Μετά από αρκετές διαρροές των τεχνικών του χαρακτηριστικών αλλά και των ιδιαιτεροτήτων του, η HTC έκανε πλέον και επίσημη την ύπαρξη του U11, της νέας κορυφαίας πρότασης της.
Η ονομασία U11 δηλώνει πως η συσκευή ανήκει πλέον σε μια διαφορετική οικογένεια από τα μέχρι σήμερα One και πριν ένα χρόνο το “απλά” HTC 10, θα είναι όμως όπως όλα δειχνουν, το καλύτερο Smartphone της εταιρείας τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.
Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αυτό που κάνει το U11 να “ξεχωρίζει” από τον ανταγωνισμό του είναι ο τρόπος που μπόρει να αντιδρά στις εντολές του χρήστη του με βάση την… πίεση που αυτός του ασκεί. Πιο συγκεκριμένα, το πλαίσιο της συσκευής είναι ευαίσθητο στην πίεση, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει πρακτικά πόσο … σφιχτά το πιέζει ο χρήστης με το χέρι του. Σύμφωνα με την HTC, το U11 μπορεί να ρυθμιστεί να εκτελεί πολλές και διαφορετικές ενέργειες ανάλογα με το επίπεδο πίεσης που ασκείται με το χέρι.
Στα πιο “φυσιολογικά” τεχνικά χαρακτηριστικά του U11 συναντάμε όπως είναι αναμενόμενο, τον Snapdragon 835 σαν τον νεότερο και καλύτερο διαθέσιμο επεξεργαστή για High End Smartphones, που θα συνδυάζεται με 4 ή 6 GB μνήμης RAM ανάλογα με την έκδοση. Στην Ευρώπη φαίνεται ότι θα έχουμε την έκδοση με τα 6 GB που με την σειρά της συνδυάζεται με 128 GB αποθηκευτικού χώρου (όπως περίπου και το P10 Plus της Huawei…), ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες θα υπάρχει η έκδοση των 4 GB RAM και 64 GB αποθηκευτικού χώρου.
Η οθόνη των 5.5 ιντσών έχει QHD ανάλυση (2560 x 1440 pixels ), τεχνολογίας LCD πάντα, αυτό που όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η κάμερα στο πίσω μέρος του U11. Η ανάλυση της παραμένει στα 12 Mpixels, είναι όμως “UltraPixel” οπως είναι η εμπορική ονομασία της … λογικής που θέλει κάθε ένα από τα ευαίσθητα στοιχεία στο φως να είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο για καλύτερη συνολικά απόδοση. Ο αισθητήρας αυτός βρίσκεται πίσω από έναν φακό με f/1.7 κάτι που σημαίνει ότι το U11 θα είναι το πρώτο Smartphone με ευαίσθησια στο φως ανάλογη με αυτή των Galaxy S7 και Galaxy S8 της Samsung.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας