Μετά από αρκετές πλέον εμφανίσεις της συσκευής σε φωτογραφίες, και τη σχεδόν πλήρη εικόνα που ήδη υπήρχε για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, η Samsung παρουσίασε και επίσημα σήμερα το Galaxy Alpha. Πρόκειται για τη πρώτη High End συσκευή της εταιρείας μετά από αρκετά χρόνια που χρησιμοποιεί μέταλλο στη κατασκευή της.
Αναλυτικότερα, το Galaxy Alpha διαθέτει οθόνη 4.7 ιντσών της οποίας όμως η ανάλυση περιορίζεται σε 1280 x 720 pixels, χαμηλότερη ίσως από ότι θα περίμενε κανείς από μια συσκευή αυτής της κατηγορίας. Στο εσωτερικό του Galaxy Alpha υπάρχει ο Exynos 5430, κατασκευασμένος από την ίδια τη Samsung. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM και συνδυάζει συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, χωρισμένους σε 2 “σετ” των τεσσάρων. Από αυτούς οι τέσσερις “ισχυροί” είναι αρχιτεκτονικής ARM A-15 και χρονισμένοι στο 1.8 GHz ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι αρχιτεκτονικής ARM A-7 με το χρονισμό τους να περιορίζεται στο 1.3 GHz και να χρησιμοποιούνται για “ελαφρίες” εργασίες με σκοπό την εξοικονόμιση ενέργειας. Το Galaxy Alpha έχει 2 GB μνήμης RAM ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος θα ανέρχεται σε 32GB χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών μνήμης microSD.
Η κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής έχει αισθητήρα ανάλυσης 12 Mpixels χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν είναι τεχνολογίας ISOCELL όπως αυτός του Galaxy S5. Φυσικά, στο κεντρικό μηχανικό πλήκτρο της συσκευής κάτω από την οθόνη υπάρχει αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ενώ στο πίσω μέρος δίπλα στη κάμερα συναντάμε και τον αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών.
Η Samsung φαίνεται να έδωσε έμφαση κυρίως στο σχεδιασμό, την εμφάνιση και τα υλικά κατασκευής του Galaxy Alpha, με τη συσκευή να είναι κατασκευασμένη από μέταλλο στο πλαινό της τμήμα.
Στο πίσω μέρος της χρησιμοποιείται το ίδιο υλικό με το Galaxy S5 που δίνει την αίσθηση “δέρματος”. Το πάχος του Galaxy Alpha είναι μόλις 6.7 χιλιοστά δείχνοντας πως η εταιρεία στόχευε στη δημιουργία μιας εύκολης στη μεταφορά συσκευής.
Το Galaxy Alpha θα ξεκινήσει να πωλείται το Σεπτέμβριο, ταυτόχρονα σε όλες τις αγορές, διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που την ηθελάν να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη κατασκευή του.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας