Το Honor 70 είναι ένα ιδιαίτερα ικανό Smartphone της εταιρείας, σε μια κατηγορία τιμής που ο ανταγωνισμός εκτός των άλλων είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Τυπικά, αυτό είναι ένα… unboxing video και μια πρώτη γνωριμία μαζί του.
Δυστυχώς, η εταιρεία προς το παρόν τουλάχιστον έχει σταματήσει την επίσημη διάθεση των προϊόντων της στη χώρα μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το Honor 70, επίσημα τουλάχιστον να μην μπορεί να το αγοράσει κανείς, χωρίς όμως αυτό να αλλάζει το πόσο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι στην κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει.
Το Honor 70 είναι το πρώτο Smartphone που χρησιμοποιεί τον νέο IMX800 αισθητήρα των 50mp της Sony, δυστυχώς σε μια έκδοση του χωρίς OIS. Έχει όμως και μια αντίστοιχα ικανή Ultra wide κάμερα, επίσης στα 50mp και μάλιστα με auto focus. Η εταιρεία έχει “διατηρήσει” και την τεχνογνωσία της HUAWEI στον τομέα της φωτογραφίας, και αυτό φαίνεται εκτός των άλλων και στην εφαρμογή της κάμερας, αλλά και στο τελικό αποτέλεσμα σε κάθε φωτογραφία.
Η οθόνη του είναι επίσης αναμενόμενα κορυφαία, και μάλιστα σε μια κατηγορία τιμής που αυτό δεν θεωρείται δεδομένο. Χρησιμοποιεί ένα AMOLED Panel στα 120Hz, προφανώς με HDR υποστήριξη αλλά και 10-bit χρωματικό εύρος. Είναι και κυρτή στην αριστερή και δεξιά πλευρά της, όπως πρέπει να είναι μια οθόνη σε ένα premium smartphone.
Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Snapdragon 778G+ επεξεργαστης της Qualcomm που αποτελεί μια θεωρητικά και πρακτικά έστω και λίγο βελτιωμένη έκδοση σε συνολική απόδοση. Συνδυάζεται με 8GB RAM στην έκδοση του Honor 70 που έχω στα χέρια μου, αλλά και με 256GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου. Το Magic UI 6.1 γραφικό περιβάλλον της Honor θυμίζει έντονα μέχρι και σήμερα το EMUI αντίστοιχα της HUAWEI, ενώ κάτω από αυτό βρίσκεται το Android 12 λειτουργικό σύστημα της Google.
Τέλος, η μπαταρία στο εσωτερικό του έχει χωρητικότητα 4.800mAh και με την παραδοσιακά ιδιαίτερα αποδοτική διαχείριση ενέργειας που κάνουν τα Smartphones της εταιρείας, έχει καλύτερη απόδοση από το “συνηθισμένο”. Το Honor 70 φορτίζει με 65W από έναν φορτιστή που περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του, και δυστυχώς αυτό παραμένει κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε να αναφέρουμε ξεχωριστά σε κάθε συσκευή, γιατί δεν θεωρείται δεδομένο από όλες τις εταιρείες.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας