite 2017 προκειμένου να είναι εμφανές ότι πρόκειται για κάτι νεότερο και θεωρητικά καλύτερο.
Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.
Άσχετα με την ονομασία που «κουβαλάει» σε κάθε χώρα, το P9 Lite 2017 ακολουθεί και μια συγκεκριμένη σχεδιαστική φιλοσοφία, που όμως δεν είναι αυτή των συσκευών της σειράς P9 όπως θα περίμενε κανείς. Αντίθετα, ο σχεδιασμός του βασίζεται έντονα στις συσκευές της σειράς Honor και πιο συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό και μέχρι και σήμερα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Honor 8 της εταιρείας.
Ξεπερνώντας την αρχική «σύγχυση» που αυτό μπορεί να δημιουργήσει σε κάποιον που έχει δουλέψει το Honor 8, αυτό που θα παρατηρήσει όποιος κρατήσει το P9 Lite 2017 στα χέρια του, είναι η προσοχή που για μια ακόμα φορά έχει δοθεί στις λεπτομέρειες του σχεδιασμού του.
Το μπροστινό (προφανώς) αλλά και το πίσω μέρος του είναι κατασκευασμένα από «γυαλί», όμως το frame του P9 Lite 2017 ή αλλιώς το πλαίσιο που ενώνει στο πλαϊνό μέρος αυτές τις δύο επιφάνειες είναι κατασκευασμένο από πλαστικό. Αυτή είναι προφανώς και η μοναδική… παραχώρηση που έγινε προκειμένου το P9 Lite 2017 να έχει χαμηλότερο κόστος κατασκευής και αντίστοιχα χαμηλότερη τιμή πώλησης.
Η μπροστινή όψη της συσκευής, ειδικά στο μαύρο χρώμα, διακρίνεται για την σοβαρότητα που αποπνέει και την σχεδόν πλήρη έλλειψη λεπτομερειών. Κάτω από την οθόνη υπάρχει το λογότυπο της Huawei, που αντικαθίσταται από αυτό της Honor στις χώρες που διατίθεται κάτω από αυτό το Brand η συσκευή.
Πάνω από την οθόνη, βρίσκεται και η μπροστινή κάμερα των 8 Mpixels, η πολύ καλή απόδοση της οποίας δείχνει ότι η συσκευή απευθύνεται στο νεανικό κοινό που καλώς ή κακώς θεωρεί σημαντικές τις…Selfies. Καλά κρυμμένος βρίσκεται εδώ και ο αισθητήρας φωτισμού που αναλαμβάνει την αυτόματη ρύθμιση της οθόνης του P9 Lite 2017.
Παρά την κατηγορία τιμής του, το P9 Lite 2017 διαθέτει ένα κρύσταλλο πάνω από την οθόνη του, που στις γωνίες του έχει μια μικρή καμπύλη στο σημείο που εφάπτεται με την υπόλοιπη συσκευή. Το χαρακτηριστικό αυτό συνήθως το συναντά κανείς σε ακριβότερες συσκευές του ανταγωνισμού.
Στο πίσω μέρος τώρα, όπως και στο Honor 8 του οποίου τον σχεδιασμό δανείζεται το P9 Lite 2017, ξεχωρίζει η απλότητα και η απουσία σχεδόν κάθε λεπτομέρειας.
Ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται λίγο πάνω από το κέντρο της πίσω όψης, ακριβώς στο σημείο που βολεύει το χέρι του χρήση (Αρκεί να μην θεωρεί ιδανική την τοποθέτηση στο μπροστινό μέρος των Smartphones…). Στην πάνω αριστερή γωνία βρίσκεται και η μια κάμερα του P9 Lite 2017, σε ένα σημείο που την κάνει να μοιάζει… κρυμμένη.
Η γυαλιστερή πίσω επιφάνεια της συσκευής δεν μπορεί να αφαιρεθεί και έτσι ο χρήστης της δεν έχει πρόσβαση στο εσωτερικό και την μπαταρία της. Η υποδοχή για την κάρτα SIM και την κάρτα μνήμης MicroSD βρίσκεται στο αριστερό πλαϊνό μέρος του P9 Lite 2017. Στα χέρια μας είχαμε την έκδοση με μια κάρτα SIM, όμως προφανώς και θα υπάρχει και έκδοση με δύο κάρτες SIM, σε διάταξη που θα είναι δυνατή η χρήση είτε δύο καρτών SIM ή μιας και κάρτας μνήμης ταυτόχρονα.
Το αρνητικό όμως είναι ότι όπως ακριβώς και στο Honor 8, έτσι και εδώ, το πίσω αυτό «γυαλί» του P9 Lite 2017 είναι αρκετά ευαίσθητο και μπορεί εύκολα να αποκτήσει σημάδια και πολύ μικρές γρατζουνιές. Η Huawei μάλλον λογικά δεν χρησιμοποίησε ένα πιο ανθεκτικό υλικό για λόγους κόστους, όμως αυτό κάνει σχεδόν υποχρεωτική την χρήση μιας θήκης προκειμένου να διατηρήσει την πολύ καλή εμφάνιση του ο χρήστης του P9 Lite 2017.
Είναι προφανές ότι η Huawei θέλησε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την πολύ καλή σχεδιαστική εικόνα των συσκευών της σειράς Honor, και να διατηρήσει όσα από τα πλεονεκτήματα αυτής είναι δυνατόν. Άσχετα από την ονομασία του P9 Lite 2017 στη χώρα μας, αυτό δείχνει ότι η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει μια ή δύο διαφορετικές σχεδιαστικές «ταυτότητες» και να συνεχίσει να βασίζει σε αυτές τις συσκευές της, κάτι που δείχνει ότι η Huawei πλέον δίνει σημασία στον τρόπο που οι συσκευές της αναγνωρίζονται και οπτικά από τους χρήστες.
Οθόνη.
Όπως και το P9 Lite πριν ένα χρόνο, αλλά μάλλον πιο «ταιριαστά» και το Honor 7 Lite, έτσι και το P9 Lite 2017 (ο διάδοχος όποιας από τις δύο συσκευές θέλετε….) έρχεται με μια οθόνη 5.2 ιντσών ανάλυσης 1080p.
Τα χαρακτηριστικά αυτά από μόνα τους φτάνουν να καλύψουν τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς από την κατηγορία τιμής στην οποία και ανήκει το P9 Lite 2017. Η χρωματική της απόδοση τώρα, όπως και αυτή των δύο προκατόχων του, είναι απλά αυτή που πρέπει να είναι αντίστοιχα ώστε να θεωρείται τουλάχιστον ικανοποιητική.
Τα πάντα παρουσιάζονται με σχετικά «σωστά» χρώματα, που όμως δεν έχουν την ζωντάνια που έχουν οι ακριβότερες συσκευές της εταιρείας. Προφανώς και αυτό είναι λογικό για μια LCD οθόνη της μεσαίας κατηγορίας, θα θέλαμε όμως από την Huawei να έχει βελτιώσει το P9 Lite 2017 σε σύγκριση με τις συσκευές πριν από αυτό.
Παρόλα αυτά, οι γωνίες θέασης παραμένουν άριστες, δείχνοντας ότι μάλλον απλά η εταιρεία έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει ένα λιγότερο ζωντανά «ρυθμισμένο» Panel προκειμένου να πετύχει ευκολότερη και γρηγορότερη κατασκευή του.
Αντίστοιχα και ο φωτισμός, στην μέγιστη ένταση του είναι ιδιαίτερα δυνατός και απαραίτητος μονάχα σε εξωτερικούς χώρους με έντονη ηλιοφάνεια. Εδώ, εκτός του αισθητήρα για την μέτρηση του εξωτερικού φωτισμού, το P9 Lite 2017 διαθέτει και μια ασυνήθιστη ρύθμιση που αναλαμβάνει να προσαρμόζει και την αντίθεση της οθόνης του όταν καταλάβει ότι την «χτυπάει» απευθείας το φως του ήλιου.
Συνολικά, η οθόνη του P9 Lite 2017 προφανώς και «κάνει την δουλειά» της, και σχεδόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ποιότητα της LCD οθόνης είναι κορυφαία, και απλά η χρωματική της απόδοση δεν είναι τόσο ζωντανή και έντονη όσο θα θέλαμε. Από την στιγμή όμως που διατηρεί τα χαρακτηριστικά εκείνα που πρέπει να έχει όπως καλές γωνίες θέασης και σωστή απεικόνιση, μαζί με την σίγουρα καλή της ανάλυση, είναι σίγουρο ότι καλύπτει τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη στην κατηγορία αυτή.
Λειτουργικό Σύστημα.
Οι συσκευές και της Huawei αλλά και αυτές που «κρύβονται» πίσω από το Brand της Honor, χρησιμοποιούν το ίδιο σε σχεδιασμό και δυνατότητες γραφικό περιβάλλον που έχει σχεδιάσει η εταιρεία.
Το EMUI λοιπόν, στην περίπτωση του P9 Lite 2017 είναι στην έκδοση 5.0 και κάτω από αυτό βρίσκεται η νεότερη διαθέσιμη έκδοση Android 7 Nougat.
Στην προ-επιλεγμένη ρύθμιση του, το EMUI παρουσιάζει όλες τις εφαρμογές σε σελίδες που βρίσκονται στην οθόνη αναμονής, χωρίς ξεχωριστό «μενού». Στο EMUI 5.0 όμως αυτό είναι κάτι που ο χρήστης μπορεί να αλλάξει προκειμένου η εμφάνιση και η διάταξη του μενού να είναι πιο κοντά σε αυτό των περισσότερων Android προτάσεων.
Εκτός αυτής της προσθήκης, η νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος της εταιρείας, έρχεται με αρκετές βελτιώσεις και αλλαγές στην εμφάνιση αλλά και την λειτουργικότητα. Όπως «περήφανα» δηλώνει η εταιρεία, όλες οι βασικές λειτουργίες βρίσκονται ένα ή δύο πατήματα της οθόνης μακριά ώστε να διευκολύνεται ο χρήστης του P9 Lite 2017.
Ο πίνακας ειδοποιήσεων είναι πλέον ενοποιημένος, και οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται κάτω από τις συντομεύσεις για τις ρυθμίσεις διάφορων επιλογών.
Η διάταξη αυτών είναι προφανώς παραμετροποιήσιμη, ενώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θα είναι μονίμως εμφανές και το όνομα του δικτύου στην οθόνη αναμονής αλλά και να επιλέξει την διάταξη των εικονιδίων σε «πλέγμα» με διαφορετικό αριθμό εφαρμογών ανά σειρά.
Προφανώς το P9 Lite 2017 διαθέτει την δυνατότητα εναλλαγής του θέματος εμφάνισης του γραφικού περιβάλλοντος του, και αρκεί μια εγγραφή στην Online υπηρεσία της Huawei ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών «θεμάτων».
Όπως πάντα, η Huawei προσθέτει μερικές επιπλέον χρήσιμες εφαρμογές όπως αυτή της διαχείρισης αρχείων, που πλέον έχει «διπλή» εμφάνιση, για εύκολη χρήση ή λεπτομερή εμφάνιση.
Η εφαρμογή της αναπαραγωγής μουσικής μοιράζεται την εμφάνιση και την λειτουργικότητα που προσφέρουν οι ακριβότερες συσκευές της εταιρείας. Αντίστοιχα αυτή της «Συλλογής» φωτογραφιών προσφέρει τις βασικές επιλογές επεξεργασίας και διαχείρισης που χρειάζεται ο χρήστης του P9 Lite 2017.
Τέλος, υπάρχει η γνωστή πλέον εφαρμογή διαχείρισης της συνολικής κατάστασης του P9 Lite 2017, η λειτουργικότητα της οποίας είναι απλά κορυφαία. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποιες εφαρμογές θα συνεχίζουν να λειτουργούν με την οθόνη του P9 Lite 2017 κλειστή και την συσκευή σε αναμονή, αλλά και να αποκλείσει επαφές και τηλεφωνικούς αριθμούς που δεν θέλει να τον ενοχλούν.
H Huawei έχει κάνει σημαντικά βήματα από την εποχή που οι συσκευές και το γραφικό περιβάλλον τους “θύμιζαν” και ήταν αυτό που ο κόσμος περιμένει από μια εταιρεία από την… Κίνα. Το EMUI στις τελευταίες του εκδόσεις δεν έχει κάτι να “ζηλέψει” από τις προτάσεις του ανταγωνισμού του, ενώ προς τιμήν της, η Huawei κάνει διαθέσιμες όλες τις βελτιώσεις κάθε νέας έκδοσης και στις συσκευές της μεσαίας κατηγορίας όπως το P9 Lite 2017.
Κάμερα.
Στο πίσω μέρος του P9 Lite 2017 βρίσκεται μια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 12 Mpixels. Προφανώς και λόγω της κατηγορίας τιμής που ανήκει η συσκευή, από την κάμερα αυτή απουσιάζει το Optical Image Stabilization, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η απόδοση της δεν είναι συνολικά πολύ καλή για τα δεδομένα πάντα της κατηγορίας.
Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, η κάμερα του P9 Lite 2017 εντυπωσιάζει περισσότερο με την λεπτομέρεια που μπορεί να «Δει» και στην συνέχεια να αποθηκευθεί στις φωτογραφίες. Το χρωματικό της εύρος είναι αρκετά καλό, όμως χωρίς την χρήση του HDR οι φωτογραφίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι λιγότερο «έντονες» από ότι θα θέλαμε.
Η χρήση του HDR τώρα, επιλέγεται από το μενού με τα διαφορετικά Modes φωτογράφισης, και δεν υπάρχει επιλογή ενεργοποίησης του κατευθείαν από τον Viewfinder της κάμερας. Η απόδοση του τώρα είναι σχεδόν «εντυπωσιακή» αφού κάνει τις φωτογραφίες του P9 Lite 2017 να μοιάζουν σαν να έχουν ληφθεί με κάποια άλλη συσκευή. Το χρωματικό εύρος αυξάνεται σημαντικά, ενώ μαζί με αυτό βελτιώνεται ακόμα και το επίπεδο λεπτομέρειας.
Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, προφανώς και η έλλειψη του Optical Image Stabilization περιορίζει τις δυνατότητες λήψης του P9 Lite 2017. Παρόλα αυτά, η Huawei φαίνεται να έχει δώσει (σωστά κατά την άποψη μας) μεγαλύτερο βάρος στην λήψη «σωστών» φωτογραφιών χωρίς αυτές να είναι απαραίτητα ιδιαίτερα φωτεινές. Η συσκευή βρίσκει μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στο επίπεδο φωτισμού και την μείωση του ψηφιακού θορύβου, προκειμένου να μην θυσιάζεται μεγάλο μέρος από την λεπτομέρεια της κάθε φωτογραφίας.
Η εγγραφή βίντεο περιορίζεται σε αρχεία ανάλυσης 1080p που είναι άλλωστε και το αναμενόμενο στην κατηγορία τιμής που ανήκει το P9 Lite 2017. Αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα των αρχείων, που διατηρείται στο ίδιο πολύ καλό επίπεδο με τις φωτογραφίες. Η απόκριση στην γρήγορη κίνηση είναι άριστη, όπως και το χρωματικό εύρος των αρχείων.
Η εφαρμογή της κάμερας, στην έκδοση 5.0 του EMUI έχει ένα αρκετά εύκολο και κατανοητό γραφικό περιβάλλον. Όλες οι επιλογές είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμες, όπως και οι ρυθμίσεις της κάμερας.
Επεξεργαστής Μνήμη.
Για το P9 Lite 2017, η Huawei επέλεξε να χρησιμοποιήσει για μια ακόμα φορά τον κατασκευασμένο από την ίδια, επεξεργαστη Kirin 655.
Ο Kirin 655 λοιπόν, έχει συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας (όπως απαιτείται πλέον εμπορικά…) που είναι στο σύνολο τους αρχιτεκτονικής Α-53 της ARM. Οι 4 από αυτούς μπορούν να φτάσουν μέχρι το 1.7 GHz ενώ οι άλλοι 4 λειτουργούν αρκετά υψηλότερα στα 2.11 GHz όταν αυτό είναι απαραίτητο.
Η Huawei έχει βρει μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και την απόδοση του Kirin 655. Ο επεξεργαστής αυξάνει στο μέγιστο της απόδοσης του το σύνολο των 8 πυρήνων του προκειμένου η εκκίνηση μιας εφαρμογής να γίνει όσο το δυνατόν πιο άμεσα, και στην συνέχεια επιλέγει την συχνότητα λειτουργίας που πρέπει να έχει για την εκτέλεση της.
Το αποτέλεσμα σε πραγματική χρήση είναι η σχεδόν χωρίς καμία καθυστέρηση και ενοχλητικό κόλλημα λειτουργία του P9 Lite 2017, ακόμα και σε σχετικά απαιτητικές εφαρμογές.
Η σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το P9 Lite πριν ένα χρόνο, αλλά και πολλές από τις συσκευές του ανταγωνισμού, είναι τα 3 GB μνήμης RAM που διαθέτει το P9 Lite 2017 σε όλες τις εκδόσεις του. Η συμβολή τους είναι αρκετά σημαντική στην λειτουργία χωρίς καθυστερήσεις και κολλήματα, ενώ επιτρέπει και την γρήγορη εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών.
Ο Kirin 655 όπως και οι περισσότεροι επεξεργαστές στην ίδια κατηγορία τιμής «υποφέρουν» στην παραγωγή γραφικών, αφού συνήθως η κάρτα γραφικών στο εσωτερικό τους είναι απλά … καλή. Πιο συγκεκριμένα, η Mali T830 της ARM είναι η νεότερη διαθέσιμη για την κατηγορία αυτή, όμως στο P9 Lite 2017 έρχεται με δύο μόλις «πυρήνες» παραγωγής γραφικών.
Το γραφικό περιβάλλον της συσκευής παράγεται σχεδόν χωρίς προβλήματα στην 1080p οθόνη της, όμως υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που είναι εμφανές ότι η Mali T830 λειτουργεί στο όριο της απόδοσης της. Για παιχνίδια τώρα, ο χρήστης του P9 Lite 2017 θα πρέπει να περιοριστεί στα πιο απλά από αυτά, ή να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στην ποιότητα των γραφικών αν θέλει να παίξει κάτι πιο «βαρύ».
Τέλος, ο αποθηκευτικός χώρος παραμένει στα 16 GB για την βασική και μοναδική πλέον έκδοση του P9 Lite 2017, αφού το P10 Lite θα έρθει στην αγορά με 32GB χώρου (και 3 GB μνήμης RAM…). Από αυτά είναι διαθέσιμα στον χρήστη λιγότερα από 10 GB, κάτι που κάνει σχεδόν απαραίτητη την χρήση μιας κάρτας μνήμης MicroSD.
Μπαταρία.
Κάτω από το μη αφαιρούμενο πίσω «τζάμι» του P9 Lite 2017 κρύβεται μια μπαταρία με σχετικά μεγάλη χωρητικότητα των 2.900 mAh.
Με δεδομένη την πολύ καλή διαχείριση ενέργειας που κάνει το EMUI 5.0 αλλά και το οικονομικό σε απαιτήσεις Hardware της συσκευής, η μπαταρία αυτή είναι αρκετή για ικανοποιητικούς χρόνους λειτουργίας.
Σε σχετικά έντονη χρήση, με εφαρμογές Social Media, Instant messaging όπως το Whatsapp, και χρήση της κάμερας, η μπαταρία μπορεί να βγάλει με χαρακτηριστική άνεση μια ολόκληρη ημέρα. Στο τέλος αυτής θα υπάρχει ακόμα ένα 30% περίπου της μπαταρίας, που απλά δεν είναι αρκετό για δεύτερη ημέρα χρήσης.
Για τους λιγότερο απαιτητικούς χρήστες, η μπαταρία μπορεί να δώσει εύκολα δύο ημέρες λειτουργίας, χρόνος που μπορεί να επεκταθεί ακόμα περισσότερο με πλήρως βασική χρήση όμως.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το P9 Lite 2017 συνεχίζει να χρησιμοποιεί μια «κανονική» MicroUSB θύρα επικοινωνίας στο κάτω μέρος του, αντί του νεότερου πρότυπου Type-C που προς το παρόν υπάρχει μόνο σε σημαντικά ακριβότερες συσκευές.
Συμπέρασμα.
Είναι προφανές ότι η Huawei χρειαζόταν μια συσκευή στην κατηγορία έως 300 ευρώ που θα συνεχίσει την πολύ καλή πορεία που είχε πριν ένα χρόνο το P9 Lite. Το αμέσως επόμενο και νεότερο P10 Lite έχει συγκεκριμένες βελτιώσεις που δεν επιτρέπουν την διατήρηση του κόστους του σε αυτά τα επίπεδα, και έτσι η εταιρεία έπρεπε να βρει μια διαφορετική λύση.
Το P9 Lite 2017 έρχεται στη χώρα μας με αυτή την ονομασία, επειδή όπως αναφέραμε και στην αρχή της παρουσίασης μας, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές «φίρμες» της Huawei για το Ελληνικό αγοραστικό κοινό. Με δεδομένο το ότι οι συσκευές της σειράς Honor δεν είναι ακόμα όσο γνωστές θα ήθελε η εταιρεία στην Ελλάδα, η επιλογή είναι μάλλον λογική.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το όνομα του, το P9 Lite 2017 παραμένει μια εντυπωσιακά καλή συσκευή για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει. Σχεδόν όλα του τα χαρακτηριστικά είναι κοντά στο μέγιστο που μπορεί να περιμένει κανείς σε αυτά τα χρήματα, και ουσιαστικά καλύπτει τις ανάγκες κάθε χρήστη.
Η εξωτερική εμφάνιση και η σοβαρότητα που αποπνέει τουλάχιστον στο μαύρο χρώμα, είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα για πολλούς χρήστες.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
14 σχολια
καλημερα και καλη Κυριακη θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να μεταφερω εφαρμογες στην sd στο p9 lite 2017
ευχαριστω εκ των προτερων
keep up the good work!!!!
Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Εξαρτάται από την κάθε εφαρμογή περισσότερο και όχι από το κινητό. Αν η εφαρμογή το επιτρέπει, στην διαχείριση εφαρμογών στις ρυθμίσεις, κάθε μια από αυτές εμφανίζει την ανάλογη δυνατότητα αν την υποστηρίζει 🙂
ειναι συμπερασματικα ανωτερο απο το p9 του 16? η θα ηταν καλυτερο να προτιμησω του 16?
Προσωπικά θα επέλεγα το A5 για την οθόνη του περισσότερο 🙂
Καλημέρα ! Ανάμεσα στο Samsung J 5 2017 και στο HUAWEI P9 Lite 2017 ποια είναι η γνώμη σου?
Καλησπέρα !
Ανάλογα τι είναι πιο σημαντικό για εσένα. Το J5 2017 έχει αρκετά πιο ωραία οθόνη, που είναι AMOLED με πολύ πιο ζωντανό και έντονο χρώμα. Είναι επίσης μεταλλικό με πολύ καλή κατασκευή και σχεδιασμό. Από την άλλη, το P9 Lite 2017 είναι κατά τη γνώμη μου αρκετά πιο γρήγορο, ενώ έχει και σχετικά καλύτερη κάμερα συνολικά 🙂
Kαλησπέρα! 🙂 Πολύ ωραίο το άρθρο και με βοήθησε αρκετά – έχω απλά μια ερώτηση. Το pubic προσφέρει στην ίδια τιμή το Huawei P9 Lite 2017 http://www.public.gr/product/tilefonia/kinita-smartphones/4g-smartphone-huawei-p9-lite-2017-dual-sim-16gb-leyko/prod8501206pp/ και το Huawei P9 Lite (σκέτο) http://www.public.gr/product/tilefonia/kinita-smartphones/4g-smartphone-huawei-p9-lite-dual-sim-16gb-leyko/prod8080925pp/ στην ίδια τιμή. Αυτό που το ένα λέει 2017 κ το άλλο όχι σημαίνει κάτι; Έχουν καμιά διαφορά; Είναι το ένα καλύτερο ή χειρότερο απ’ το άλλο;
Καλησπέρα !
Το P9 lIte 2017 είναι νεότερη συσκευή, που διατηρεί την ίδια ονομασία. Έχει νεότερη έκδοση του Android, την 7.0 Nougat, και νεότερο γραφικό περιβάλλον της Huawei. Έχει επίσης σημαντικά καλύτερη σε απόδοση κάμερα, είναι και πιο γρήγορο. Σε εμφάνιση είναι διαφορετικό επίσης, με περισσότερο γυαλί μπροστά και πίσω αντί του μεταλλικού πλαίσιου στην παλαιότερη έκδοση 🙂
να παρω αυτο στα 179€ η το redmi 4x 32 gb,3 gb ram στα 179€ αντιστοιχα?
οταν εισαι σε κλειδωμενη οθονη αν πατησεις δυο φορες ανοιγει η οθονη η δεν εχει αυτο το χαρακτηριστικο και αν το εχει πειτε μου σας παρακαλω πως ενεργοποιηται?
Δεν υπάρχει η συγκεκριμένη δυνατότητα στο P9 lite 2017 και σε σχεδόν όλες τις συσκευές της Huawei 🙂
Καλημέρα, στην οθόνη κλειδώματος δεν εμφανίζονται πάντα ειδοποιήσεις από μηνύματα, viber, messenger…
Όταν εμφανίζονται…αν ξεκλειδώσεις την οθόνη αλλά δεν τα διαβάσεις δεν εμφανίζονται ξανά οι ειδοποιήσεις.
Επίσης, ανάβει συνεχώς η οθόνη χωρίς να εμφανίζει κάποια ειδοποίηση.
Νομίζω ότι όταν το πήρα εμφανίζονταν κανονικά, ίσως έχω κάνει κάτι εγώ…μπορεί να βοηθήσει κάποιος?
Ευχαριστω!
Καλησπέρα !
Τέτοιου είδους προβλήματα με τις ειδοποιήσεις συνήθως εμφανίζονται όταν κάποια εφαρμογή προσπαθεί να τις πειράξει ή να τις διαχειριστεί. Το Viber ή/και ο Messenger μπορεί να ευθύνονται, όμως δεν είναι απαραίτητα οι μοναδικές. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να σβήσεις προσωρινά μια από αυτές, να δεις αν το κάνει και χωρίς να την έχεις, και στην συνέχεια να δοκιμάσεις το ίδιο με την επόμενη.
Εναλλακτικά, θα πρέπει να απευθυνθείς σε ένα από τα Service της εταιρείας 🙂
Επίσης, υπάρχει εγχειρίδιο στα ελληνικά?