Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Vodafone V-SOS Band Review : Για τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν

Vodafone V-SOS Band Review : Για τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν

απο Kostas Gliatiotis

Ένα από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, και του διασυνδεδεμένου κόσμου στον οποίο ζούμε, είναι ότι μπορεί να μας προσφέρει «εξασφάλιση» και ευκολία, σε πράγματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν αδύνατον. Η Vodafone τώρα από την πλευρά της, γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα από ένα συνηθισμένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, με προϊόντα σχεδιασμένα να καλύπτουν πολλές ακόμα ανάγκες των πελατών της.

Τo V Sos band ανήκει σε ακριβώς αυτη την κατηγορία προϊόντων, αφού είναι σχεδιασμένο να προσφέρει επιπλέον ασφάλεια σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, και τα μέλη της οικογένειας τους. Η λογική λειτουργίας του είναι ιδιαίτερα απλή, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να το… φοράει στο χέρι του, όταν βρίσκεται μέσα στο σπίτι του αλλά και έξω από αυτό.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές, αλλά το ίδιο χρήσιμες υπηρεσίες που προσφέρει το V Sos Band. Η πρώτη από αυτές είναι η υπηρεσια SOS, με την οποία το Band ενημερώνει ότι ο ιδιοκτήτης του βρίσκεται σε κατάσταση που χρειάζεται βοήθεια. Η δεύτερη από αυτές είναι περισσότερο χρήσιμη σε εσωτερικούς χώρους, και μπορεί να ανιχνεύσει τυχόν πτώσεις, προκειμένου να ειδοποιήσει και πάλι ότι αυτός που το φοράει χρειάζεται βοήθεια από κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

Αναλυτικότερα τώρα για κάθε μια από αυτές τις δύο δυνατότητες, το V Sos band εκμεταλλεύεται το δίκτυο της Vodafone για να στείλει την ειδοποίηση αλλά και το ενσωματωμένο GPS ώστε η ειδοποίηση αυτή να περιλαμβάνει και την τοποθεσία του ανθρώπου που το φοράει στο χέρι του.

Το Sos Mode ενεργοποιείται με μια απλή πίεση στο πλήκτρο που υπάρχει στο δεξί μέρος του V Sos Band, ενώ προκειμένου να αποφευχθεί η ενεργοποίηση του κατά λάθος, θα πρέπει να κρατηθεί πιεσμένο για 3 δευτερόλεπτα. Η ανίχνευση πτώσης τώρα, ενεργοποιείται αυτόματα, αφού το Band έχει στο εσωτερικό του τους απαραίτητους αισθητήρες που μπορούν να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει.

Μόλις ενεργοποιηθεί το Sos Mode, το Band στέλνει αυτόματα μια ειδοποιήση στους παραλήπτες που έχουν οριστεί, στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται αυτός που το φοράει στο χέρι του. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στην περίπτωση της αυτόματης ανίχνευσης πτώσης από το ίδιο το V Sos Band, όπου και πάλι τα πρόσωπα που έχουν οριστεί θα λάβουν μια ειδοποίηση που περιλαμβάνει την τοποθεσία.

Η μικρή οθόνη του V Sos Band είναι σχεδιασμένη να παρέχει τις βασικές αλλά άκρως απαραίτητες πληροφορίες για την λειτουργία του. Ένα σχέδιο με «δύο χέρια» αναβοσβήνει στην οθόνη σε διαφορετικό χρώμα, ανάλογα με το είδος της ειδοποίησης. Το κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι η ειδοποίηση έχει σταλεί από το band, ενώ το κίτρινο με τη σειρά του, ότι έχει  παραληφθεί από κάποιο μέλος της οικογένειας. Τέλος, το πράσινο χρώμα είναι και το πιο «σημαντικό» αφού δηλώνει σε αυτόν που φοράει το ρολόι ότι ένα από τα συγγενικά του πρόσωπα είναι ήδη στο δρόμο και κατευθύνεται προς αυτό.

Τιποτα από όλα αυτά όμως δεν θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, αν η Vodafone δεν είχε σχεδιάσει σωστά και την «υποδομή» πίσω από την λειτουργία του V Sos Band. Για την χρήση του, το Band έχει στο εσωτερικό του μια κάρτα SIM, η οποία προφανώς και χρησιμοποιεί το δίκτυο της Vodafone για την επικοινωνία του.

Η διαχείριση του V Sos Band γίνεται μέσω δύο πολύ σωστά σχεδιασμένων και απλών στη λειτουργία εφαρμογών, που έχει σχεδιάσει η Vodafone. Η μια από αυτές αναλαμβάνει τη διαχείριση των συδρομών που αφορούν το Band και τις υπόλοιπες έξυπνες συσκευές της εταιρείας, ενώ η δεύτερη αφορά το ίδιο το Band.

Σε αυτή μπορεί να ορίσει κάποιος τα πρόσωπα που θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις από το V Sos Band όταν υπάρχει κάποια ανάγκη. Κάθε ένα από αυτά τα πρόσωπα μπορεί μέσω της εφαρμογής αυτής να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους, αλλά και να ενημερώσει ότι πηγαίνει αυτός να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη του V Sos Band σε ότι χρειάζεται. Μάλιστα, η εφαρμογή δείχνει σε πραγματικό χρόνο και την τοποθεσία του χρήστη που έχει δηλώσει ότι πηγαινει να δει τι ακριβώς συμβαίνει, ώστε και οι υπόλοιποι χρήστες να γνωρίζουν πόσο κοντά βρίσκεται.

Αυτό που έχει σημασία εδώ, είναι ότι η Vodafone έχει σχεδιάσει το πακέτο μηνιαίας συνδρομής στην υπηρεσία, ώστε να είναι ιδιαίτερα λογικό σε κόστος, αλλά και με όλες τις απαραίτητες δυνατότητες. Η κάρτα SIM που βρίσκεται στο εσωτερικό του V Sos Band έχει κόστος μόλις 5 ευρώ το μήνα, ενώ σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται απεριόριστη χρήση των υπηρεσιών δεδομένων που χρησιμοποιεί το Band για να στέλνει τις ειδοποιήσεις.

Η εφαρμογή διαχείρισης του είναι προφανώς δωρεάν, και αυτό περιλαμβάνει έως και πέντε χρήστες που θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για καθε συμβάν του V Sos Band. Με αυτόν τον τρόπο, η Vodafone χρεώνει πρακτικά το ελάχιστο δυνατό, για την πρόσβαση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της.

Το V Sos Band είναι σίγουρα ένα πολύ συγκεκριμένο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ χρήσιμο προϊόν, ειδικά για όσους έχουν εμπειρία με συγγενικά τους πρόσωπα που χρήζουν βοηθειας. Οι λειτουργίες που προσφέρει, καλύπτουν τις δύο βασικές κατηγορίες, αυτή του να χρειάζεται ένας άνθρωπος μεγαλύτερης ηλικίας βοήθεια όταν βρίσκεται κάπου, και φυσικά την περίπτωση να έχει χτυπήσει σε τυχόν πτώση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights