Το νέο Xiaomi 12T Pro είναι το πρώτο Smartphone της εταιρείας με με κάμερα των 200mp και αυτό είναι… τυπικά το unboxing video του. Εκτός από την υψηλής ανάλυσης βασική του κάμερα, έρχεται με αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.
H κάμερα αυτή, χρησιμοποιεί τον Samsung HP1 αισθητήρα των 200mp με ένα ιδιαίτερα μεγάλο φυσικό μέγεθος στο 1/1.22″ και με dual Pixel auto focus, που είναι από μόνο του εντυπωσιακό για έναν αισθητήρα αυτού του είδους. Παρόλα αυτά, δυστυχώς στο Xiaomi 12T Pro, ξεχωρίζει μόνο αυτή βασική του κάμερα. Η δεύτερη με τον Ultrawide φακό, έχει έναν αισθητήρα των 8mp που δεν ταιριάζει απαραίτητα σε αυτή την κατηγορία τιμής. Η τρίτη, είναι μια macro κάμερα για φωτογραφίες από μικρή απόσταση και με ονομαστική ανάλυση 2mp.
Η οθόνη του Xiaomi 12T Pro, είναι μάλλον αναμενόμενα ένα OLED Panel στις 6.73 ίντσες και με ασυνήθιστη ονομαστική ανάλυση στα 2712×1220 pixels. Ο ρυθμός ανανέωσης είναι στα 120Hz και προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες, ανάμεσα σε 60, 90 και την μέγιστη τιμή των 120Ηz. Η Xiaomi είναι από τις δυστυχώς λίγες εταιρείες στον χώρο των Android Smartphones που υποστηρίζει το Dolby Vision πρότυπο για την προβολή HDR περιεχομένου, μαζί φυσικά με το HDR10+.
Στο εσωτερικό του xiaomi 12T Pro, βρίσκεται ο snapdragon 8+ Gen 1 επεξεργαστής της qualcomm, που αποτελεί αυτή τη στιμγή ότι ισχυρότερο υπάρχει στον χώρο των Android Smartphones. Συνδυάζεται με 12GB RAM και 256GB διαθέσιμου χώρου στην έκδοση που θα έρθει επίσημα στη χώρα μας.
Τέλος, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.000mAh και το Xiaomi 12T Pro φορτίζει εντυπωσιακά γρήγορα με 120W και το Smart Charge πρότυπο της εταιρείας. Ο φορτιστής περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του, κάτι που δυστυχώς πλέον πρέπει να αναφέρεται ξεχωριστά σε κάθε τηλέφωνο.
Αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά, το Xiaomi 12T Pro θα έρθει στη χώρα μας στα 899 ευρώ για την έκδοση 12/256 μια μάλλον “λογική” τιμή με δεδομένη την βασική του κάμερα, τις επιδόσεις και όχι μόνο.

Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας