Το Nokia G11 Plus είναι ένα ιδιαίτερα οικονομικό Smartphone από την εταιρεία, για απλή καθημερινή χρήση,και αυτό είναι τυπικά το unboxing video του. Έρχεται στη χώρα μας με κόστος λίγο πάνω από 100 ευρώ, και για τα χρήματα αυτά, έχει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Το βασικότερο από αυτά, είναι η ύπαρξη Android 12 Android 12λειτουργικού συστήματος της Google, σε μια κατηγορία τιμής που δεν θεωρείται δεδομένο, και ακόμα περισσότερο η δέσμευση της εταιρείας για δύο χρόνια ενημερώσεων σε νεότερη έκδοση.
Το Nokia G1 Plus, έχει μια LCD οθόνη, 6.5 ιντσών που παρότι είναι ένα HD Panel στα 1600×720 pixels έχει ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz που επίσης δεν είναι… συνηθισμένο στην κατηγορία τιμής του. Έχει επίσης μια αναμενόμενα μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό του, με χωρητικότητα 5.000mAh και παρότι φορτίζει με μόλις 10W, ο φορτιστής περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του κάτι δυστυχώς που πλέον δεν θεωρείται δεδομένο ακόμα και σε οικονομικά Smartphones όπως το συγκεκριμένο.
Η βασική του κάμερα έχει έναν αισθητήρα με ονομαστική ανάλυση 50mp και, η εταιρεία αναφέρει συγκεκριμένα οτι υπάρχει και ξεχωριστό Night mode το οποίο επίσης για κάποιες εταιρίες δεν είναι δεδομένο σε αυτά τα χρήματα. Η δεύτερη κάμερα είναι απλά ένας αισθητήρας “βάθους” για φωτογραφίες πορτραίτου, με ανάλυση ώς… συνήθως στα 2mp.
Τέλος, το Nokia G11 Plus είναι αποτέλεσμα της εποχής του και των ελλείψεων σε επεξεργαστές και όχι μόνο, όπως και της χαμηλής κατηγορίας τιμής στην οποία ανήκει. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο T606 επεξεργαστής της UNISOC, με απόδοση που απλά καλύπτει τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς από ένα Smartphone αυτού του είδους. Η έκδοση που έχω στα χέρια μου, έχει 64GB διαθέσιμου χώρου και 4GB RAM που και πάλι, είναι απόλυτα αποδεκτά για το είδος χρήσης που είναι σχεδιασμένο.
Καλώς ή κακώς, η Nokia έχει πλέον επιλέξει να εστιάζει στην μεσαία και χαμηλότερη κατηγορία τιμής, και είναι αν μη τι άλλο ευχάριστο που με συσκευές σαν και το G11 Plus φαίνεται να το κάνει με τον σωστό τρόπο.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας