Αρχικη ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ To απλό iPhone 16 είναι πιο γρήγορο από το iPhone 15 Pro

To απλό iPhone 16 είναι πιο γρήγορο από το iPhone 15 Pro

απο Kostas Gliatiotis

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Apple στα “απλά” μοντέλα της σειράς των iPhone 14 και iPhone 15 χρησιμοποιούσε μια “γενιά” παλαιότερο επεξεργαστή στο εσωτερικό τους, με μια μικρή έστω διαφορά σε απόδοση σε σύγκριση με τα Pro και Pro max μοντέλα. Με τα δύο νέα απλά iPhone 16 και iPhone 16 Plus όμως η εταιρεία έκανε μια πολύ συγκεκριμένη αλλαγή. Ο νέος A18 επεξεργαστής στο εσωτερικό τους, είναι πιο ισχυρός συνολικά από τον A17 Pro των αμέσως προηγούμενων iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro max.

Αυτή τη φορά λοιπόν, αντί να χρησιμοποιήσει μια παλαιότερη γενιά (και να έχει το απλό μοντέλο την περιγραφή “pro” στην ονομασία του επεξεργαστή του), η Apple επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια λιγότερο ισχυρή έκδοση του A18 Pro στο εσωτερικό των καλύτερων iphone 16 Pro και iphone 16 Pro max.

Μάλιστα, η διαφορά σε συνολική απόδοση είναι σημαντική με όποιον τρόπο και αν τη μετρήσει κανείς. Οι συνολικά 6 για μια ακόμα φορά πυρήνες επεξεργασίας του Α18, είναι νεότεροι σε αρχιτεκτονική και με υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας, κάτι που τους δίνει αντίστοιχα μια σημαντική διαφορά σε απόδοση από αυτούς στο εσωτερικό του Α17 Pro. Η GPU όμως είναι αυτή που έχει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά σε απόδοση, ανάλογα με την περίπτωση από 30 έως και 70% ειδικά σε εφαρμογές και παιχνίδια που εκμεταλλεύονται το ray tracing.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά συγκεκριμένα υποσυστήματα που δεν έχουν αλλάξει σημαντικά σε απόδοση. Το media engine που αναλαμβάνει την κωδικοποίηση και αναπαραγωγή βίντεο, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει σημαντικά, και για όσους θέλουν να κάνουν επεξεργασία βίντεο στο τηλέφωνο τους (για οποιονδήποτε λόγο) το iPhone 16 έχει πρακτικά την ίδια απόδοση με το iPhone 15 Pro.

Όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 16 έχουν πλέον και 8GB RAM αντί για 6 που είχαν τα δύο προηγούμενα Pro μοντέλα αντίστοιχα. Η διαφορά είναι κάτι που δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος τώρα και τα επόμενα χρόνια σε κανένα είδος χρήσης, είναι όμως μια καλοδεχούμενη διαφορά θεωρητικά για την λειτουργία του Apple Intelligence, των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης που έχουν οι συσκευές της σειράς 16 και δεν θα γίνουν διαθέσιμες στην Ευρώπη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights